Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Πολύς λόγος έχει γίνει για τον Δίπλαρο. Κακώς κατά τη γνώμη μου. Οι υποθέσεις αυτές πρέπει να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φωνές των… αλτρουιστών μου τρυπώνουν από το ένα αυτί και κατευθείαν βγαίνουν από το άλλο. Ο παικτάκος από κάπου κατευθύνθηκε. Τον έψησαν ότι έκανε το λάθος της ζωής του που υπέγραψε με την ΑΕΚ και πως αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να το διορθώσει. Ο καιρός γαρ εγγύς και όλα θα φανούν στην πράξη.

Αλλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι όλοι αυτοί ότι δεν απαξίωσε μόνο την ΑΕΚ με τις κοτσάνες του αλλά και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όταν διατράνωσε ότι θα ήθελε να παίξει σε έναν από τους δύο χωρίς να εκφράσει προτίμηση. Ας ρωτήσουν τη γνώμη και των οπαδών των δύο αυτών ομάδων αν θα τον ήθελαν στην ομάδα τους. Για μεν τον Ολυμπιακό είναι εξ ίσου βαρύ να λέει ένας 18χρονος ότι είναι γαύρος αλλά ότι θα έπαιζε με ευχαρίστηση στον μισητό του αντίπαλο προκειμένου να κάνει καριέρα! Για δε τον Παναθηναϊκό είναι εξίσου βαρύ να λέει κάποιος ότι είναι γαύρος από τα γεννοφάσκια του αλλά θα πήγαινε στον μισητό του αντίπαλο μόνο και μόνο γιατί θα είχε περισσότερες ευκαιρίες για να γίνει γνωστός!

Γι' αυτό σας λέω. Τα έκανε σκατά γενικώς ο μικρός και όχι μόνο σε σχέση με την ΑΕΚ που του έδωσε την ευκαιρία να ξεκολλήσει από την αφάνεια και την μιζέρια. Μάλλον θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί κάποιος από την οικογένειά του και να του είχε κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε τρόπους συμπεριφοράς και σε ζητήματα αγνωμοσύνης. Και κυρίως κάποιος πρέπει να διδάξει σ' αυτά τα πιτσιρίκια ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σοφό στη ζωή τους από το να το βουλώνουν, κοινώς να βγάζουν τον σκασμό, ειδικά όταν δεν έχουν τίποτα σοβαρό για να πουν. Δυστυχώς ευδοκιμεί κι αυτό το φρούτο στον τόπο μας, να εμφανίζονται από το πουθενά κάτι ατσαλάκωτοι πιτσιρικάδες με ύφος χιλίων νταν, τάχα μου βαριά πεπόνια και έτσι, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει πού πατάνε και πού βρίσκονται. Ο Δίπλαρος μου θυμίζει σε πολλά σημεία τον Κατίδη, που ήρθε στην ΑΕΚ με ύφος Καίσαρα και δυστυχώς η εν γένει συμπεριφορά του απέδειξε στην πορεία ότι το παιδί δεν τα είχε και τόσο καλά με τον εαυτό του. Τα αποτελέσματα και την πορεία του τα είδαμε όλοι.

Στον γαύρο πάντως δεν θα πρέπει να επιχαίρουν με τον Δίπλαρο και να τον εξυμνούν για την δήθεν ειλικρίνειά του και τον αυθορμητισμό του μόνο και μόνο επειδή τους συμφέρει κάτι τέτοιο στον τομέα των εντυπώσεων. Πριν στεγνώσει το μελάνι από τα όσα γράφτηκαν για την συμπεριφορά του αφελέστατου νεαρού, δέχτηκαν ένα παρόμοιο πλήγμα από έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο έδωσαν μεγάλο αγώνα για να τον φέρουν στο λιμάνι. Το αλάνι ο Πουλίδο ο Μεξικανός, βλέποντας ότι δεν ξετρέλανε τον προπονητή του με την αγωνιστική του παρουσία στην προετοιμασία και πως πιθανότατα οδεύει προς δανεισμό, άρχισε να απαξιώνει τον Ολυμπιακό -που τον τίμησε προσφέροντάς του ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο βγάζοντάς τον από την αφάνεια- δίνοντας συνεντεύξεις δεξιά κι αριστερά και δηλώνοντας ότι πρώτη επιλογή του ήταν να παραμείνει στην Τίγκρες αλλά δεν του είχαν ξεκαθαρίσει σωστά τα ζητήματα που αφορούσαν στο συμβόλαιό του και έτσι αναγκάστηκε (!) να έρθει στον Ολυμπιακό! Μήπως θυμήθηκε κανένας τον Καστίγιο; Κι εκείνος Μεξικανός ήταν. Με τη διαφορά ότι ο κοντοπίθαρος πρόλαβε και άρπαξε κάτι λίγα φραγκάκια με κάνα δυο καλές μεταγραφές πριν τον καταπιούν οριστικά και αμετάκλητα τα κιτάπια της ιστορίας.

Α, ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται σε όλα αυτά τα αμούστακα όσο και προβληματικά στη σκέψη πιτσιρίκια που την είδαν από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλες βεντέτες του αθλητισμού και φαντασιώνονται ότι όλες οι ομάδες σφάζονται στα πόδια τους. Γι' αυτό επιμένω στις ορθές, κοφτές και γρήγορες αποφάσεις που καταδεικνύουν αυξημένα αντανακλαστικά, ώστε να απομονώνονται και να συνετίζονται όσοι τρελαμένοι από το νέκταρ κάποιας πρόσκαιρης επιτυχίας πίστεψαν ότι κατέκτησαν την αθανασία…