Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΕΚ κολύμπησε χωρίς να πνιγεί και έφερε 1-1 με τον Ηρακλή στην πισίνα του Καυτατζογλείου

Μέσα στην πισίνα του Καυτατζογλείου η ΑΕΚ πάλεψε, κατάφερε να προηγηθεί στο 72' αλλά δεν άντεξε και ισοφαρίστηκε στο 80' με ένα αστείο γκολ που δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη και να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη αλλά πλήρωσε και την αδυναμία της να διαχειριστεί το εκτός έδρας υπέρ της σκορ όποτε καταφέρνει να προηγηθεί. Τώρα ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική και η ΑΕΚ, αν θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει περιθώρια να μη το κερδίσει.

Η ΑΕΚ σήμερα είχε τρεις αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με το ματς εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Μπακάκης πήρε τη θέση του Γκάλο, ο Πέκχαρτ εκείνη του Αραβίδη και ο Βάργκας του Ζουκουλίνι.

Το θέμα ήταν ότι σ' αυτό το γήπεδο δεν μπορούσε να παιχτεί μπάλα και μοιραία το παιχνίδι πήγε στη δύναμη. Στον συγκεκριμένο τομέα μάλλον επικράτησαν οι παίκτες της ΑΕΚ των αντιπάλων τους, όμως δεν έφτανε για να μπει η μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή και έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματαρακλή και έτσι το ημίχρονο έκελΗρακλή .

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο χαλαρά και παραλίγο να το πληρώσει. Σώθηκε χάρη σε δύο καταπληκτικές αποκρούσεις του Μπαρόχα.

Ο Πογέτ προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις μόλις στο 57', αντικαθιστώντας τον Βάργκας που είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα λίγο νωρίτερα για σκληρό μαρκάρισμα, με τον Τζιμπούρ, διατηρώντας όμως την ίδια διάταξη. Στο 65' προχώρησε σε μία ακόμα αλλαγή βγάζοντας τον Μπαρμπόσα και περνώντας στο γήπεδο τον Λαμπρόπουλο και γυρίζοντας ταυτόχρονα το 4-3-3 σε 3-5-2, με προφανή στόχο να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κάπου εκεί έγινε το συμπούρδουκλο στην εντεκάδα της ΑΕΚ, αφού οι παίκτες της μπερδεύτηκαν με τις αλλαγές και τις εντολές του προπονητής τους, με αποτέλεσμα να χάσουν για αρκετά λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και ενώ προσπαθούσαν να ξεμπερδευτούν φτάσαμε στο 72' όπου ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Άρθο πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, ο Πέκχαρτ ήταν σωστά πλασαρισμένος στο δεύτερο και από κοντά έγραψε το 0-1 για την ΑΕΚ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ δεν χάρηκε για πολύ όμως αφού στο 80' έγινε μια φάση διαρκείας στα καρέ της και ήρθε ο Ζιάμπαρης με μία τραβηγμένη προσπάθεια να σώσει μια χαμένη μπαλιά βρίσκοντας τη μπάλα με το καλάμι και αιφνιδιάζοντας τον Μπαρόχα για να την περάσει κάτω από το σώμα του και να την στείλει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει τα πατήματά της αλλά ήταν αργά και το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1.

Ηρακλής: Περνίς, Σαραμαντάς, Μπουκουβαλας, Μπαρτολινι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Ρομάνο (61' Λεοζίνιο), Μπουλούτ (61' Περόνε), Μοντέιρο (81' Λουκίνας), Βέλλιος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (58' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (65' Λαμπρόπουλος), Πέκχαρτ.