Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η τελική μορφή του ρόστερ της ΑΕΚ μετά το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου

Για τα καλά μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι των δανεικών ποδοσφαιριστών. Μέχρι στιγμής έχει δώσει δανεικούς τον Ανδρεόπουλο στην Κέρκυρα, τον Φαγέ στα Τρίκαλα και τον Ανάκογλου στη Βέροια.

Ελεύθερο η ΑΕΚ άφησε μόνο τον Γροντή που υπέγραψε στον Ατρόμητο.

Στο ρόστερ του δικεφάλου παραμένουν 3 παίκτες που δεν πρόκειται να αγωνιστούν με την κιτρινόμαυρη φανέλα αλλά για διαφόρους λόγους δεν έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους για να μείνουν ελεύθεροι. Αυτοί είναι οι: Καραγκιολίδης, Κρισάντους και Μπρέσεβιτς. Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαιά τους και μένουν έτσι κι αλλιώς ελεύθεροι. Οι περιπτώσεις των Καραγκιολίδη και Κρισάντους είναι τελείως διαφορετικές από εκείνη του Μπρέσεβιτς. Οι δύο πρώτοι πατάνε πάνω στα συμβόλαιά τους ενώ ο Κροάτης μένει με την συγκατάθεση της ΑΕΚ επειδή τραυματίστηκε σοβαρά φορώντας τη φανέλα της. Ο Μπρέσεβιτς συμπληρώνει τον Μάρτιο ένα χρόνο από το χειρουργείο που έκανε στο τραυματισμένο του γόνατο και αφού στάθηκε τυχερός και δεν απέρριψε ο οργανισμός του τα μοσχεύματα χόνδρου και μηνίσκου που του τοποθετήθηκαν, ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης του ποδιού. Το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν γίνεται να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι. Ο καιρός θα το δείξει. Πάντως στο παρελθόν ποδοσφαιριστές με παρόμοιους τραυματισμούς δεν το κατάφεραν. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα τέτοιου είδους αθλητιατρική επέμβαση δεν είχε ξαναγίνει. Τέλος, ο Π. Ντούνης προπονείται και αγωνίζεται με την δεύτερη ομάδα, οπότε στο ρόστερ της ΑΕΚ θα βρίσκονται πλέον 25 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, όσοι δηλαδή επιθυμεί ο Πογέτ για να μπορεί να δουλεύει καλύτερα μαζί τους. 
 
Περιπτώσεις παικτών που η ΑΕΚ αν δεχόταν πρόταση για να τους πουλήσει θα το έκανε, είναι εκείνες των Άρθο και Μπουονανότε.

Ας δούμε πόσο μειώθηκε τελικά το ρόστερ της ΑΕΚ.

Τερματοφύλακες: Ανέστης, Μπαρόχα (δανεικός μέχρι το καλοκαίρι), Βούρας, Καραγκιολίδης (εκτός ομάδας), Π. Ντούνης (επαγγελματίας που αγωνίζεται με την δεύτερη ομάδα).

Πλάγιοι αμυντικοί: Μπακάκης, Γκάλο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντίντακ, Σοϊλέδης.

Κεντρικοί αμυντικοί: Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Τζανετόπουλος, Σβάρνας.

Μέσοι: Γιόχανσον, Σιμόες, Κορδέρο, Μάνταλος, Βάργκας, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζουκουλίνι (δανεικός μέχρι το καλοκαίρι).

Επιθετικοί: Τζιμπούρ, Πέκχαρτ, Αραβίδης, Κρισάντους (εκτός ομάδας), Μπρέσεβιτς (εκτός ομάδας λόγω σοβαρού τραυματισμού).
 
Σύνολο 29 παίκτες. Ο Πογέτ ήθελα να δουλεύει με 25 παίκτες μάξιμουμ. Η ΑΕΚ διαθέτει 25, όσους θέλει ο προπονητής της δηλαδή και 4 υπεράριθμους που με τους 3 από αυτούς δεν μπορεί να διακόψει τη συνεργασία της μαζί τους νωρίτερα από το καλοκαίρι και έναν ακόμα που προπονείται και αγωνίζεται με την δεύτερη ομάδα. Μοναδική περίπτωση παίκτη που μπορεί να φύγει νωρίτερα είναι του Κρισάντους, αν όμως βρει ομάδα από Κίνα ή Ουκρανία που η μεταγραφική περίοδος εκεί διαρκεί περισσότερο.