Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι

Εδώ μέσα θα διαβάζετε αλήθειες. Καμιά φορά δυσάρεστες αλλά πάντα αλήθειες. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπέστη ήττα στην ΕΕΑ. Δεν ξέρω αν ο Βάμβουκας ή η Μαρούπα θα πάρουν αυτά που τους έταξε, πάντως ο τίγρης έχασε και την υπόθεση και την ψυχραιμία του μαζί. Συμφωνώ ότι δεν έχασε τον πόλεμο αλλά μια μάχη μόνο. Το σίριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμα και στην πατρίδα μας συνηθίζουμε να λέμε ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Προς το παρών πάντως ο χοντρός κατέγραψε στο ενεργητικό του μια διπλή νίκη. Και πέρασε το δικό του στην ΕΕΑ και απαλλάχτηκε από την υπόθεση Coriopolis για τα στημένα του 2011. Αναμένουμε τη συνέχεια και τις αντιδράσεις του θηρίου.

Επί της ουσίας πάντως δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε αδικημένοι, αν δεν μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και οι πέτρες γνώριζαν ότι ο Μελισσανίδης είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ, έστω και αν παρέμενε εξωδιοικητικός. Άλλωστε τα ίδια είχε υποστεί και ο Κόκκαλης όταν ήταν αφεντικό της Ιντραλότ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο γαύρος τότε και για δύο συναπτά έτη, απαγορευόταν να συμπεριληφθεί στο στοίχημα. Ακριβώς ίδια θα είναι και η μοναδική ποινή που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ μαζί με ένα μικρό πρόστιμο. Δεν κινδυνεύει από καμία απολύτως άλλη ποινή.
 
Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έχει συνηθίσει τον ηγέτη της ομάδας του να γνωρίζει ήττες, όμως είναι και αυτές μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν απέναντί του βρίσκεται ένας αντίπαλος παρόμοιου βεληνεκούς και πολύ πιο εδραιωμένος τα τελευταία χρόνια στο σύστημα, από το οποίο ο Μελισσανίδης απείχε επιδεικτικά. Εκείνο δε που ίσως ενόχλησε τον κόσμο περισσότερο ήταν οι διαρροές προς τον τύπο περί βόμβας που θα έριχνε ο Μελισσανίδης στην ΕΕΑ από την οποία θα σειόταν ο τόπος. Ούτε στρακαστρούκα δεν έριξε και γι' αυτό θα πρέπει να είναι όλοι πολύ πιο προσεκτικοί σε ό,τι γράφουν. Αν εξαιρέσουμε τις κατηγορίες προς τον Βάμβουκα ότι είναι κατευθυνόμενος από το λιμάνι και ότι εκτελεί εντολές όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτός από τις φωτογραφίες του συζύγου της Μαρούπα με τον Κώστα Καραππαπά και τον Γιάννη Μώραλη, άλλο στοιχείο δεν βγήκε στη φόρα. Και όταν δεν έχει τρανταχτές αποδείξεις εκείνος που καταγγέλλει στο τέλος χάνει το δίκιο του…