Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πέρασε δύσκολα η ΑΕΚ από την Κομοτηνή κερδίζοντας με 1-2 τον Πανθρακικό

Με 4-3-3 κατέβασε την ΑΕΚ ο Πογέτ, με τον Σιμόες κόφτη και τους Γιόχανσον - Μάνταλο αριστερό και δεξί εσωτερικό χαφ αντίστοιχα. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Μπαρμπόσα, αριστερά ο Μπουονανότε και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραβίδης. Στην άμυνα ο Κολοβέτσιος ξεκίνησε σαν αριστερός στόπερ και ο Άρθο στο ντεμπούτο του σαν δεξί.

Στο 4' σε κεφαλιά του Γιόχανσον μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στο 5' ο Γκάλο έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά έπεσε και έδιωξε ο Πασχαλάκης εντυπωσιακά στη γωνιά του.

Στο 15' δέχτηκε κίτρινη κάρτα ο Μπαρμπόσα.

Στο 18' η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Γιόχανσον. Έγινε η σέντρα του Μπαρμπόσα από τα δεξιά, ο Σουηδός πάτησε περιοχή, έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας τον Πασχαλάκη που έκανε κακή έξοδο γράφοντας το 0-1 για την ΑΕΚ.

Στο 23' ο Πανθρακικός έχασε την πρώτη ευκαιρία του όταν ο Μπαϊκαρά έπιασε συρτό σουτ αλλά έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρόχα.

Στο 25' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Χασομέρης.

Στο 30 χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πανθρακικό όταν σε σουτ του Φερνάντερ η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπαρόχα και ο εκτός φόρμας τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν την συγκράτησε, με αποτέλεσμα εκείνη να στρωθεί στον Μαπαϊκαρά, ο οποίος πέφτοντας έκανε το σουτ αλλά κατάφερε να αποκρούσει ο Μπαρόχα.

Στο 32' σε σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά ο Μπαρμπόσα έπιασε την κεφαλιά όμως μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στο 33' ο Πανθρακικός έκανε αναγκαστική αλλαγή όταν τραυματίστηκε ο Μελίσσης και πήρε τη θέση του ο Μπουγαΐδης.

Στο 39' και ενώ η ΑΕΚ αντιμετώπιζε εμφανώς τρομερά προβλήματα στην άμυνα, ο Πογέτ αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα 4-3-3 που δεν τραβούσε με τίποτα με το γνωστό στους παίκτες της ΑΕΚ 4-2-3-1, φέρνοντας τον Γιόχανσον δίπλα στον Σιμόες και ανεβάζοντας σαν 10άρι τον Μάνταλο και περνώντας ταυτόχρονα στα άκρα τους Μπαρμπόσα, Μπουονανότε και στην κορυφή, όπως έπαιζε από την αρχή, τον Αραβίδη.

Στο 44' ένα νέο σουτ από τον Πανθρακικό, από τον Χασομέρη, έφερε τη μπάλα να σκάσει πάλι μπροστά στον Μπαρόχα που μπλόκαρε αυτή τη φορά αλλά με διπλή προσπάθεια.

Στο 46', με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, είχαμε τη δεύτερη αλλαγή του Πανθρακικού με τον Μάρτινς να παίρνει τη θέση του Βάλτερ Φερνάντεθ.

Στο 55' ο Αραβίδης άλλαξε ωραία παιχνίδι τροφοδοτώντας τον Μπουονανότε, ο Αργεντινός πέρασε στον Μάνταλο που τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη. Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Πανθρακικού.

Στο 56' ο Μπουονανότε εκτέλεσε το πέναλτι και έγραψε το 0-2 για την ΑΕΚ.

Στο 53' πραγματοποιήθηκε η τρίτη αλλαγή του Πανθρακικού με τον Νικόλτση να παίρνει τη θέση του Λαδάκη. Δύο πρώην παίκτες της ΑΕΚ βρέθηκαν στην εντεκάδα του Πανθρακικού. Ο Μπουγαΐδης και ο Νικόλτσης.

Στο 68' ο Μάρτινς τρύπωσε για πολλοστή φορά από τον προβληματικό άξονα της ΑΕΚ, η μπάλα κοντράρισε πάνω στον Άρθο, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Μπαρόχα και μείωσε σε 1-2 ο Πανθρακικός.

Στο 74' και πάλι από τον άξονα ο Νικόλτσης έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 75' ο Πογέτ έκανε διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ περνώντας τον Κορδέρο στη θέση του Μάνταλου και τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μπαρμπόσα! Η ΑΕΚ έπαιζε πια με 3-5-2 έχοντας τρία στόπερ σε ευθεία γραμμή, τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Άρθο, πέντε παίκτες στο κέντρο και μπροστά τον Αραβίδη με τον Μπουονανότε!
 
Στο 79' αντίκρισε κίτρινη κάρτα ο Μπουονανότε εντελώς βλακωδώς, επειδή κλώτσησε τη μπάλα ενώ είχε σταματήσει το παιχνίδι. Κάκιστη η νοοτροπία των Λατίνων παικτών της ΑΕΚ. Δείχνουν εντελώς κακομαθημένοι, αν θυμηθούμε και την ανόητη αποβολή του Βάργκας με τον Αστέρα Τρίπολης που άφησε την ομάδα με 10 παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 82' από μια κόντρα βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μπουονανότε, αλλά δευτερόλεπτα πριν πιάσει το σουτ μπέρδεψε τα… μπούτια του και σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία και προκαλώντας γέλια στους θεατές!

Στο 85' είχαμε την τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ να παίρνει τη θέση του Αραβίδη.

Στο 88' αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Νικόλτσης.

Στο 90+1' ο Χασομέρης έπιασε μια κεφαλιά αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Μπαρόχα.

Στο 90+2' είχαμε μια απίστευτη ενέργεια, όταν ο Άρθο χτύπησε και έδειχνε να μη μπορεί να συνεχίσει, όμως οι παίκτες του Πανθρακικού σε μια επίδειξη αντισυναδελφικής συμπεριφοράς δεν τήρησαν το φερ πλέι και βγήκαν στην επίθεση κερδίζοντας ένα κόρνερ που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 90+4' έληξε το παιχνίδι αφού ο τέταρτος είχε δείξει 4 λεπτά καθυστερήσεις με την ΑΕΚ να παίρνει μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Πανθρακικού. Ευτυχώς η ΑΕΚ πήρε τους 3 βαθμούς αλλά την ΑΕΚ του Πογέτ που ένα δείγμα της θα το βλέπαμε σήμερα δεν την είδαμε ποτέ.

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (74' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (75' Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86' Τζεμπούρ).

Πανθρακικός (Δ. Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Παπαχρήστος, Μελίσσης (35' Μπουγαϊδης), Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (63' Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Βάλτερ (46' Ροτζέριο), Χασομέρης.

Ο Δελφάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρμπόσα (15'), Μπουονανότε (79'), Χασομέρη (25'), Πασχαλάκης (60'), Νικόλτσης (89').