Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η ΑΕΚ πήρε χρυσό 0-0 από την Σεντ Ετιέν

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Ανέστη, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Μάνταλο και Πέκχαρτ.

Παλιά ιστορία με τους Γάλλους να τους παίζεις καλά στο πρώτο ημίχρονο και να σου την φέρνουν στο τέλος. Αλλά η ΑΕΚ φάνηκε να έχει μεστώσει, κυρίως αμυντικά, και να μη πετάει στα σκυλιά την προσπάθεια ενός ολόκληρου ημιχρόνου. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και τίποτα τρομερό το πρώτο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ έδειξε πως έχει αλλάξει νοοτροπία και πως τώρα πια έχει μάθει να πουλάει ακριβά το τομάρι της. Ένα σουτ όλο κι όλο προξένησε κίνδυνο στην εστία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, αυτό του Χαμούμα στο 44' και το εξουδετέρωσε θαυμάσια ο Ανέστης. Οι Γάλλοι, επίσης, σε δυο περιπτώσεις, έδειξαν πως άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Για τους Έλληνες λένε στην Ευρώπη πως είναι θεατρίνοι και πέφτουν με το παραμικρό στην περιοχή για να πάρουν πέναλτι, όμως οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που έδωσαν θεατρική παράσταση σήμερα και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη στο 38' και την δεύτερη στο 41', όταν μάλιστα ο Χαμούμα που ξαπλώθηκε φαρδύς-πλατύς τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για θέατρο. Ηθοποιοί μεν οι φρανσουάδες αλλά δίχως καθόλου ταλέντο. Η ΑΕΚ από την άλλη τόλμησε να τρυπώσει τρεις-τέσσερις φορές στην περιοχή των Γάλλων, πάντα διστακτικά και με την προσοχή στραμμένη στα μετόπισθεν, έπιασε και δυο σουτ με τον Μάνταλο καθώς και δύο κεφαλιές με τους Γιόχανσον και Τσιγκρίνσκι, δεν είχε όμως τη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει κάποιο γκολ που θα τσάκιζε στην κυριολεξία την Σεντ Ετιέν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κετσπάγια επέλεξε να αντικαταστήσει τον Πέκχαρτ με τον Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Λίγο πιο πιεστική πήγε να γίνει η γαλλική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και λογικό ήταν να αντιδράσει έτσι, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από το γήπεδο χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ. Μπορεί να μην δοκίμασαν πολλές επιθετικές προσπάθειες αλλά ο πρώτος στόχος ήταν το μηδέν στην άμυνα και το κατάφεραν. Το γκολ το άφησαν για την Αθήνα και θα ήταν ιδανικό αν ερχόταν μαζί με την πρόκριση. Πρέπει όμως να δοθεί μεγάλη προσοχή στη ρεβάνς γιατί το 0-0 είναι ένα πολύ επικίνδυνο σκορ. Ένα γκολ να σου κάνει ο αντίπαλος τρέχεις και δεν φτάνεις. Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχουν βρεθεί λύσεις για την επίθεση γιατί η ΑΕΚ εκεί αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο Πέκχαρτ δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο Μπακασέτας δεν είναι ο φουλ επιθετικός που χρειάζεται η ομάδα. Και χωρίς σοβαρό επιθετικό στη ρεβάνς τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα. Στο 67' ο Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του Βάργκας ενώ στο 82' ο Πλατέλλας αντικατέστησε τον Μάνταλο. Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει και την κούραση και να φύγει από το γήπεδο της Σεντ Ετιέν με το πολύτιμο 0-0 έχοντας κορυφαίους σε απόδοση όλους τους αμυντικούς, τον Ανέστη και τους Γιόχανσον και Σιμόες…