Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΕΚ-Αερωπός 28-27

Μόνο εύκολα δεν αποδείχτηκαν τα πράγματα για τους μάγκες, οι οποίοι ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στον Αερωπό μέχρι να φτάσουν στην τελική νίκη με 28-27 που τους έδωσε 2 ακόμα βαθμούς στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Handball Premier.

Η ΑΕΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως επιστρατεύοντας την εμπειρία και την ψυχραιμία των παικτών της κατάφερε να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη, τη δεύτερη σ' αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Ο δικέφαλος αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα από την αρχή του αγώνα και ο Αερωπός μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να σημειώσει τα γκολ που του έδωσαν προβάδισμα με 9-11. Οι μάγκες δεν σταμάτησαν στιγμή να το παλεύουν και κρατήθηκαν κοντά στο σκορ κάνοντας το 12-12, το 13-13 και το 14-14. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως ένα ακόμα λάθος επέτρεψε στον Αερωπό να σκοράρει και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 14-15.
 
Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Έδεσσας ανέβασε την επιθετική της απόδοση και διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα, με την ΑΕΚ να μη βρίσκει λύσεις, να κρατάει όμως το σκορ σε διαφορά ασφαλείας, χάρη στις προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών της. Η Ένωση ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και πήρε κεφάλι με 25-24, όμως ο Αερωπός έχοντας τον τερματοφύλακά του Δέλιο σε πολύ καλή μέρα πέτυχεε να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Στις τελευταίες επιθέσεις η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη σοβαρεύτηκε και μπόρεσε να πετύχει κάποια εύκολα γκολ κρατώντας ταυτόχρονα την ψυχραιμία της και στέλνοντας στο +2 τη διαφορά με 28-26 για να πάρει τελικά τη νίκη με σκορ 28-27.