Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ήττα για την ΑΕΚ Κ20 από τον Ολυπιακό με 0-1 στα Σπάτα

Η ΑΕΚ Κ20 έχασε τζάμπα από τον Ολυμπιακό στα Σπάτα με 0-1. Επειδή όμως διακρίνω παντού μια διάθεση μίρλας που μετατρέπεται σε προσπάθεια να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα (ολέθρια τακτική για παίκτες που φιλοδοξούν να καθιερωθούν σε μεγάλες ομάδες, αφού αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα και οδηγεί τα φυντάνια να μαθαίνουν να κρύβονται και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους), να επισημάνω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ Κ20 χάνει φέτος τζάμπα και μάλιστα από ομάδες μικρότερης εμβέλειας από τον Ολυμπιακό. Έγινε αρκετές φορές και μάλιστα μέσα στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 5' έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Κατσιμήτρο να αποκρούει το πολύ ωραίο σου του Τσέλιου. Ο Ολυμπιακός έφερε γρήγορα στα ίσια το ματς και στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Ανδρούτσο σε μια φάση που κοιμήθηκε η άμυνα του δικεφάλου. Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου αφού μόνο ο Τσέλιος προσπαθούσε να αλλάξει κάτι αλλά μάταια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανωλάς πέρασε στο παιχνίδι τον Κυριαζή που ζωντάνεψε αγωνιστικά την ΑΕΚ και μάλιστα στο 54' έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια όταν έκανε κακό τελείωμα σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Στο 75' όμως, σε μια κακιά στιγμή, η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Γαλανόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μια λαθεμένη απόφαση του διαιτητή που έπρεπε να την είχε δείξει στον Σβάρνα. Μια χαμένη ευκαιρία ακόμα για τον Τσέλιο και άλλη μία για τον Κυριαζή ήταν το υπόλοιπο παιχνίδι για την ΑΕΚ που αν και με 10 παίκτες δεν τα παράτησε και πίεσε τους ερυθρόλευκους.
 
AEK: Ντούνης, Βιδάλης, Μαρκοπουλιώτης, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Γαλανόπουλος, Λίτσι (67' Καρβουνίδης) Αντωνίου, Τσέλιος, Τζάθας (60' Βλαχομήτρος) Πατίτσας (46' Κυριαζής).
 
Ολυμπιακός: Κατσιμήτρος, Σάλιακας (60' Μεγαρίτης) Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Ρέτσος, Μανθάτης, Πλέγας (82' Λάμπρου) Ανδρούτσος (76' Κιρτζιαλίδης) Λάτσι, Βρούσας.