Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Κάθε εμπόδιο για καλό λέει ο λαός μας - Η καλύτερη επιλογή ο Τιμούρ, έστω και από σπόντα

Βαρέθηκα να διαβάζω αηδίες. Άιντε το φιάσκο Μοντανιέ και ξαναδώστου το φιάσκο Μοντανιέ. Ποιο φιάσκο μωρέ κοκορόμυαλοι; Ο άνθρωπος, ανεξάρτητα του αν έκανε ή δεν έκανε για την ΑΕΚ, αν είχε ή δεν είχε τίτλους στο παλμαρέ του, αν ήταν ή δεν ήταν ευθυνόφοβος, την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ δέχτηκε πολύ καλή πρόταση από την πατρίδα του και συγκεκριμένα τη Λανς και απλά προτίμησε να δουλέψει εκεί. Για όσους ήξεραν κάτι παραπάνω μάλιστα, η Λανς τον είχε πλησιάσει πριν από την ΑΕΚ αλλά έψαχνε και άλλες περιπτώσεις και ο Μοντανιέ χρησιμοποίησε την ΑΕΚ και το ταξίδι του στην Αθήνα για να πιέσει τη γαλλική ομάδα και να την αναγκάσει να κινηθεί για να τον κλείσει, όπως και έγινε. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από μπούρδες. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Πογέτ που τον είχε πλησιάσει η Μπέτις και ο Ουρουγουανός για να χαλάσει τη σχεδόν κλεισμένη συμφωνία με τον Μελισσανίδη άρχισε ξαφνικά να του ζητάει τον ουρανό με τα άστρα, αφού σαφώς και γυάλισε το μάτι του όταν άκουσε για Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Κετσπάγια. Ο Τιμούρ δεν είναι χτεσινός, είναι ήδη 12 χρόνια προπονητής. Έχει αποκτήσει πείρα από πρωταθλητισμό αλλά και από ευρωπαϊκούς αγώνες και τώρα του προσφέρεται η ευκαιρία να κάνει το μεγάλο ξεπέταγμα στην καριέρα του και να την εκτοξεύσει στ' αστέρια εκτοξεύοντας ταυτόχρονα και την ΑΕΚ. Και, για προσέξτε κάτι. Και σαν ποδοσφαιριστής την ίδια πορεία ακολούθησε. Έγινε γνωστός στην Κύπρο και ήρθε στην ΑΕΚ για να εκτοξευτεί και να την βοηθήσει και την ίδια να γράψει μερικές ακόμα χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Με την ΑΕΚ εφαλτήριο βρέθηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα και έκανε μια πάρα πολύ αξιόλογη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής. Ήρθε η ώρα να διαγράψει την ίδια πορεία και σαν προπονητής. Ο Γεωργιανός είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ξέρει καλά τους παίκτες της ΑΕΚ, ξέρει τον Ολυμπιακό και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί απ' έξω κι ανακατωτά και πιστεύω ότι αποτελεί την ιδανική λύση του προπονητή που θα καταφέρει να χτίσει τη νέα πρωταθληματική ΑΕΚ, η οποία μετά την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ και την κατάκτηση του κυπέλλου, ήρθε η ώρα να πάρει στα χέρια της ξανά τα σκήπτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να βροντοφωνάξει και στην Ευρώπη το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας "ήρθαμε"!

Σε ό,τι με αφορά δεν με είχε ενθουσιάσει καθόλου η προοπτική του Μοντανιέ, ούτε εκείνη του Γερμανού Φινκ, ενώ δεν με έβρισκε καθόλου σύμφωνο η πιθανότητα να αναλάμβανε τις τύχες της ομάδας ο Αρουαμπαρένα. Όσο και να φανεί περίεργο σε μερικούς, περισσότερο απ' όλους αυτούς μου έκανε κλικ το όνομα του Λουτσέσκου, αλλά σαφώς και απ' αυτόν προτιμούσα τον Κετσπάγια. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, με το θέμα του προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για το αλαλούμ με τον Γάλλο που έκαναν την ΑΕΚ αρνητικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Και φυσικά αυτοί που τις έχουν τις ευθύνες πρέπει να πληρώσουν και να απομακρυνθούν από την ΑΕΚ για τον ερασιτεχνισμό που επέδειξαν. Η ΑΕΚ πρέπει να διέπεται από σοβαρότητα σε κάθε επίπεδο και αυτή η σοβαρότητα πρέπει να είναι διάχυτη προς πάσα κατεύθυνση. Όσοι την μειώνουν με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους καλύτερα να αναλάβουν παρόμοια πόστα σε κανένα ψιλικατζίδικο όπου κανένας δεν πρόκειται να ασχολείται μαζί τους όσες γκάφες και να κάνουν…