Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Καταιγίδα η ΑΕΚ σάρωσε με 3-0 τον Πλατανιά

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Γ’ και της Β’ εθνικής, η ΑΕΚ γύρισε εκεί που ανήκει. Στην Super League. Η Ένωση στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος αντιμετωπίζει στην έδρα της απόψε τον Πλατανιά.

Με έναν Έλληνα μόνο στην εντεκάδα του ξεκινάει ο Πλατανιάς. Η ΑΕΚ αντίθετα έχει πέντε Έλληνες στην αρχική της σύνθεση.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Αραβίδης, Βάργκας, Τζεμπούρ.

Στον πάγκο της ΑΕΚ: Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα, Ανάκογλου, Μπουονανότε, Κρισάντους.

Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός, Γκόμες, Ανγκούλο.

Στον πάγκο του Πλατανιά: Σωτηρίου, Ντίνας, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Μιλούνοβιτς, Ιτούα, Τσουράκης.

Διαιτητής του αγώνα: Κομίνης (Θεσπρωτίας), επόπτες: Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), 4ος: Παππάς (Αθηνών).

Υπέροχη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, περισσότεροι από 30.000 οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες για την επιστροφή στην Super League.

1' Η ΑΕΚ στη σέντρα. Το ματς αρχίζει.

Δεκάρι ο Βάργκας σε ελεύθερο ρόλο, δεξιά ο Πλατέλλας, αριστερά ο Αραβίδης και στην κορυφή ο Τζιμπούρ. Αμυντικά χαφ Σιμόες και Γιόχανσον. Στόπερ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος, αριστερό μπακ ο Σοϊλέδης και δεξιό ο Γκάλο. Κάτω από τα γκολπόστ ο Μπαρόχα.

3' Ο Βάργκας θα βρει τον Τζιμπούρ, ο Αλγερινός από πλάγια θέση θα πιάσει το διαγώνιο αριστερό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Το άγχος της πρώτης εμφάνισης μπροστά στο κοινό τους είναι έκδηλο στους παίκτες της ΑΕΚ.

Οι τρεις Ισπανοί, Ντίντακ, Άρθο και Κορδέρο είναι εκτός αποστολής για την ΑΕΚ. Ο πρώτος επειδή δεν έφτασε η μπλε κάρτα του, ο δεύτερος επειδή κρίθηκε ανέτοιμος από τον Δέλλα και ο τρίτος λόγω του γνωστού τραυματισμού του.

Όλος ο Πλατανιάς βρίσκεται μέσα στην περιοχή του και αμύνεται μαζικά. Ο Παράσχος έχει παρατάξει την ομάδα του με διπλή άμυνα ζώνης αφήνοντας μόνο έναν παίκτη του στο κέντρο, τον Ανγκούλο. Το σύνηθες πρόβλημα που θα αντιμετωπίζει φέτος η ΑΕΚ με ομάδες που θα αμύνονται μπροστά από την εστία τους και θα πρέπει να ψάχνει τρόπους για να διασπά την άμυνά τους.

Στα πρώτα 12 λεπτά η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τα πατήματά της. Οι παίκτες της συνδυάζονται δύσκολα. Αν και παίζουν γύρω από την περιοχή του Πλατανιά, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει απειλητικοί, εκτός της φάσης του Τζιμπούρ στο 2'.

Οι παίκτες της ΑΕΚ γυρίζουν τη μπάλα έξω από την περιοχή του Πλατανιά ψάχνοντας να ανοίξουν χώρους στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Στο μεταξύ ο Ηρακλής μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 0-1 την Καλλονή στη Μυτιλήνη με γκολ του Περόνε στο 7'. Επίσης ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη κερδίζοντας με 0-2 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με γκολ του Μπερτόλιο στο 25' και του Γιάννου στο 63'.

Στο 19' ένα σουτ του Πλατέλλα φεύγει άουτ, αρκετά μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι του Ολίμπα.

Είναι λογικό το σφιγμένο παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ. Τέτοια εποχή καμία ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει στρωτό ποδόσφαιρο. Ανασταλτικός παράγοντας τα βαριά από την προετοιμασία πόδια των παικτών, η αφόρητη ζέστη, αλλά και το άγχος της πρώτης εμφάνισης, ειδικά για τους παίκτες της ΑΕΚ που έχουν και το ψυχολογικό φορτίο να φανούν αντάξιοι κατά την επιστροφή της ΑΕΚ στα σαλόνια μετά από την διετή απουσία της.
 
23' Ξεθαρρεύει ο Πλατανιάς και βρίσκεται στην αντεπίθεση όπου ο Κουλιμπάλι σουτάρει με δύναμη, ο Μπαρόχα χάνει τη μπάλα από τα χέρια του και ο Γκάλο απομακρύνει τον κίνδυνο!

26' Ο επόπτης κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Πλατέλλα ύστερα από ωραία κάθετη μπαλιά του Τζιμπούρ!

27' ΓΚΟΛ! Ο Πλατέλλας συνεργάστηκε με τον Γιόχανσον, ο Σουηδός πάσαρε για τον Βάργκας ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 αφού ο Ολίμπα δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει! Η μπάλα πρέπει να είχε βρει στην πάσα του Σουηδού και σε πόδια αντιπάλου. Το πρώτο γκολ για την ΑΕΚ στη νέα εποχή τής επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ από τον Βενεζουελάνο Ρόναλντ Βάργκας!

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να πιέζει τον Πλατανιά ελέγχοντας απόλυτα το ματς και ζητώντας ένα δεύτερο γκολ.

Στο 34' κίτρινη κάρτα στον Μπανανά για σκληρό φάουλ πάνω στον Βάργκας.

35' Πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Γκάλο, ο Ολίμπα χάνει τη μπάλα αλλά ο Γιόχανσον δεν μπορεί από κοντά να πιάσει το σουτ.

Στο 41' η μπάλα φεύγει κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ αλλά ο διαιτητής βλέπει άουτ.

Στο 44' ο Πλατανιάς κερδίζει κόρνερ που περνάει όμως ανεκμετάλλευτο.

45' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0 με το γκολ του Βάργκας από το 27'.

Οι τελικές των δύο ομάδων είναι μέχρι στιγμής τέσσερις για την ΑΕΚ και μία για τον Πλατανιά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται στη γνωστή θέση του στα επίσημα.

Ο Μπουονανότε κάνει προθέρμανση για να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές πάντως ξεκινάνε στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Πλατανιάς βρίσκεται στη σέντρα.

47' ΓΚΟΛ! με το καλημέρα για την ΑΕΚ με τον Γκάλο! Φοβερό γκολ από τον Γκάλο! Πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και σχεδόν από τη σέντρα, βρέθηκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με ένα τρομερό σουτ την έστειλε στο απέναντι "γάμα" του Πλατανιά! 2-0 η ΑΕΚ αι τώρα τα πράγματα απλουστεύουν.

49' Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Κοντά στο 3-0 η ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ. Χάνει τη μπάλα ο Ολίμπα, ο Τζιμπούρ με πλάτη στο τέρμα και μέσα στη μικρή περιοχή κάνει το τακουνάκι πάνω στη γραμμή αλλά γυρίζει και μπλοκάρει ο Ολίμπα!

50' Κι άλλη τεράστια ευκαιρία! Χάνεται η μπάλα από τους Βάργκας, Γιόχανσον και Πλατέλλα, ο τελευταίος βγαίνει τετ α τετ, πλασάρει, διώχνει ο Ολίμπα, στο ριμπάουντ και σε κενό τέρμα ο Αραβίδης τη στέλνει άουτ!

52' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Τζιμπούρ μέσα ο Μπαρμπόσα.

Τρελαμένοι οι 30.000 οπαδοί της ΑΕΚ τραγουδάνε όρθιοι στις κερκίδες.

54' Ο Πλατέλλας πήγε να κάνει πλασέ-λόμπα, αλλά ο αμυντικός κόντραρε την μπάλα κι αυτή έφυγε κόρνερ. Η ΑΕΚ χορεύει στο τερέν.

55' Δύο αλλαγές για Πλατανιά. Ο Μενδρινός εκτός αγώνα για να μπει ο Τσουράκης και ο Ντίνας στην θέση του Γκόμεζ.

57' Σουτ του Γιόχανσον εκτός περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Ολίμπα.

58' ΓΚΟΛ! Ο Αραβίδης γράφει το 3-0 για την ΑΕΚ! Ο Πλατέλλας για τον Σιμόες, αυτός με παράλληλη μπαλιά βρίσκει τον Αραβίδη που από κοντά κάνει το 3-0 Τρελό πάρτι στο ΟΑΚΑ!

Ο Αραβίδης, μετά την έξοδο του Τζιμπούρ, έχει περάσει καθαρό σέντερ φορ.

60' Η ΑΕΚ κερδίζει κόρνερ. Διώχνει με γροθιές ο Ολίμπα.

Ετοιμάζεται να μπει ο Ανάκογλου.

66' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Βάργκας μέσα ο Ανάκογλου.

Η ΑΕΚ αλλάζει το σύστημά της σε 4-3-3 με τον Γιόχανσον "κόφτη" και τους Ανάκγλου και Σιμόες εσωτερικά χαφ.

67' Ατομική προσπάθεια του Αραβίδη, σούταρε δυνατά στην γωνία του Ολίμπα που απέκρουσε σε κόρνερ.

67' Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γιόχανσον από το κόρνερ, η μπάλα ξανά κόρνερ. Πιέζει αφόρητα η ΑΕΚ που δεν επαναπαύεται από το σκορ.

69' Ο Σοϊλέδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω τα δοκάρια.

71' Αλλαγή για τον Πλατανιά, ο Γουνδουλάκης στην θέση του τραυματία Σελίν. Έκλεισε τις αλλαγές του ο Πλατανιάς. Άλλη μία έχει η ΑΕΚ. Λογικά θα μπει ο Μπουονανότε για να πάρει γεύση από ΟΑΚΑ.

Και, ναι, ο Δέλλας φωνάζει τον Μπουονανότε! Ο παίκτης αποθεώνεται από 30.000 κόσμο!

75' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Έξω ο Σιμόες μέσα ο Μπουονανότε. Χαμός στις εξέδρες!

Έχει πέσει ο ρυθμός της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο ο Πλατανιάς.

Ο Μπουονανότε παίζει πίσω από τον Αραβίδη σε θέση επιτελικού μέσου, με τον Ανάκογλου να πηγαίνει στο πλάι του Γιόχανσον στα χαφ.

Μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ κρατά τη νίκη, παίρνει τους πρώτους 3 βαθμούς με την επιστροφή της στην Super League!

Κυκλοφορεί και γυρίζει η ΑΕΚ τη μπάλα λείπει όμως η μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά. Φυσικά υπάρχει και η κούραση καθώς και η μεγάλη ζέστη που έχει καταπονήσει τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Φτάσαμε ήδη στο 85'. Το παιχνίδι κυλάει ήρεμα και χωρίς φάσεις.

89' Σουτ του Τσουράκη, μπλοκάρει εύκολα ο Μπαρόχα.

Δύο λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο 4ος.

92' Σουτ του Μπουονανότε, μπλοκάρει ο Ολίμπα!

Τέλος αγώνα στο ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Super League με εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα και εμφατική νίκη με 3-0 επί του Πλατανιά χάρη στα γκολ των Βάργκας ((27'), Γκάλο (47') και Αραβίδη (58') μπροστά σε 30.000 οπαδούς της!