Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΚ 75-74 τη Χάποελ

Η ΑΕΚ έπειτα από ένα πολύ κακό ξεκίνημα κι από ένα ακόμα χειρότερο πρώτο ημίχρονο στο οποίο έχανε με 17 πόντους διαφορά, μπήκε στο δεύτερο μασώντας σίδερα και έφερε τα πάνω κάτω πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στο Eurocup και βάζοντας τα θεμέλια για να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τους Ουόρεν, Κάρτερ, Χέρστον, Σάκοτα και Μαυροκεφαλίδη στην αρχική πεντάδα. Το σχήμα δεν τραβούσε όμως και γρήγορα οι Ισραηλινοί άρχισαν να παίρνουν διαφορά στο σκορ φτάνοντας να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 16-25.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον δικέφαλο, αφού η Χάποελ αύξανε συνεχώς τη διαφορά με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 17 πόντους και σκορ 28-45. Σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε πρώτο σκόρερ τον Μαυροκεφαλίδη με 8 πόντους ενώ η Χάποελ τον Τζάνινγκ με 18 πόντους αντίστοιχα.

Στην τρίτη περίοδο είδαμε να μπαίνει μια άλλη ΑΕΚ μέσα στο παρκέ και πολύ γρήγορα να μειώνει τους -17 πόντους σε -8. Η διαφορά στο σκορ μειωνόταν συνεχώς και έφτασε στους -3 με το σκορ να γίνεται 51-54 και έκλεισε η τρίτη περίοδος με -5 πόντους διαφορά από τους -17 του ημιχρόνου και με σκορ 54-59.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ΑΕΚ μας φύλαγε τα καλύτερα. Η μεταμόρφωσή της έγινε ακόμα πιο θεαματική και σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι πλησιάζοντας μια ανάσα την Χάποελ μειώνοντας το σκορ σε 61-63. Στο 1.30" πριν από το τέλος με δύο βολές του Κάρτερ η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 69-68. Με φοβερό τρίποντο έκανε το 72-70 και την έβαλε πάλι μπροστά ο Σάκοτα 33.9" πριν από το τέλος. Ο Ουόρεν έκανε το σκορ 74-71 και εκεί η Χάποελ πήρε τάιμ άουτ με το χρονόμετρο να βρίσκεται στο 10.2" πριν από το σφύριγμα της λήξης. Η κομπίνα που σχεδίασαν σ' αυτό εκτελέστηκε άψογα από τους παίκτες της με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί ο Τζάνινγκ και μόνος του πια να ευστοχήσει στο τρίποντο φέρνοντας το ματς στα ίσια με 74-74. Οι καρδιές κόντευαν να σπάσουν από την αγωνία στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε μπροστά της 5.6" για να πάρει το παιχνίδι. Και το θαύμα έγινε στο 2.1". Ο Ουόρεν κέρδισε φάουλ και κλήθηκε να εκτελέσει δύο βολές. Ευστόχησε στην πρώτη και έχασε τη δεύτερη επίτηδες για να κερδίσει χρόνο, όμως οι διαιτητές χρέωσαν στον Μαυροκεφαλίδη ότι μπήκε νωρίτερα στη ρακέτα και έδωσαν τη κατοχή στους Ισραηλινούς. Ο χρόνος δεν επαρκούσε στη Χάποελ για να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει τη νίκη, την έπνιξε και η πολύ καλή άμυνα που έβγαλε η ΑΕΚ με τον Μιλόσεβιτς να κλέβει θεαματικά και να καρφώνει, χωρίς όμως να μετρήσει το καλάθι και έτσι φτάσαμε στη λήξη με τελικό σκορ 75-74 υπέρ της ΑΕΚ και τις ελπίδες για πρόκριση να αναπτερώνονται…  

Η ΑΕΚ είχε σε φοβερή βραδιά, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, τους Ουόρεν, Σάκοτα, Μαυροκεφαλίδη, Χέρστον και Κάρτερ.

Δεκάλεπτα: 16-25, 28-45, 54-59, 75-74.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 2, Ντ. Σάκοτα 15 (4), Χέρστον 14 (3), Μιλόσεβιτς 4 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 (1τρ., 8ριμπ.), Κάρτερ 11 (1), Κατσίβελης, Καλαμπόκης, Ουόρεν 16 (1τρ., 9ασ.).

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Φράνκο): Ντάνκαν 4, Γκάφνεϊ 11 (1), Ρόουλαντ 14, Χαλπερίν, Τίμορ 5 (1), Μένκο, Σμιθ 8 (10ριμπ.), Τζάνινγκ 23 (5), Μάγιορ, Φίσερ 9.