Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στους 8 του κυπέλλου πέρασε η ΑΕΚ νικώντας εύκολα τον Λεβαδειακό με 2-0

Με 5 νίκες και 15-0 γκολ η ΑΕΚ έφτασε στους 8 του κυπέλλου νικώντας τον Λεβαδειακό και στο ΟΑΚΑ με 2-0. Σε 5 παιχνίδια στο κύπελλο η ΑΕΚ παραμένει αήττητη κρατώντας μάλιστα το τέρμα της ανέπαφο.

Ο δικέφαλος κέρδισε εύκολα τον Λεβαδειακό με ένα εκπληκτικό γκολ τού Γιόχανσον στο 43' και ένα τρομερό φάουλ του Μπουονανότε στο 85' και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του για τα προημιτελικά του θεσμού.

Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι που αγωνιζόταν στην Β' κατηγορία η ΑΕΚ, πάλι κατάφερε να φτάσει στους 8 του θεσμού όπου κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία με 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκης με σφαγιαστική διαιτησία από τον καμικάζι του συστήματος Λαμπρόπουλο, όμως στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ τα εγκλήματα έγιναν ακόμα χειρότερα αφού αποκλείστηκε με ένα γκολ που δέχτηκε στο 89' από το χέρι του Χάρα και σα να μην έφτανε αυτό τιμωρήθηκε κι από πάνω για την είσοδο καμιάς τριανταριάς "περίεργων" οπαδών της που είχαν χάσει την ψυχραιμία τους από την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή του Ολυμπιακού Βίκτορ Περέιρα και του ποδοσφαιριστή Κασάμι, οι οποίοι έκαναν άσεμνες και προκλητικές χειρονομίες προς τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ χτες στο ΟΑΚΑ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει με άνεση την πρόκριση. Πέτυχε δύο γκολ στα τέλη κάθε ημιχρόνου ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα ένα.

Αμυντικά η ΑΕΚ λειτούργησε καλά με τον Ανέστη να κάνει μία ακόμα καλή απόκρουση και να κρατάει ανέπαφη την εστία του, τον Μπακάκη να πιάνει σπουδαία απόδοση και να αναδεικνύεται σε MVP του αγώνα, τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο να δεσπόζουν στο κέντρο της άμυνας μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν προβλήματα κι ακόμα τον Ντίντακ να κρατάει εξαιρετικά τη θέση του αλλά και τον Σοϊλέδη που τον αντικατέστησε να διατηρεί τις ισορροπίες.

Στο κέντρο έγινε εξαιρετική δουλειά από τους Κορδέρο, Γιόχανσον και Μάνταλο, με τον πρώτο να έχει την ατυχία του τραυματισμού του στο 27' όπου υπέστη θλάση και αντικαταστάθηκε από τον Σιμόες. Ο Πορτογάλος τον αντικατέστησε επάξια και μαζί με τον Γιόχανσον έχτισαν μέσα σε μπετόν αρμέ τους Λειβαδιώτες που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Μετά από τα δύο παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο που προηγήθηκαν με την ίδια ομάδα, ο Πογέτ ήξερε καλά πια πού έπρεπε να την χτυπήσει και το έκανε. Ωστόσο η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να ανοίξει τη συμπαγή άμυνα των Βοιωτών αφού τα άκρα της δεν κατάφερναν να την διασπάσουν αλλά και ο άξονας αντιμετώπιζε παρόμοιες δυσκολίες.

Ο Λεβαδειακός παίζοντας ταμπούρι, βρήκε την ευκαιρία που του αναλογούσε να τρυπώσει στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ στο 19' όπου βγήκαν στην αντεπίθεση δύο παίκτες του με έναν αμυντικό της ΑΕΚ αλλά ο Μπακάκης την τελευταία στιγμή πρόλαβε και έσωσε την ομάδα του.

Ο μόνος τρόπος για να διασπαστεί η πολύ καλά στημένη άμυνα του Λεβαδειακού ήταν οι στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ παίζοντας επιθετικά κέρδισε πολλές τέτοιες έξω από τα καρέ του Τσιντώτα αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 40' έγινε η πρώτη απειλητική φάση για το τέρμα του Λεβαδειακού με ένα ξαφνικό σουτ του Μπουονανότε. Δύο λεπτά αργότερα, στο 42', ένα νέο σουτ, από τον Μάνταλο αυτή τη φορά, ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Λειβαδιάς και στο 43' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ με τον Γιόχανσον να κοντρολάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, να πιάνει το σουτ, όμως ο Τσιντώτας να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Από το συγκεκριμένο κόρνερ φτάσαμε στη φάση του γκολ, όταν σε κεφαλιά του Τζιμπούρ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Γιόχανσον την έστειλε στα δίχτυα με καταπληκτικό γυριστό σουτ ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ και εξασφαλίζοντάς της την ηρεμία που έψαχνε.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπουονανότε άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, αντί να χαλαρώσει, μπήκε ακόμα πιο δυνατά με στόχο να αποζημιώσει τον κόσμο της για το μέτριο θέαμα και το φτωχό σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάντζιος την ψυχανεμίστηκε τη δουλειά και έδωσε εντολή στους παίκτες του να παραμείνουν ταμπουρωμένοι στην άμυνα, αντί να προσπαθήσουν μήπως πετύχουν κάτι καλύτερο, όπως θα περίμενε ο καθένας. Μάλλον προτίμησε μια αξιοπρεπή ήττα από το ρίσκο που μπορεί να έκρυβε ακόμα και έναν διασυρμό. Για προσπάθεια να πάρει την πρόκριση ούτε λόγος. Μοιραία το παιχνίδι κύλησε ίδιο κι απαράλλαχτο με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ αφού διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει έριξε τον ρυθμό της και επιδόθηκε σε συντήρηση δυνάμεων εν όψει και του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθεί.

Και πάλι βέβαια είχε τις ευκαιρίες της για να σκοράρει, όπως στο 47', όταν ο Πλατέλλας μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού από τα πλάγια και ενώ μπορούσε να δώσει πάσα σε ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του εκείνος προτίμησε να τα κάνει όλα μόνος του χάνοντας την ευκαιρία, αλλά και στο 52', όταν ο Γιόχανσον έπιασε την κοντινή καρφωτή κεφαλιά και ο Τσιντώτας με φοβερή διπλή προσπάθεια έσωσε την ομάδα του. Ο Λεβαδειακός είχε κι αυτός μία καλή στιγμή, στο 48', όταν ο Ανέστης βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Γιακουμάκη πριν αυτός σκοράρει.

Έτσι φτάσαμε στο 85' με την ΑΕΚ να κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού σε ανατροπή που έγινε στον Μπακάκη. Ο Μπουονανότε έστησε τη μπάλα, έδιωξε από δίπλα του όλους τους συμπαίκτες του, πήρε φόρα και την έστειλε στο παραθυράκι του Τσιντώτα για να γράψει το 2-0 και να πετύχει το 5ο του γκολ στο Κύπελλο και 10ο συνολικά στη φετινή σεζόν παραμένοντας πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ.

Ελάχιστα πριν από τη λήξη του ματς, ο Αραβίδης που είχε αντικαταστήσει από το 76' τον Πλατέλλα έβγαλε την έξυπνη κάθετη μπαλιά στον Τζιμπούρ που βρισκόταν σε πλάγια θέση, εκείνος πλάσαρε με δύναμη αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ο Τζιμπούρ είχε άλλη μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν πήρε τη μπάλα ύστερα από συνδυασμό με κεφαλιές των Γιόχανσον και Αραβίδη, όμως το γυριστό που έπιασε έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Κορδέρο (27' Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.