Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οι 25 μέρες της απουσίας μας

Πού πας ν' ανοίξεις ρε Καραμήτρο; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
 
Ναι, κάναμε ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα, δεν λέω. Αλλά δεν χάσαμε και τίποτα σπουδαίο εδώ που τα λέμε. Αυτό το πρωτάθλημα έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και μια διοργάνωση αγώνων ταχύτητας που θα συμμετέχουν χελώνες, σκουλήκια και κάμπιες. Τι χάσαμε όμως σ' αυτό το διάστημα της 25ήμερης απουσίας μας; Χάσαμε την… γενναιόδωρη ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο του Σπανού και του Δέλλα, χάρη στην οποία ο Ατρόμητος μάλλον σώθηκε οριστικά και για την οποία ο Σπανός, όντας ευγνώμων απέναντί μας, τέθηκε στο πλευρό του τίγρη κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των προέδρων στη Σούπερ Λίγκα και υποστήριξε τις προτάσεις του, χάσαμε ακόμα τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ναι μεν μια νίκη σε ντέρμπι έχει πάντα την αξία της αλλά απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό ισοδυναμεί με κλοπή του παγκαριού από την εκκλησία, χάσαμε την άοσμη, άγευστη και άχρωμη ισοπαλία της Τρίπολης με τον Αστέρα και τη νίκη της Δευτέρας επί του ήδη υποβιβασμένου Πανθρακικού σε ένα ματς με ουσιαστική διάρκεια όλα κι όλα 17 λεπτά! Επίσης χάσαμε τη (νέα) ήττα της βασίλισσας από τον Άρη στο "Νίκος Γκάλης", μια ήττα που κοντεύει να μας γίνει συνήθεια, αλλά και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στη δεύτερη παράταση, χάσαμε μερικές εκνευριστικές ήττες (αλλά και μία νίκη) της ΑΕΚ Κ20, κάτι νίκες αλλά και ήττες των Κ17, Κ16, Κ15, Κ14, Κ13, τις διαδοχικές ήττες του χάντμπολ που οδήγησαν την ομάδα στα πλέι άουτ, όπου ευτυχώς μέχρι στιγμής ήρθαν δύο συνεχόμενες νίκες, χάσαμε την πρόκριση των κοριτσιών του βόλεϊ στον τελικό όπου όμως έχασαν πανηγυρικά από τον Ολυμπιακό που τους πήρε και αυτό το κύπελλο και χάσαμε και δυο-τρεις νίκες της ανδρικής ομάδας βόλεϊ άνευ όμως αντικρίσματος αφού έχει απολέσει προ πολλού τη δυνατότητα να επανέλθει φέτος στην Α1.

Από την άλλη είχαμε την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το κύπελλο, απόφαση ακατανόητη πέρα για πέρα με την οποία έσπευσε επίσης ακατανόητα να συνταχτεί άνευ όρων η ΑΕΚ, μάλλον για να δείξει καλή διαγωγή την οποία ευελπιστεί να εξαργυρώσει με την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου, όπου και εκεί πέφτει ακόμα το δούλεμα του αιώνα σε όλους μας. Δεν υπήρχε καμία λογική στην απόφαση να διακοπεί το κύπελλο για όσα έγιναν σε ένα παιχνίδι στην Τούμπα. Ή διακόπτονται τα πάντα ή τίποτα! Δηλαδή, αν είχε άντερα ο υφυπουργός, έπρεπε να έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε αφορούσε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο. Η διακοπή του κυπέλλου με την ταυτόχρονη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αποτελεί δειλό συμβιβασμό που προστατεύει τα κεκτημένα του Ολυμπιακού αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν οι άλλες ομάδες. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια στους αγώνες του κυπέλλου, όπως και ο Ατρόμητος, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση να την πληρώσουν και αυτές οι δύο ομάδες επειδή οι αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν Χιροσίμα την Τούμπα λόγω των εγκληματικών αποφάσεων του διαιτητή υπέρ της ομάδας της παράγκας με τις ερυθρόλευκες εμφανίσεις. Ξέχωρα που η ΑΕΚ βρισκόταν πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από μια άνυδρη πενταετία, που θα έκανε ακόμα περισσότερο εμφατική την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από διετή απουσία.

Και τώρα, ο υφυπουργός επιθυμεί διακαώς να πετύχει συνάντηση των τεσσάρων συν τους Μποροβήλο και Γκιρτζίκη μαζί του, με σκοπό να "τα βρουν" για να σταματήσει η αμφισβήτηση, η καχυποψία και τα επεισόδια. Ο Αλαφούζος έκανε ήδη γνωστή την πρόθεσή του να μην πάει για να μη νομιμοποιήσει τον Μαρινάκη καθιστώντας τον ισότιμο συνομιλητή του τη στιγμή που κατηγορείται σαν επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Μποροβήλος δέχεται να πάει αλλά με τον όρο να συζητηθεί μόνο το θέμα της διακοπής του κυπέλλου. Ο Μελισσανίδης δήλωσε ότι αν δεν συζητηθούν κατά προτεραιότητα τα θέματα της αλλαγής του κατεστημένου και κυρίως των διοικήσεων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, δεν υπάρχει λόγος να γίνει η συνάντηση. Εν ολίγοις, κουλουβάχατα! Στο μεταξύ προκύπτει και η προκλητική προσπάθεια του Κοντονή να καθυστερήσει την αλλαγή του νομοσχεδίου στα σημεία που αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, γεγονός που εξόργισε πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοστατούντα τον Πέτρο Κωνσταντινέα που άρχισε να μαζεύει υπογραφές και είχε φτάσει απόψε τις 70 (!) και ανάγκασε τον Τσίπρα να παρέμβει και να επισπεύσει τις διαδικασίες, αφού η συγκεκριμένη καθυστέρηση βόλευε μόνο τον Μαρινάκη και τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ που ήλπιζε ότι αν παραμείνουν όλα ίδια κι απαράλλαχτα είχε πολλές ελπίδες να επανεκλεγεί! Συνεπώς, αφού ο Κοντονής έδωσε εξετάσεις και κόπηκε παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου, τι νόημα θα έχει μια συνάντηση μαζί του με σκοπό να λυθούν τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταπολεμηθούν οι παθογένειές του; Είναι εφικτό κάτι τέτοιο όταν μερίδα των συνομιλητών κατηγορείται για αφερεγγυότητα και που με τη συμπεριφορά τους έχουν δείξει προς ποια κατεύθυνση σκοπεύουν να στρέψουν τις προσπάθειές τους;