Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τίγρης αγνοείται

Ο Δημήτρης ή
...ο Ιωάννης;
 
Η πιάτσα βοά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει πλάκα στον τίγρη σε όλα τα επίπεδα. Στην ΕΠΟ, στη διαιτησία, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στη Σούπερ Λιγκ, στη δικαιοσύνη, στο ΥΠΑΠΕΝ, στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στην Περιφέρεια. Έχει μείνει τίποτα όρθιο που να μη το έχει αλώσει ο χοντρός και να μη λειτουργεί σύμφωνα με τις επιταγές του ξεφτιλίζοντας τον πάλαι ποτέ κραταιό Δημήτρη Μελισσανίδη και αδιαφορώντας για την κατακραυγή της κοινής γνώμης; Αν υπάρχει έστω και μία νίκη του τίγρη στις αναμετρήσεις με τον ίδιο τον Μαρινάκη ή με ανθρώπους ή φορείς που τελούν υπό καθεστώς υποταγής σ αυτόν, είμαι όλος αυτιά να την ακούσω. Όπου έχει εμπλακεί η ΑΕΚ χαμένη έχει βγει.

Από το στοίχημα την πέταξαν έξω επειδή έκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι όντως υπήρχε ασυμβίβαστο Μελισσανίδη-ΑΕΚ και Μελισσανίδη-ΟΠΑΠ. Η ΕΠΟ απαξιώνει την ΑΕΚ σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Η διαιτησία αποφασίζει και διατάσσει εν μία νυκτί να καρατομήσει διαιτητή επειδή τόλμησε να εφαρμόσει τους κανονισμούς σε αγώνα της ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα αντικαθιστά δια βοής τον άνθρωπο που όριζε μέχρι προχθές τους διαιτητές με άλλον που της υποδείχτηκε από την πλευρά του Μαρινάκη. Η Περιφερειάρχης ξαφνικά κόβει τα λεφτά που προορίζονταν από την Περιφέρεια για το γήπεδο της ΑΕΚ ενώ συλλαμβάνεται να δειπνεί κρυφά σε ψαροταβέρνα με τον Μαρινάκη. Η Σούπερ Λιγκ έχει εξοντώσει την ΑΕΚ επιβάλλοντάς της σε κάθε αγωνιστική πρόστιμα διά ασήμαντον αφορμή. Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια, είναι να της επιβληθεί πρόστιμο επειδή οι οπαδοί της δεν φορούσαν γραβάτες. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κόντρα στην απόφαση που έχει πάρει ήδη στα χέρια της η ΑΕΚ από το ΣτΕ, προσπαθεί να βάλει όσα ακόμα εμπόδια μπορεί για να καθυστερήσει την ανέγερση του γηπέδου. Επειδή, λένε (άκουσον-άκουσον) έλειπαν τον Αύγουστο για μπάνια και δεν πρόλαβαν να μελετήσουν και να τοποθετηθούν στη δημόσια διαβούλευση για το γήπεδο, ζήτησαν παράταση της προθεσμίας λήξης της που ήταν στις 23 του Σεπτέμβρη. Στο μεταξύ έρχεται κάποια απίθανη υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, της οποίας η θητεία λήγει τη Δευτέρα και εγκρίνει αυτή την παράταση ορίζοντάς την στο μάξιμουμ της δικαιοδοσίας της που είναι οι 45 ημέρες! Γιατί; Για να προλάβουν να τοποθετηθούν οι χαμένοι του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι και προκάλεσαν την οριστική απόφαση υπέρ της ΑΕΚ! Η δικαιοσύνη στο μεταξύ καθυστερεί απαράδεκτα την κλήση σε δίκη των υπόπτων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρώτος εκ των οποίων στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Μαρινάκης.

Κι έχεις και τον χοντρό, όντας τιμωρημένο από την αθλητική δικαιοσύνη με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, να σουλατσάρει πάνω στο γκαζόν σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού, γράφοντας τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της στα παλαιότερα των υποδημάτων του και πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης και κυριαρχίας σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ίδια μάλιστα στιγμή που ο δικός μας μελισσούλας αρνείται μετά βδελυγμίας κάθε ανάμειξή του με τα διοικητικά της ΑΕΚ! Και ο κόσμος της ομάδας δικαίως αναρωτιέται πού βρίσκεται ο… τίγρης. Δυστυχώς για την ΑΕΚ και τον κόσμο της ο τίγρης αγνοείται! Δεν υπάρχει κανένας τίγρης όπως φαίνεται. Είχε δίκιο που χτυπιόταν στην ΕΕΑ ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ πέραν του ότι θα εμπλακεί στην κατασκευή του γηπέδου, όποτε αυτή καταφέρει να ξεκινήσει. Ο χοντρός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και ο δικός μας σφυρίζει αδιάφορα και μετράει φραγκοδίφραγκα για να πληρωθεί η μπουλντόζα που ξεκίνησε πριν από μήνες να καθαρίζει το οικόπεδο του γηπέδου, ενώ δείχνει να μη παίρνει και τόσο κατάκαρδα όσο εμείς όλα τα εμπόδια που ορθώνονται το ένα μετά το άλλο στην υπόθεση κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αδιαφορία του και η έλλειψη της παραμικρής τοποθέτησης στα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν καθημερινά; Σε λίγο, αν συνεχίσει έτσι, οι νεότεροι φίλοι της ΑΕΚ θα μπερδεύονται όταν θα ακούνε το όνομα Μελισσανίδης και δεν θα ξέρουν αν γίνεται κουβέντα για τον Δημήτρη ή για τον Ιωάννη Μελισσανίδη, τον πρωταθλητή της γυμναστικής, άθλημα στο οποίο απαιτείται μεγάλη δεξιότητα στις... κωλοτούμπες. Αν δεν είναι έτσι και έχει κάτι άλλο στο μυαλό του θα χαρώ όσο κανένας άλλος να διαψευστώ…