Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Άνετα η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Πλατανιά με 0-3

Με μια άνετη εκτός έδρας νίκη, την πρώτη στη Σούπερ Λιγκ μετά από τα ισχνά 1-2 επί της Βέροιας και επί του Πανθρακικού, ξεκίνησε για την ΑΕΚ η νέα χρονιά γεμίζοντας τον κόσμο της με αισιοδοξία.

Η ΑΕΚ επικράτησε άνετα του Πλατανιά μέσα στα Χανιά με 0-3 με γκολ των Μπαρμπόσα στο 26' και στο 31' και Τζιμπούρ στο 81'. Κανονικό γκολ του Αλγερινού ακυρώθηκε στο 74' σαν οφσάιντ που όμως δεν ήταν. Ο Τζιμπούρ, λοιπόν, που μπήκε αλλαγή στο 66' πέτυχε 2 γκολ μέσα σε 24' συμμετοχής, άσχετα αν του μέτρησαν οι διαιτητές μόνο το ένα.

Ο Πογέτ άφησε εκτός αποστολής τον Μπουονανότε επειδή ένιωσε ζαλάδα πριν από το παιχνίδι, ενώ προτίμησε να προφυλάξει και τον Τζιμπούρ που προερχόταν από ίωση και να τον χρησιμοποιήσει στα τελευταία 25' του ματς.

Η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όποτε κατάφερνε να βάλει την μπάλα κάτω. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση πελαγοδρομούσε και οι παίκτες της έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα 22' οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν κάνει 14 λάθη! Επίσης η άμυνα, παρόλο που δεν δέχτηκε γκολ, έκανε αρκετά λάθη με κυριότερο εκείνο αμέσως μετά το 0-1 όταν επέτρεψε στον Μιλούνοβιτς να φτάσει σε απόσταση βολής για να ισοφαρίσει!

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ο Αραβίδης με τον Μπαρμπόσα και πολύ καλός ο Τζιμπούρ στα λεπτά που αγωνίστηκε. Σταθεροί οι Σιμόες και Γιόχανσον, με καλές προσπάθειες ο Μάνταλος και ο Βάργκας, ενώ οι Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο και Κολοβέτσιος, εύκολα ή δύσκολα έφεραν σε πέρας την αποστολή τους, αν και δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κανέναν πολύ επικίνδυνο επιθετικά αντίπαλο. Τέλος ο Ανέστης, όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία.
 
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (83' Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (66' Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα (66' Τζιμπούρ), Αραβίδης.