Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν έχουμε καιρό για εσωστρέφειες, τραβάμε κατά πάνω στο μέλλον που μας περιμένει

Αυτό ήταν. Ο κύβος ερρίφθη. Πάμε ως έχουμε και η Παναγιά μαζί μας κι ας μην διαθέτουμε Άγγελο Αναστασιάδη που έχει και τα κονέ μαζί της. Την ευθύνη της απόφασης να μην αποκτηθεί άλλος παίκτης και ειδικά σέντερ φορ, την μοιράζονται εξίσου ο προπονητής της ομάδας και η ηγεσία της. Ο καιρός θα δείξει αν θα δικαιωθούν για τη συγκεκριμένη επιλογή τους ή όχι. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Σε περίπτωση που κάτι στραβώσει στην πορεία και η ομάδα δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου της, κανείς εκ των δύο δεν θα μπορεί να επιρρίψει τις ευθύνες στον άλλο. Οι αποφάσεις ανήκουν πάντα στην διοίκηση αλλά και εκείνοι που τις αποδέχονται και συναινούν είναι συνυπεύθυνοι.

Εμείς που αποτελούμε τον λαό της ομάδας, από σήμερα θάβουμε τις πικρίες μας και εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε αυτούς που σχεδιάζουν το μέλλον της όπως και την πρώτη μέρα του νέου μας ξεκινήματος. Το έχουμε ξαναγράψει. Οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οι επιλογές, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, είναι φανερό ότι σαν βάση έχουν το μέλλον και το σωστό χτίσιμο ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν για πολλά χρόνια και στα δύο αθλήματα και όχι τον εφήμερο ενθουσιασμό και την κατασπατάληση χρημάτων που πιθανόν να έχουν και αμφίβολα αποτελέσματα. Η ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και εκείνη του μπάσκετ, ξεχειλίζουν από ταλέντο και από παίκτες με όρεξη για δουλειά και δίψα για διακρίσεις. Μακάρι τα αποτελέσματα να έρθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα για να τονωθεί και το ηθικό των φιλάθλων.

Αν όμως εμείς επιμείνουμε στη γκρίνια και στη στείρα άρνηση να αποδεχτούμε ότι όσοι δουλεύουν στην ΑΕΚ επιθυμούν δεδομένα το καλό της και θέλουν να την δουν να επιστρέφει στις επιτυχίες, μάλλον σκεφτόμαστε εγωιστικά. Καλό θα είναι κάθε φορά που θυμώνουμε επειδή οι επιλογές των υπευθύνων της ομάδας δεν είναι σύμφωνες με τις επιθυμίες μας, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας πού βρισκόταν η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Σε ποιες κατηγορίες βρέθηκαν και οι δύο ομάδες και πόση απαξίωση γνωρίσαμε όλοι στο πετσί μας. Τα καλύτερα έρχονται κι αυτό είναι παραπάνω από σίγουρο. Κι αν δεν είναι τόσο άμεσα όσο θα επιθυμούσαμε, έχουμε μάθει τόσα χρόνια στην υπομονή και έχουμε αναπτύξει υπεράνθρωπες αντοχές για τα δεδομένα των φιλάθλων μιας ομάδας. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα κι ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στο όνειρό μας.
 
Το μεγαλύτερο καλό που μπορούμε να κάνουμε σ' αυτή την ομάδα, εκτός από το να την στηρίζουμε και να την αγαπάμε, είναι να απαλλαγούμε από την εσωστρέφεια που μας ταλανίζει και που γιγαντώθηκε όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια…