Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΕΚ σκούπισε και τη Βέροια με 3-0 και έκανε το 8 στα 8 μέσα σε ένα μήνα!

Η ΑΕΚ, χωρίς να εντυπωσιάσει, κέρδισε και τη Βέροια με 3-0 κάνοντας το 5 στα 5 για το πρωτάθλημα και το 8 στα 8 σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα σε ένα μήνα από τις αρχές του 2016, έχοντας συντελεστή τερμάτων 18-2!

Με γκολ των Βάργκας στο 38', Αραβίδη στο 55' και Μάνταλου στο 89', ο Δικέφαλος στο ΟΑΚΑ πρόσθεσε άλλους 3 βαθμούς στο ενεργητικό του, παρόλο που δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και οι παίκτες του έδειξαν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια που έφτασαν τα 8 μέσα στον Ιανουάριο.

Η Βέροια πίεσε στις αρχές του αγώνα και έδειξε καλή παρουσία μέχρι το 38' που δέχτηκε το πρώτο γκολ. Η ΑΕΚ από την άλλη κατάφερνε να ισορροπεί το παιχνίδι κυρίως χάρη στην ποιότητα των παικτών της που μπόρεσαν να νικήσουν και την κούραση και να φτάσουν σε ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Πογέτ επέλεξε να ξεκουράσει τον Κολοβέτσιο τοποθετώντας τον Άρθο στη θέση του με παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Λαμπρόπουλο. Κατά τα άλλα η εντεκάδα ήταν η ίδια με εκείνη που κατέβασε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Μόλις στο 3' ο Γιόχανσον έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα ο Καντιμοίρης.

Στο 5' ήταν η σειρά της Βέροιας να ανησυχήσει τον Ανέστη, όταν ο Μαγιέφσκι σούταρε διαγώνια έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει στη γωνία του και με τη βοήθεια του δοκαριού να σώζει την εστία του.

Στο 14' η Βέροια είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Μαγιέφσκι ο Νέτο έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 18' και πάλι ο Γιόχανσον για την ΑΕΚ από το σημείο του πέναλτι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Ο Πογέτ διακρίνοντας ότι η ομάδα του παίζει μονόπλευρα από την δεξιά πλευρά, άλλαξε θέσεις στους Μπαρμπόσα και Βάργκας, φέρνοντας τον Βενεζουελάνο δεξιά, χωρίς ωστόσο να αλλάξει εντυπωσιακά η κατάσταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Στο 38' ο Αραβίδης άνοιξε τη μπάλα πλάγια για τον Ντίντακ, ο Ισπανός έκανε την συρτή παράλληλη μπαλιά και ο Βάργκας πετάχτηκε σαν κρυφός φορ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΚ που προηγούμενη με αυτό το σκορ την βρήκε η λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε εμφανώς πιο ήρεμη χάρη στην ασφάλεια που της έδινε το γκολ με το οποίο βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ.

Στο 55' ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιόχανσον έπιασε την κεφαλιά και πετάχτηκε ο Αραβίδης στην πορεία της μπάλας για να μπει μαζί της στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0.

Ο Πογέτ σε εκείνο το σημείο θέλησε να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του και προχώρησε σε δύο αλλαγές βάζοντας τον Τζιμπούρ και τον Πλατέλλα, στις θέσεις των Αραβίδη και Μπαρμπόσα αντίστοιχα. Η ΑΕΚ απέκτησε φρεσκάδα στην επίθεση αρχίζοντας να πιέζει τη Βέροια ψηλά και κλείνοντας ταυτόχρονα τους χώρους που οδηγούσαν στην δική της περιοχή. Εντούτοις την πιο μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια την είχε η Βέροια που στο 68' είδε την κεφαλιά του Κόλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η Βέροια δεν είχε άλλα περιθώρια και αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για να πετύχει κάποιο γκολ, όμως η ΑΕΚ έριξε το βάρος της στην σωστή αμυντική λειτουργία και κατάφερνε να κρατάει τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία της, ψάχνοντας όμως και ένα τρίτο γκολ, κυρίως με αντεπιθέσεις.

Ώσπου φτάσαμε στο 89' όπου ο Τζιμπούρ δοκίμασε να βγάλει κάθετη πάσα στον Μπουονανότε, όμως παρεμβλήθηκε ο Χούσκογλου που ανέκοψε τη πορεία της μπάλας με το χέρι αναγκάζοντας τον Καλογερόπουλο να υποδείξει το καταφανέστατο πέναλτι και ταυτόχρονα να αποβάλει τον παίκτη της Βέροιας.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπουονανότε, ο Καντιμοίρης όμως τον ψώνισε και απέκρουσε αλλά χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα και ο επερχόμενος Μάνταλος την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το πρώτο γκολ του τη φετινή περίοδο.

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα ακόμα γκολ με τον Αρθο, που ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Βέροια είχε δοκάρι με τον Μαγιέφσκι.

AEK: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78' Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (66' Πλατέλλας), Αραβίδης (57' Τζιμπούρ).
 
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πουγγουράς, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (74' Καϊκούτ), Νέτο (57' Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης.