Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ή επενδύσεις έρχονται στο λιμάνι ή κορνέ

Ελεύθερη πτώση λέγεται αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Λίγες μέρες νωρίτερα δημοσιεύθηκε συνομιλία που είχε πιάσει ο υπερκοριός της ΕΥΠ μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού και του εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο θέμα" και σε ερώτηση του τελευταίου "πώς πάνε τα πράγματα", ο πρόεδρος είχε απαντήσει "under control", ότι όλα δηλαδή βρίσκονται υπό έλεγχο. Το διάστημα εκείνο κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονταν όλα υπό έλεγχο, κάτι όμως που δεν συμβαίνει και τώρα και ο Ολυμπιακός θυμίζει πυριτιδαποθήκη που έχει αρχίσει να καπνίζει επικίνδυνα.

Η ξαφνική (;) παραίτηση του Μάρκο Σίλβα, που όμως δεν αιφνιδίασε και τόσους πολλούς, ταυτόχρονα με την άμεση πρόσληψη του Βίκτωρ Σάντσεθ (εξέλιξη που γνώριζε από χτες ο ραδιοφωνικός σταθμός της Κορούνια και την είχε μεταδώσει!), δείχνουν σημάδια πανικού στο λιμάνι. Είχε προηγηθεί η ξαφνική απομάκρυνση του Γρηγόρη Γεωργάτου, με εντολή Σάββα Θεοδωρίδη, όπως λέγεται, στον οποίο δεν άρεσε η ευγενική συμπεριφορά του Πατρινού και το φερ πλέι που επέδειξε στον τελικό του κυπέλλου, προσβάλλοντας μάλιστα δημόσια τον Θεοδωρίδη όταν εκείνος ζητούσε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να πάνε στα αποδυτήρια την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ παραλάμβαναν το κύπελλο!

Την ίδια ώρα οι Ενώσεις που αποτελούσαν κάστρο του Ολυμπιακού πέφτουν η μία πίσω από την άλλη, η ΕΠΟ θυμίζει πια ξεδοντιάρα γριά που οι απειλές της δεν τρομάζουν ούτε τα μικρά παιδιά, ενώ ο Ολυμπιακός από την επιμονή του να τιμωρηθεί η ΑΕΚ για δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη που έγιναν πριν από μήνες, το μόνο που κατάφερε ήταν να κληθεί και ο ίδιος σε απολογία για δηλώσεις του προέδρου του που μάλιστα αναφέρονταν ονομαστικά σε δικαστικούς. Να δούμε τώρα πώς θα ξεμπερδέψει ο Πόλντο.

Κι από πάνω έρχεται σήμερα και το άρθρο του Θέμη Καίσαρη στο Contra.gr όπου ξεβρακώνει τελείως τις μεθοδεύσεις του προέδρου του Ολυμπιακού εμφανίζοντας την πραγματικότητα που τόσο καιρό γράφω και ξαναγράφω σχετικά με τις υπερκοστολογήσεις μεταγραφών και των δανεισμών που εμφανίζονται σαν μεταγραφές για να… πανηγυρίζει το Χαχολιστάν του λιμανιού από την γενναιοδωρία που επιδεικνύει ο πρόεδρός τους. Το ξεβράκωμα έπεσε από την μεταγραφή Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ με 3 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που διατυμπάνιζαν ότι τον είχαν αγοράσει με 6 εκατομμύρια! Τελικά τον είχαν πληρώσει μόνο με 2,5 και στο πόπολο είχαν πει 6! Και δεν τα λέω εγώ ή ο Καίσαρης αλλά τα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια η ιστοσελίδα "Football Leaks". Επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 ο χοντρός τσεπώνει 15 εκατομμύρια από την πώληση του Μήτρογλου στην Φούλαμ ενώ ταυτόχρονα φεύγει και ο Βάις για το Κατάρ. Στη θέση τους ο πρόεδρος των προέδρων φέρνει τον Μαρκάνο, τον Βαλντές και τον Ερνάν Πέρες. Για τον Πέρες έσκασαν 2,5 εκατομμύρια έλεγαν τότε και τον πήραν με μεταγραφή. Ο Βαλντές ήταν έτσι κι αλλιώς δανεικός. Δεν κράτησε πολύ το παραμύθι αφού ο Παραγουανός τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Βιγιαρεάλ που τους ξεκάρφωσε λέγοντας πως διακόπτεται ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό! Λίγους μήνες αργότερα ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ντελβίν Εντινγκά από τη Μονακό με 3 εκατομμύρια δολάρια και τριετές συμβόλαιο. Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση βγήκε η Μονακό και τους ξεφτίλισε ανακοινώνοντας τον δανεισμό του παίκτη! Ξέρεις τι ωραία που είναι να τσεπώνεις κάθε χρόνο μια 15άρα ή 20άρα από την πώληση ενός με δύο παικτών, τους οποίους συνήθως δεν έχεις πληρώσει δεκάρα για να τους πάρεις (δες Μανωλά, Τζιμπούρ, Σάμαρη), να παντελονιάζεις και την 25άρα μίνιμουμ του Τσάμπιονς Λιγκ, συν τα τηλεοπτικά, τα διαρκείας και πάει λέγοντας κι από την άλλη να την βγάζεις με δανεικούς; Και να την λες στους άλλους προτρέποντάς τους να κάνουν… επενδύσεις για να σε ανταγωνιστούν! Και να τους λες καβουρομάνες! Ρε ξέρεις τι μάγκας γινόμουν εγώ με τα πακέτα κλεισμένα κάθε χρόνο για πάρτη μου; Και ευεργέτης γινόμουν και πρωθυπουργός άμα λάχει.

Στο μεταξύ δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας γαύρος οπαδός που να μην έχει πάρει πρέφα πώς παίζεται το παιχνίδι. Από παντού σκάνε στρακαστρούκες κι ενώ στην αρχή ο γαύρος τις έπαιρνε για αντιπερισπασμό και τον παραμύθιαζαν ότι όλοι είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να εξοντώσουν τον μεγάλο σερίφη, ξάφνου τον τύλιξε η μπόχα που δεν λέει να κρυφτεί με τίποτα η άτιμη και οι ψύλλοι μπήκαν βαθιά μέσα στ' αυτιά του και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Σκέτη κόλαση λέμε. Coriopolis, Noor 1, εγκληματική οργάνωση, ΕΠΟ, εκλογές, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, βόθρος, δυσοσμία. Και να έχεις και τον Κοντονή να έχει κηρύξει ιερό πόλεμο. Κι επειδή και οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, αφού η ψαρίλα έφτασε μέχρι την πόρτα τους, έχωσαν κι αυτοί τη μουσούδα τους και το παίζουν τάχα μου πως την ψάχνουν για να μη τους την κάνουν φορτωτική μαζί με όλες τις άλλες αμαρτίες τους. Αλλά να δείτε που τελικά ο πρόεδρος των προέδρων δεν πρόκειται να μασήσει. Ποιος γαύρος; Εδώ τον περιμένει ολόκληρη Νότιγχαμ με ανοιχτές τις αγκάλες. Να δείτε που και ο Σίλβα εκεί θα καταλήξει. Μη σας πω και ο Φορτούνης. Και κάνει κάτι γούστα ο γαύρος οπαδός βλέποντας να χάνει τα πρωτεία και ο πρόεδρός του να αλλάζει προτεραιότητες παίρνοντας την αγγλική ομάδα. Ο πρόεδρας ξανοίγεται για ανοιχτές θάλασσες με τα πανιά του φουσκωμένα και ο γαύρος οπαδός ετοιμάζει κατά δωδεκάδες τα ταψιά με τα λαχταριστά σιροπιασμένα κορνέ με τα κατακόκκινα κερασάκια πάνω στην κατάλευκη σαντιγί τους. Καλή όρεξη σε όλους...