Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άντε και καλά κρασιά

Περίεργα πράγματα. Και σημαδιακά ταυτόχρονα. Χτες στη Ριζούπολη είχαμε  τη συνέχεια του έργου "Σημεία και τέρατα" προκειμένου ο Ολυμπιακός να παραμείνει αήττητος και να συνεχίσει να συμμετάσχει και στον θεσμό του κυπέλλου. Ένας διαιτητής που πριν από λίγες εβδομάδες είχε οριστεί στη Λεωφόρο για να διαιτητεύσει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, παίζοντας με επιτυχία τον ρόλο που του είχε ανατεθεί, με τα γνωστά αποτελέσματα, χτες κατάπιε τις κάλτσες του προκειμένου να φύγει νικητής και με τον πρόκριση στο τσεπάκι ο Ολυμπιακός.

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Συνηθίσαμε πια και δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση. Αφού οι ίδιοι δεν ντρέπονται κι αφού οι οπαδοί τους είναι τέτοια χάπατα που νιώθουν και περηφάνια για τα.. επιτεύγματα της ομάδας τους, ας εξακολουθήσουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο κι ας συνεχίσουν τους πανηγυρισμούς τους. Το περίεργο είναι πως κάτι φαίνεται να αλλάζει στο χώρο του αθλητικού τύπου και στην αντιμετώπιση της ιερής αγελάδας από τους οσφυοκάμπτες αθλητικογράφους του. Δειλά-δειλά έκαναν την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα οι πρώτες αναφορές στην προκλητικά ευνοϊκή διαιτησία που απολαμβάνει ο γαύρος σε όλα τα παιχνίδια του.

Αν εξαιρέσουμε την Χειλάκιο Sportday που συνεχίζει απτόητη το κο κο κο της και φυσικά τις ερυθρόλευκων αποχρώσεων πατσαβούρες που κοσμούν τα περίπτερα, οι υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες άρχισαν να ξεμπροστιάζουν τους εμπνευστές των τερατουργημάτων που βλέπουμε από αγωνιστική σε αγωνιστική υπέρ του Ολυμπιακού και κατά των ανταγωνιστών του. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε από την Goal News, μια αθλητική εφημερίδα που ανταγωνιζόταν μέχρι σήμερα την Sportday σε αβαβά σχετικά με ό,τι αφορούσε στο λιμάνι, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο και πολύ φοβάμαι ότι θα υποστεί τις συνέπειες του Καραπαποσυστήματος. Δείτε το πρωτοσέλιδό της και θα καταλάβετε.
 
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, τι να έγινε και άλλαξε έτσι ξαφνικά τη στάση της η εφημερίδα; Άρχισε τις περικοπές ο πρόεδρος των προέδρων; Λογικό μου φαίνεται αφού προσεχώς πρόκειται να έχει αυξημένα έξοδα σε δικηγόρους, παράβολα, πρόστιμα και αποζημιώσεις. Άλλωστε έχουμε και κρίση. Όλοι κάνουν περικοπές. Θα έπρεπε να το ξέρουν αυτό οι εφημεριδάκηδες που είχαν καλομάθει μέχρι σήμερα και αγαπούσαν ιδιαίτερα όσους διέθεταν τη μεγαλοσύνη να τα σπρώχνουν, πάντα με το αζημίωτο το οποίο μεταφραζόταν σε απώλεια όρασης, ακοής και μνήμης για τους φρουρούς της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης. Άντε και καλά κρασιά παλικάρια μου…