Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τους την έσκασε και πήγε στο... Πήλιο

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 1-0 (Football League - play off)

Σε ένα ματς που δεν έγινε ποτέ η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0. Και δεν έγινε ποτέ το ματς επειδή οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν πήγαν ποτέ στον Βόλο. Ίσως να έκανε λάθος ο οδηγός του πούλμαν και τους πήγε εκδρομή στο Πήλιο ή στον Πλαταμώνα. Στο γήπεδο πάντως εμφανίστηκαν κάτι σκιές με κιτρινόμαυρες φανέλες, οι οποίες έχασαν δίκαια από τον τοπικό Ολυμπιακό.

Ο Δέλλας κατέβασε μια ακατανόητη εντεκάδα. Και λέω ακατανόητη αφού η παρουσία παικτών σαν αυτές του Ρόβα, του Γροντή και του Ντακόλ κανείς δεν κατάλαβε τι νόημα είχαν. Όπως κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί έπαιξε εναντίον της Παναχαϊκής και του Απόλλωνα ο Καραγκιολίδης. Μάλλον πρόβλημα με τον εαυτό του πρέπει να έχει ο Δέλλας και ήθελε να τα έχει με όλους καλά και να μη βγει κανείς να πει ότι δεν του έδωσε ευκαιρίες. Αλλά παίκτες που έτσι κι αλλιώς θα αποτελέσουν παρελθόν, αναρωτιέμαι τι να τις κάνουν τις ευκαιρίες. Αντίθετα, η χρησιμοποίηση των Παναγιώτη Ντούνη, Σβάρνα και Τζανετόπουλου, μόνο σε καλό μπορεί να βγει για την ΑΕΚ, αφού οι μικροί σε ηλικία αυτοί παίκτες χρειάζονται συνεχώς να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους για να βελτιώνονται.

Το κέρδος της ΑΕΚ από το σημερινό παιχνίδι ήταν ο τερματοφύλακας. Ο μικρός Ντούνης, όποτε χρησιμοποιήθηκε -και τώρα στη Β' κατηγορία και στη Γ' εναντίον του Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ- απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Τι να πει κανείς όμως για παίκτες σαν τον Πεταυράκη, τον Κολοβέτσιο, τον Ανάκογλου, τον Γροντή, τον Μάρκο Ντούνη και τον Κρισάντους (όσο έπαιξαν οι δύο τελευταίοι) που αντί να αρπάξουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά εκείνοι περιφέρονταν στον αγωνιστικό χώρο σαν τις άδικες κατάρες και έδιναν την εντύπωση ότι μετράνε τον χρόνο για να φύγουν διακοπές. Ωραία λοιπόν, αφού αυτή ήταν η επιλογή τους ας μείνουν στις διακοπές τους. Εκεί μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη καριέρα σαν ψαροντουφεκάδες από το αν έπαιζαν στην ΑΕΚ. Όσο για τον άλλο καταπληκτικό, εκείνον τον ευλογημένο τον Μπαρμπόσα, ώρες-ώρες αναρωτιέμαι, αυτός ο παίκτης έτρεφε ελπίδες να κάνει καριέρα στην Πόρτο όπως μας έλεγαν; Εδώ στην Αλμερία σε 28 αγώνες που έπαιξε, από τους οποίους μόνο στους 7 ξεκίνησε σαν βασικός, σημείωσε μόνο ένα γκολ.
 
Δυστυχώς για πολλούς, η ΑΕΚ δεν επέστρεψε μόνο στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ αλλά και στις παλιές καλές εποχές που παίκτες τύπου Μπαρμπόσα και τόσοι άλλοι που είχαν την τιμή φέτος και πέρυσι να βρεθούν στο ρόστερ της, η μόνη περίπτωση να περάσουν από τη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν για να πάνε στο κυλικείο. Αυτή η νοοτροπία να περνάει από την ΑΕΚ και η κουτσή Μαρία κι αν πιάσει έπιασε, ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ο Μελισσανίδης όχι μόνο το ξέρει αλλά αποτελεί και προσωπική του φιλοσοφία κάτι τέτοιο. Δεν απομένει παρά να δούμε τις αντιδράσεις του…