Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο Κούπερ στην ΑΕΚ... και τώρα ελάτε να την πιάσετε!

Και τώρα, ελάτε όλοι να τα πούμε! Ο Ντόνελ (Ντι Τζέι) Κούπερ, έπειτα από πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις που κράτησαν τέσσερις μέρες, βρίσκεται σχεδόν με το στυλό στο χέρι για να υπογράψει στην ΑΕΚ! Ο Μάκης Αγγελόπουλος το έκανε πάλι το θαύμα του και έκλεισε τον Αμερικανό παικταρά μέχρι το καλοκαίρι του 2017 με δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο.

Από την Πέμπτη διαπραγματευόταν ο Αγγελόπουλος με τον πρόεδρο της Κράσνι Ντιμίτρι Γκερασιμένκο, ωστόσο εκείνος αρνιόταν να τον αφήσει ελεύθερο. Έτσι, οδηγήθηκαν στη λύση της πώλησης του παίκτη συμπεριλαμβάνοντας στα ανταλλάγματα και τα χρήματα που χρωστούσε η ρωσική ομάδα στον παίκτη. 

Ουσιαστικά ο ξαφνικός έρωτας ανάμεσα στον παίκτη και την ΑΕΚ χρονολογείται εδώ και ένα 20ήμερο. Ο  Κούπερ είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη ρωσική ομάδα και τότε ο Μάκης Αγγελόπουλος άρχισε να στύβει το μυαλό του για να βρει τον τρόπο να τον φέρει στην ΑΕΚ. Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ του Ντράγκαν Σάκοτα και του παίκτη έγιναν αμέσως μετά τον αγώνα της Τετάρτης στη Μόσχα. Στην όλη προσπάθεια σημαντική συμβολή είχαν τόσο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όσο και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, η γνωριμία των οποίων με τον παίκτη είχε γίνει όταν εκείνος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού μόνο για τους αγώνες των πλέι οφ, τον Μάιο του 2014.

Για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε την επικείμενη αποχώρησή του από την Κράσνι, η Αρμάνι Μιλάνο, καθώς και κάποιες ακόμα ομάδες της Ευρωλίγκας που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως ο Μάκης Αγγελόπουλος έδρασε γρήγορα και αποφασιστικά, κάνοντας και την οικονομική υπέρβαση που απαιτήθηκε ώστε να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Ο παίκτης είναι κάτοχος Βοσνιακού διαβατηρίου και το συμβόλαιό του θα συνοδεύεται από buy out αποκλειστικά για ομάδες του ΝΒΑ.

Μετά τη μεγάλη αυτή μεταγραφή, που για να ολοκληρωθεί απομένει μόνο η υπογραφή του παίκτη και η ανακοίνωση από την ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Αμερικανός θα καταλάβει τη θέση του Ανοσίκε στην εξάδα των ξένων και κοινοτικών παικτών της ομάδας. Οι εκκρεμότητες του ρόστερ αναμένεται να κλείσουν σύντομα μετά την οριστική απόφαση για την παραμονή ή όχι του Ουόρεν, που καταλαμβάνει θέση ξένου και του Σκραμπ, που καταλαμβάνει θέση κοινοτικού. Από τις αποφάσεις για τους δύο συγκεκριμένους παίκτες θα εξαρτηθεί η απόκτηση ενός ακόμα παίκτη για την ενίσχυση της ομάδας μέσα στη ρακέτα.

Ο Κούπερ, στον τελευταίο αγώνα της Κράσνι εναντίον την ΑΕΚ, είχε 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 τρίποντα σκέτες ρουκέτες, στέλνοντας στην κυριολεξία από μόνος του το ματς στην παράταση. Εξίσου καλή απόδοση με 13 πόντους και 14 ασίστ είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του Eurocup, όταν είχε φύγει από την Αθήνα νικήτρια η ρωσική ομάδα.

Αγωνιζόμενος με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο πέτυχε απίθανα ρεκόρ, αφού υπήρξε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του NCAA που πέτυχε τουλάχιστον 2.000 πόντους στην καριέρα του και ταυτόχρονα είχε 900 ασίστ, 600 ριμπάουντ και 300 κλεψίματα! Την περίοδο 2013-14, στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν, αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις και καταφέρνοντας να αναδειχθεί ρέκορντμαν του πρωταθλήματος στις ασίστ, ξεπερνώντας ακόμα και τον Νίκο Γκάλη!
 
Ο Κούπερ είναι μόλις 25 χρονών, αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ και πέρυσι υπήρξε παίκτης της ρωσικής Ένισεϊ που συμμετείχε στη ρωσική λίγκα με την οποία πέτυχε 11,4 πόντους, είχε 9,2 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Επίσης έκανε ρεκόρ σε αγώνα εναντίον της Αστάνα όπου μοίρασε 23 ασίστ! Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ενισχύοντάς τον στα παιχνίδια των πλέι οφ. Έχει ύψος 1.83μ. και θεωρείται εκ των κορυφαίων πασέρ με τις ασίστ του να ξεχωρίζουν για την ακρίβειά τους. Είναι ένας ηγετικός παίκτης που κατευθύνει την ομάδα πότε με αργό και πότε με γρήγορο ρυθμό, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα, ενώ είναι σε θέση να διαβάζει άριστα το πικ εν ρολ και ταυτόχρονα δεν διστάζει να εξαπολύει σουτ από μακρινές ή κοντινές αποστάσεις. Στα μειονεκτήματά του καταγράφεται μόνο η σωματοδομή του, η οποία δεν του επιτρέπει να ανταπεξέρχεται εύκολα σε άμυνες στις οποίες κυριαρχούν ψηλά γκαρντ, όμως βρίσκει πάντα τον τρόπο χάρη στο ταλέντο, τα ψυχικά του αποθέματα και την τρομερή εξυπνάδα του να τα βγάζει πέρα...