Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τέταρτη και καταϊδρωμένη χάνοντας και στο Ρέθυμνο με 70-69 η ΑΕΚ

Δεν ξέρω αν αυτά συμβαίνουν όταν παραχαϊδεύει κανείς προέδρους, προπονητές και παιχταράδες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για άλλη μια φορά η ΑΕΚ τα έκανε σκατά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και κατάφερε να χάσει ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο πήγαινε συνεχώς μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς επί 37' βρισκόταν σε θέση ισχύος προηγούμενη συνεχώς του Ρεθύμνου, όμως κατάφερε να ηττηθεί στο τελευταίο τρίλεπτο με 70-69.
 
Η ΑΕΚ μετά από τις ήττες με Άρη και Ολυμπιακό είχε καταλάβει ούτως ή άλλως την 4η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πικραίνοντας για άλλη μια χρονιά όλους εκείνους που την θεωρούσαν από την αρχή σίγουρα 3η.
 
Τελικά μήπως πρέπει να σκεφτούμε την εκδοχή αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα έχοντας περάσει μάλιστα από μεγάλες ομάδες στο παρελθόν, να συνοδεύονται και μάλιστα δικαίως, από τον χαρακτηρισμό λούζερ; Δεν εξηγούνται τόσες ήττες φέτος στα τελευταία λεπτά και ενώ σε ολόκληρη την διάρκεια των αγώνων προηγούνταν στο σκορ με μεγάλες διαφορές.
 
Όσο για τον Ζντοβς, όταν του γυρίζει και τελικά του παίρνει τέτοιο ματς μέσα από τα χέρια του ο Σκουρτόπουλος, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει την πεποίθησή του πως φτιάχνει μια ομάδα παντός καιρού που μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε αντίπαλο μέσα σε οποιαδήποτε έδρα. Το μόνο που μπορεί να χτυπήσει είναι το κεφάλι του στον τοίχο.
 
Και κάτι ακόμα. Κάποιο μπέρδεμα πρέπει να έγινε στην ΑΕΚ σε ότι αφορά στις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Λάθος Κάρτερ πρέπει να απέκτησαν! Τον καλό τους την έσκασε και τον πήρε το Ρέθυμνο. Χαίρετε…

Δεκάλεπτα: 13-22, 33-39, 52-59, 70-69.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις (3 λάθη), Σχίζας 5, Μάντεν 16 (8 ριμπ., 6 ασίστ), Σάφτενααρ 14 (5 ριμπ.), Τσακαλέρης, Χάροου 10 (4 ασίστ), Στόουν 13 (6 ριμπ.), Κάρτερ 12, Θεοδωρίδης.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 5 (3 ριμπ.), Σάκοτα 6, Μιλόσεβιτς 7 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Γκριν 6 (3 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 20 (9 ριμπ., 6 ασίστ), Κάρτερ 8, Κατσίβελης 2 (4 κλεψ.), Καλαμπόκης 7 (4 ριμπ.), Μωραΐτης 3, Μαυροειδής 5.