Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το νου σας ρεμάλια, σας βλέπει ο... ξενοδόχος!

Το γεγονός πως η ΕΠΟ δεν ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που εμπλέκονται σε δικαστικές περιπέτειες, ως όφειλε βάση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι ύποπτο από μόνο του επειδή αφορά τρεις συγκεκριμένες ομάδες. Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, των οποίων άνθρωποι των διοικήσεών τους βρίσκονται αναμεμειγμένοι σε υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη. Και των τριών ομάδων!

Οποία σύμπτωση όμως, οι ίδιες τρεις ομάδες είναι που προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ στην καταγγελία έκπτωσης της διοίκησής της που είχε κάνει η ΕΠΣ Θεσσαλίας και η οποία απορρίφθηκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Μα καλά, ακόμα και σε πεντάχρονα να αναθέσει κανείς να λύσουν αυτή την τρομερά… δύσκολη εξίσωση θα αντιληφθούν τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των τριών αυτών κρυστάλλινων συλλόγων με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμαρτωλών (ΕΠΟΑ για την περίσταση).

Εντούτοις, αλλού βρίσκεται το τυράκι της υπόθεσης. Εύλογες απορίες προκαλεί η στάση, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον από έναν πιθανό αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των τριών μπαγαπόντηδων ανταγωνιστών τους. Έννομο συμφέρον έχουν όμως και οι ομάδες που τερμάτισαν πιο κάτω από την 5η θέση του πρωταθλήματος. Παναιτωλικός, Ξάνθη και Πλατανιάς θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτοί την έξοδό τους στην Ευρώπη αν προέκυπτε αποκλεισμός για Αστέρα και Ατρόμητο. Κι όμως, μούγκα στη στρούγκα από όλους.

Στο μεταξύ εντείνονται οι κακοήθεις φήμες ότι ο Παναθηναϊκός, από εκεί που χρωστούσε της Μιχαλούς και ήθελε τουλάχιστον μία τριετία ακόμα για να ξεχρεώσει, ξαφνικά παίρνει Εσιέν με 1,2 εκατομμύρια και ψάχνει και για σέντερ μπακ αξιώσεων, ο οποίος φυσικά και δεν πρόκειται να έρθει τζάμπα. Τι να λέει ο Τουίτι για όλα αυτά, ο οποίος ως γνωστόν δεν είχε να διαθέσει ούτε πενηνταράκι τσακιστό για μεταγραφές και δήλωνε ότι το τριφύλλι θα την έβγαζε με τα φυτώρια για την προσεχή τριετία;

Βέβαια, πάντα  υπάρχει και ένας ξενοδόχος, εν τη απουσία του οποίου τακτοποιούν τους λογαριασμούς τους τα λαμόγια, πιστεύοντας ότι όταν επιστρέψει δεν πρόκειται να τους πάρει χαμπάρι. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο ξενοδόχος έχει φροντίσει να τους παρακολουθεί χωρίς να γίνεται αντιληπτός, οπότε αναμένεται να πέσει μεγάλο γέλιο όταν θα εμφανιστεί ξαφνικά από την πίσω πόρτα και θα τους ζητήσει να μη φύγει κανείς αν δεν ξανακάνουν όλοι μαζί τον σωστό λογαριασμό…