Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Παραδόθηκαν στη Μινχάνσκα τα κορίτσια της ΑΕΚ και είπαν αντίο στην Ευρώπη χάνοντας με 0-3

Ότι κάτι δεν πάει καλά με το γυναικείο βόλεϊ της ΑΕΚ το φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό. Τα τέσσερα σερί χαμένα παιχνίδια στο τάι μπρέικ κάτι έλεγαν. Σήμερα τουλάχιστον τα κορίτσια δεν παραδόθηκαν στο παρά ένα αλλά από την αρχή του αγώνα! Βέβαια στο δεύτερο και στο τρίτο σετ τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το παιχνίδι και την πρόκριση, όμως είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ψυχολογία στην ομάδα και ότι τα λάθη παραμένουν διαρκώς τα ίδια χωρίς να γίνεται κάτι για να διορθωθούν.

Στη ρεβάνς, λοιπόν, του αγώνα για το Τσάλεντζ Καπ απέναντι στη Μινχάνσκα, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-3 σετ και αποχαιρέτησε άδοξα την Ευρώπη, στρέφοντας πια την προσοχή της στο πρωτάθλημα, όπου και σ' αυτό τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως προσδοκούσε ο φίλαθλος κόσμος της Ένωσης, αλλά και στο κύπελλο, που είναι κι αυτός ένας εφικτός στόχος, αν βέβαια σοβαρευτούν όλοι στην ομάδα και ξεφύγουν από τις παθογένειες που κουβαλάνε.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο γήπεδο του Ιωνικού ήταν με λίγα λόγια μαγική. Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είχε βαφτεί κιτρινόμαυρο, ο παλμός ήταν συγκλονιστικός και η συμπεριφορά των φιλάθλων στην αντίπαλη ομάδα άψογη. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και παρόλο που στα πρώτα λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-11, μπόρεσε να αποκαταστήσει τις ισορροπίες φτάνοντας να ισοφαρίσει σε 16-16. Το γνωστό μπλακ άουτ που πέφτει πάντα στα πιο κρίσιμα σημεία των αγώνων της ΑΕΚ έπεσε και πάλι και η ομάδα έχασε τη συνοχή και τη συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα η Μινχάνσκα να κάνει ένα σερί 0-5 φτάνοντας το σκορ στο 16-21 και παίρνοντας το πρώτο σετ με 18-25.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή της ομάδας της Λευκορωσίας και κατάφερε να πάρει μια διαφορά 4 πόντων φτάνοντας το σκορ στο 7-3. Στη συνέχεια οι "κιτρινόμαυρες" πέτυχαν να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά 2 πόντων και σκορ 8-6 και μάλιστα την ίδια διαφορά την κράτησαν μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, όταν το σκορ είχε γίνει 16-15. Τότε άρχισαν τα γνωστά λάθη που οδήγησαν τις φιλοξενούμενες να φέρουν το ματς στα ίσια και να το κάνουν ντέρμπι. Πάλεψαν πόντο-πόντο αλλά τελικά οι Λευκορώσες ήταν εκείνες που έφτασαν στο 0-2 στα σετ με 26-28.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ επανέλαβε ακριβώς τα ίδια λάθη, με καρμπόν θα έλεγε κανείς, έχασε πάλι τη συγκέντρωσή της και ξανά η Μινχάνσκα πήρε προβάδισμα στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα για να φτάσει στο τελικό 0-3 στα σετ με 25-27 παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ.
 
Τα σετ: 18-25, 26-28, 25-27.