Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ίντερ-ΑΕΚ 0-0

Τεράστια ομάδα η ΑΕΚ, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Ίντερ και απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επίσης εξαιρετική της εμφάνιση στο ματς με τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ αν ήταν λίγο πιο τυχερή και οι επιθετικοί της λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από την Ανκόνα.

Από την αρχή του αγώνα οι κιτρινόμαυροι κοίταξαν στα μάτια τη μεγάλη τους αντίπαλο και δεν της έδωσαν σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα να τους στριμώξει στα σκοινιά και να τους παίξει όπως η γάτα το ποντίκι. Αντίθετα δεν ήταν λίγες οι στιγμές που βγήκαν στην αντεπίθεση και δημιούργησαν μερικές καλές ευκαιρίες, με κορυφαία εκείνη του Γροντή στο 92' του αγώνα, όταν ο παίκτης της ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Να σημειωθεί ότι η Ίντερ έχει πραγματοποιήσει φέτος μεταγραφές εκατομμυρίων και φιλοδοξεί να κάνει μεγάλα πράγματα, τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Μόνο ο Κοντόγκμπια στοιχίζει όσο όλοι οι παίκτες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα! Αυτής της Ίντερ τους αμυντικούς ανάγκασε η ΑΕΚ σε πολλά σημεία του αγώνα να επιστρατεύσουν το σκληρό παιχνίδι για να μπορέσουν να την αναχαιτίσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο Μεδέλ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και ο Μιράντα στο δεύτερο, αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για αντίστοιχα σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες της ΑΕΚ. Στο 28' οι οπαδοί της Ίντερ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους επειδή δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΚ και να σκοράρουν.

Ο Δέλλας προτίμησε να ξεκινήσει με ένα 4-3-3, έχοντας στο κέντρο τους Γιόχανσον, Σιμόες και Ανάκογλου και στην επίθεση τους Βάργκας, Μπαρμπόσα και Αραβίδη. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκλειναν με υποδειγματικό τρόπο τους χώρους στους αντιπάλους τους και έτσι, αν και πέρασαν διαστήματα που η ΑΕΚ δέχτηκε μεγάλη πίεση, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο, όχι μόνο χωρίς να δεχτεί γκολ αλλά και έχοντας δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει εκείνη ένα τέρμα. Ο Δέλλας έδωσε την εντολή στους παίκτες του να παραχωρήσουν γήπεδο στους αντιπάλους τους, οι οποίοι έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας μέχρι και 62% έναντι 38% της ΑΕΚ, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ένωση έβγαζε ξαφνικές αντεπιθέσεις φωτιά, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Γιόχανσον και Βάργκας κατά κύριο λόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Από την άλλη, οι αμυντικοί της ΑΕΚ είχαν κλείσει θαυμάσια τους χώρους και η Ίντερ δεν εύρισκε εύκολα τον τρόπο να φτάσει στην περιοχή τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δέλλας πραγματοποίησε πολλές αλλαγές -ενώ ο Μαντσίνι έκανε μόνο τρεις- και σε κάποιο σημείο η ΑΕΚ έπαιζα απέναντι στου πολύπειρους Ιταλούς κυριολεκτικά με την δεύτερη ομάδα της, χωρίς και αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Το σύστημα άλλαξε κι αυτό με το γνώριμο 4-2-3-1. Η ΑΕΚ είχε και πάλι μια καλή ευκαιρία σε μια κεφαλιά του Τζιμπούρ και φυσικά την κορυφαία της στιγμή στον αγώνα με το σουτ του Γροντή στο 92' που πέρασε ελάχιστα άουτ. Από την πλευρά της η Ίντερ έκανε τρεις πολύ καλές φάσεις που μύρισαν γκολ, όμως ο Ανέστης και στις τρεις περιπτώσεις έδειξε τα καταπληκτικά αντανακλαστικά του και απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Εξαιρετικοί από την ΑΕΚ ήταν οι Γιόχανσον, Βάργκας και Ανέστης, πολύ καλοί οι Σιμόες, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Μπαρόχα και Ντίντακ και καλοί οι Μπαρμπόσα, Λαμπρόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Άρθο και Βασιλαντωνόπουλος. Λιγότερα πράγματα από τους Τζιμπούρ, Κρισάντους, Γροντή, Σβάρνα, Φαγέ και Ζόριτς.

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Μπαρόχα (64’ Ανέστης), Γκάλο (76’ Γροντής), Τζανετόπουλος (55’ Αρθο), Λαμπρόπουλος (83’ Σβάρνας), Ντίντακ (46’ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76’ Φαγέ), Ανάκογλου (55’ Κρισάντους), Σιμόες (76’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Αραβίδης (55’ Τζεμπούρ).
 
Ίντερ (Ρ. Μαντσίνι, 4-3-1-2): Χαντάνοβιτς, Ντ” Αμπρόζιο (76΄Ναγκατόμο), Μιράντα, Μουρίγιο, Ζουάν, Κοντογκμπιά, Γκνουκουρί, Μεδέλ (76’ Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γιόβετιτς, Ικάρντι (55’ Παλάσιο).