Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σούπα με κουλουράκια στη Λεωφόρο από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Ο Πογιέτ κατέβασε την ΑΕΚ με τους Μπαρόχα στο τέρμα, Γκάλο στα δεξιά της άμυνας, Ντίντακ στα αριστερά, στο κέντρο της άμυνας τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο, αμυντικά χαφ τους Γιόχανσον και Σιμόες, κεντρικό χαφ πίσω από το σέντερ φορ τον Μάνταλο, δεξιά στην επίθεση τον Βάργκας, αριστερά τον Μπαρμπόσα και φουνταριστό τον Κρισάντους.

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά επιχείρησε να πιέσει και κέρδισε ένα κόρνερ αλλά χωρίς να πάρει κάτι από αυτό.

Αντίθετα η ΑΕΚ στο 8' είχε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία, όταν ο Μπαρμπόσα με φανταστικό τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Βάργκας, αλλά ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ από το ύψος της μικρής περιοχής και λίγο δεξιά έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 15' ο Πογιέτ άλλαξε θέση στους Βάργκας και Μπαρμπόσα θυμίζοντάς μας τον Δέλλα που το έκανε συχνά κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στο 19' και ενώ ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει πάρει το κέντρο ο Πογιέτ άλλαξε πάλι θέσεις στους πλάγιους επιθετικούς του!

Στο 25' η ΑΕΚ κέρδισε το πρώτο της κόρνερ έναντι δύο του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο 37' έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Ατζαγκούν στη θέση του Λαγού.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και παιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου και από τις δύο ομάδες χωρίς να υπάρχουν οι μεγάλες φάσεις, εκτός ίσως από την ευκαιρία που έχασε η ΑΕΚ στο 8' με τον Βάργκας.

Στο 46' έγινε η δεύτερη αλλαγή του Παναθηναϊκού με τον Κουτρουμπή να παίρνει τη θέση του Λουντ.

Στο ίδιο λεπτό έγινε μια μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό όταν η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, εκείνος έπιασε το σουτ υπό πίεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπαρόχα εκτινάχτηκε και βρήκε όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία τη μπάλα και την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.

Στο 48' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να έχει τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα με το αριστερό, ο Κρισάντους έπιασε την κεφαλιά κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 58' είδε κίτρινη κάρτα ο Μπεργκ για φάουλ.

Στο 59' έγινε η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ με τον Κορδέρο να παίρνει τη θέση του Βάργκας.

Ο Κορδέρο πήρε θέση μπροστά από τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Μάνταλο να μεταφέρεται δεξιά και τον Μπαρμπόσα να παραμένει αριστερά.

Στο 79' σε ένα εξαιρετικό φάουλ εκτελεσμένο από τον Γκάλο έπεσε ο Στιλ στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 80' ο Πογιέτ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, με τον Γιόχανσον "κόφτη" και τους Σιμόες, Κορδέρο εσωτερικούς χαφ.

Στο 84' έγινε η δεύτερη της ΑΕΚ με τον Μπουονανότε να παίρνει τη θέση του Μπαρμπόσα.

Στο 85' έγινε η τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού με τον Καλτσά να παίρνει τη θέση του Νίνη.

Ο Μπουονανότε πήγε δεξιά και αριστερά ο Μάνταλος, με εντολή και οι δύο να συγκλίνουν προς τον άξονα.
 
Η ΑΕΚ είχε την κατοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά χωρίς να καταφέρει να την αξιοποιήσει. Έτσι όπως πήγε το ματς μάλλον το αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, αν μπορεί μια ομάδα να ισχυριστεί ότι είναι ικανοποιημένη που βρίσκεται 8 και 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και βρισκόμαστε μόλις στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε και ο διαιτητής Μάνταλος αφού ουσιαστικά διαιτήτευσε ένα καθόλα φιλικό παιχνίδι. Μάλιστα βιάστηκε να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα πριν καλά-καλά συμπληρωθούν τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων. Θα σκέφτηκε καλύτερα να το λήξουμε τώρα μπας και βρεθεί κανένας τρελός στα τελευταία δευτερόλεπτα και μας χαλάσει τη σούπα!