Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σαρωτική η ΑΕΚ 6-0 τον Πανελευσινιακό

Η ΑΕΚ προκρίθηκε ήδη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς νωρίτερα η Λάρισα κέρδισε 1-0 την Ξάνθη, κάνοντας το 2 στα 2. ΑΕΚ και Λάρισα έχουν περάσει στον επόμενο γύρο και στην τελευταία αγωνιστική στον κάμπο θα ξέρουμε ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Μπορεί να είχε προαναγγείλει ότι θα παίξει με δύο φορ μπροστά ο Πογέτ, ωστόσο επέλεξε ξανά το 4-3-3 με τον Κορδέρο "κόφτη" μπροστά από τα στόπερ Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο, εσωτερικό δεξί χαφ τον Γιόχανσον, αριστερό τον Μπουονότε, κορυφή στην επίθεση τον Τζιμπούρ, δεξιά τον Πλατέλλα και αριστερά τον Αραβίδη. Στα πλάγια της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπακάκης δεξιά και Σοϊλέδης αριστερά.

Στο 8' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί, η μπάλα στρώθηκε στον Πλατέλλα ο οποίος με ξερό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0.

Στο 17' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραβίδη να σκάβει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και δεξιά στον αμαρκάριστο Μπουονανότε, αλλά η κεφαλιά του Αργεντινού έφυγε λίγο άουτ.

Στο 27' βρήκε ξανά δίχτυα ο Γιόχανσον όταν στο πρώτο σουτ που έκανε έδιωξε με γροθιές ο Μανιάτης, η μπάλα στρώθηκε πάλι στα πόδια του Σουηδού, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 2-0 για την ΑΕΚ.

Στο 29' ο Σοϊλέδης έστρωσε στον Κορδέρο αλλά το σουτ του Ισπανού έδιωξε σε κόρνερ ο Μανιάτης.

Στο 31' ο Μπουονανότε πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ όταν πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, άδειασε με ντρίμπλες τρεις παίκτες και με ένα απλό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 3-0 της ΑΕΚ.

Στο 32' έγινε η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Σβάρνα να παίρνει τη θέση του Λαμπρόπουλου που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μάτι του.

Στο 36' ένα καλό σουτ για την ΑΕΚ έξω από την περιοχή από τον Αραβίδη έστειλε τη μπάλα να γλύψει το οριζόντιο δοκάρι και να φύγει άουτ.

Στο 43' σε μια σέντρα φάουλ από τα δεξιά, έπιασε την πρώτη κεφαλιά ο Γιόχανσον, την δεύτερη ο Αραβίδης και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ελευσίνας.

Στο 45+1' ο Σοϊλέδης με ένα ξερό αριστερό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα να βρει ελάχιστα στην πλάτη ενός αμυντικού, να αλλάξει λίγο πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Πανελευσινιακού για να γίνει το 4-0 για την ΑΕΚ.

Στο 46' έγινε η δεύτερη αλλαγή της ΑΕΚ με τον Φαγέ να παίρνει τη θέση του Γιόχανσον.

Στο 50' ο Πλατέλλας έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή στην κλειστή γωνία του Μανιάτη, ο οποίος έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 52' έγινε η πρώτη αλλαγή για την Ελευσίνα με τον Κασνέτη να παίρνει τη θέση του Παληγεώργου.

Στο 53' ένα πολύ ωραίο σου του Μπακάκη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ασταμάτητη ήταν η πίεση της ΑΕΚ η οποία κέρδιζε συνεχώς κόρνερ έχοντας φτάσει μέχρι εκείνο το λεπτό στα 15!

Στο 60' έγινε η δεύτερη αλλαγή για την Ελευσίνα με τον Νικολάου να παίρνει τη θέση του Ταμπάκη.

Στο 69' έγινε η τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Κρισάντους να παίρνει τη θέση του Πλατέλλα που αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Στο 70' έγινε και η τρίτη αλλαγή για την Ελευσίνα με τον Γιαννιτσάνη να παίρνει τη θέση του Ναούμ.

Στο 72' σε ένα καλό σουτ του Μπουονανότε μέσα από την περιοχή έδιωξε δύσκολα ο Μανιάτης σε κόρνερ.

Στο 78' η μπάλα στρώθηκε στον Αραβίδη ο οποίος με συρτό σουτ την έστειλε στη γωνιά και έγραψε το 5-0 για την ΑΕΚ.

Στο 81' ο Αραβίδης έδωσε πάσα μέσα από την περιοχή στον Μπουονανότε και ο Αργεντινός έφερε τη μπάλα μπροστά του και την τσίμπησε άψογα πάνω από τον Μανιάτη κάνοντας το 6-0 για την ΑΕΚ σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι.

Στο 85' σε μια όμορφη σέντρα του Μπουονανότε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι πήδηξε και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά ο Κρισάντους αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Μανιάτης.

Στο 90' ένα σουτ του Κορδέρο έφυγε άουτ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος (32' Σβάρνας), Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Γιόχανσον (46' Φαγέ), Μπουονανότε, Τζιμπούρ, Πλατέλλας (69'Κρισάντους), Αραβίδης.

Πανελευσινιακός: Mανιάτης, Ταμπάκης (60’ Νικολάου), Κακαράς, Λίτσος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Παληγεώργος (52’ Κασνέτης), Πουρνός, Μπλάνκο, Ναούμ (70' Γιαννιτσάνης).