Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ακραία καιρικά φαινόμενα! Κιτρινόμαυρη ανεμοθύελλα έπληξε τον κάμπο ρίχνοντας 5 κεραυνούς!

Λάρισα-ΑΕΚ 0-5 (Κύπελλο)

Και τώρα που η ΑΕΚ κεντούσε με τι θα μιρλιάσουμε οέο; Ναι, αλλά η Λάρισα είναι ομάδα της Β' κατηγορίας. Μπα, τι μας λέτε; Και η ΑΕΚ μέχρι πριν από μερικούς μήνες τέτοια ήταν. Η Λάρισα είναι πρωτοπόρος και έχει τις υποδομές για να σταθεί με άνεση στη Σούπερ Λιγκ. Μη μου πει κανείς ότι είναι καλύτερες ομάδες από τη Λάρισα η Καλλονή, ο Πανθρακικός, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς, η Βέροια, η Ξάνθη, τα Γιάννινα, ο Ατρόμητος, ακόμα και ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ηρακλής ή ο Πανιώνιος; Και πολύ περισσότερο μη μου πει κανείς ότι είναι καλύτερη ομάδα ο Απόλλωνας, τον οποίο για να τον αποκλείσει ο Ολυμπιακός χτες χρειάστηκε να παίξει με 14 παίκτες εναντίον 11; Κι όμως, αυτή την ομάδα, μέσα στην έδρα της, η ΑΕΚ την διέσυρε κερδίζοντάς την διά περιπάτου με 0-5! Τώρα, λοιπόν, που η ΑΕΚ πετούσε φωτιές με ποιον θα τα βάλουμε; Ποιος να έφταιγε τάχα για την… φτωχή αυτή εμφάνιση; Φτωχή γιατί κατά τους συνήθεις μίρλες η ΑΕΚ θα έπρεπε να κερδίσει με μια ντουζίνα γκολ, άρα δεν τα πήγε και τόσο καλά! Ευθύνη μήπως του Πογέτ; Ήταν λίγος ο Τζιμπούρ; Ή μήπως αυτός ο νάνος που δεν ξέρει τίποτα άλλο παρά να ζαλίζει τη μπάλα μας πέφτει λίγος και καλό θα ήταν να βρίσκαμε καμιά ομάδα να τον ξεφορτωθούμε; Ε, άμα δεν φταίνε κι αυτοί, τότε ρε παιδιά τι να φταίει; Που παίξαμε σε άδειο γήπεδο (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι στολίδι); Εκτός κι αν ευθύνεται για όλα ο ανάδρομος Ερμής μας.

Πλάκα τέλος. Η ΑΕΚ ήταν καταπληκτική, βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρά μας και το μόνο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε είναι αυτή η εμφάνιση να έχει συνέχεια. Να βάλει η ομάδα διάρκεια στο παιχνίδι της και είναι βέβαιο ότι με δυο καλές προσθήκες τον Γενάρη και με όλα τα ντέρμπι μέσα στο ΟΑΚΑ τη δεύτερη θέση δεν κινδυνεύει να την χάσει με τίποτα. Και φυσικά ο μεγάλος της στόχος για φέτος θα πρέπει να είναι το κύπελλο. Αν σ' αυτό διασταυρωθεί με τον Ολυμπιακό θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει στόματα, παρόλο που δεν είναι ακόμα στο επίπεδο να ανταγωνιστεί τους βρωμιάρηδες, ούτε αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο στο παρασκήνιο, στο οποίο θα ποντάρουν για να χτυπήσουν και τη φετινή χρονιά το νταμπλ.

Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται. Η ΑΕΚ πέτυχε 5 γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο με τους Τζιμπούρ, Μπουονανότε (2), Βάργκας και Μάνταλο και πέρασε στους 16 του κυπέλλου τερματίζοντας 1η στον όμιλό της με 9 βαθμούς, δίνοντας μάλιστα τα δύο από τα τρία παιχνίδια της εκτός έδρας με τους πιο δύσκολους αντιπάλους (Ξάνθη και Λάρισα) και με συντελεστή τερμάτων 12-0. Αυτά και καλή συνέχεια στην ομάδα και με τις υγείες τους οι αντίπαλοί της.

Λάρισα: Πατσογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Λαμπρόπουλος (63' Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (63' Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (66' Μασούρας).
 
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες (58' Φαγιέ), Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας (72' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε (76' Μάνταλος), Τζιμπούρ.