Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Αν είναι αλήθεια, κρίμα

Μεγάλο ξεβράκωμα στους γαύρους, αλλά και στους Μανωλάδες και ειδικά στον Στέλιο, προέκυψε μέσα από τις τελευταίες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου, αν φυσικά είναι γνήσιες. Αφορά στην κλοπή του Κωστάκι Μανωλά από τον Ολυμπιακό. Ο Στέλιος Μανωλάς, που έσκιζε τα ρούχα του ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με την υπόθεση και πώς δεν ήξερε ότι το ανιψάκι του πήγε στον γαύρο, ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα αυτής της ιστορίας, σύμφωνα με τον Βρέντζο όπως ακούγεται στη συνομιλία, βάζοντας μάλιστα πλάτη στην φορολογικά παράνομη συναλλαγή και βοηθώντας τον γαύρο να κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο.

Κατά τον Βρέντζο, ο Στέλιος Μανωλάς σύστησε γνωστή του δικηγόρο με διασυνδέσεις στην Ουκρανία, ο σύζυγος της οποίας ήταν υπάλληλος της Eurobank και μπορούσε να ανοίξει λογαριασμό στο Κωστάκι στη χώρα της Βαλτικής, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Ήταν τότε που το Κωστάκι την έκανε γυριστή και έφυγε από την ΑΕΚ για 60 ψωροχιλιάρικα που τάχα μου αδυνατούσε να του τα δώσει το άλλο αρχιλαμόγιο, ο Αδαμίδης, αφού υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει με την ουκρανική Ντνίπρο. Ο θείος Στέλιος θα τον συνόδευε για να συζητήσει την πρόταση που δήθεν είχε στα χέρια του από τους Ουκρανούς. Προηγήθηκε συνάντηση θείου και ανιψιού με τον Αδαμίδη στα Σπάτα. Ο θείος μάλιστα κόμπαζε ότι ήθελε να πάει το Κωστάκι στη Ντνίπρο για να βάλει η ΑΕΚ μερικές δεκάρες στα ταμεία της αντί να χανόταν ο παίκτης άδοξα. Έτσι, πέταξαν οι δυο Μανωλάδες για Ουκρανία εκείνο το απόγευμα του Φεβρουαρίου του 2012.

Μόνο που, όπως οδηγείται η σκέψη όσων επικρίνουν τον Στέλιο Μανωλά για την εμπλοκή του σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση, από τη συνομιλία Βρέντζου-Μαρινάκη, το ταξίδι μόνο για μεταγραφικούς λόγους δεν είχε γίνει. Ή μάλλον είχε άλλο μεταγραφικό ενδιαφέρον. Το Κωστάκι, πάντα με τον θείο στο πλευρό του, είχε συμφωνήσει ήδη με τον γαύρο αλλά θα έπαιρνε μόνο ένα μέρος των χρημάτων στα φανερά. Τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι και μέσω ουκρανικού λογαριασμού για να μη φορολογηθούν στην Ελλάδα. Οι Μανωλάδες συναίνεσαν να βάλουν πλάτη στον Ολυμπιακό να κλέψει το ελληνικό δημόσιο και έτσι ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να ανοίξουν το βιβλιάριο στο οποίο θα έμπαινε το αφορολόγητο παραδάκι. Λίγους μήνες αργότερα άνοιξε και ο Αδαμίδαρος το γιαουρτοπαγωτατζίδικο στη Γλυφάδα. Και έζησαν αυτοί καλά κι οι άλλοι πολύ καλύτερα.

Μακάρι να είναι όλα ψέματα και ο Στέλιος Μανωλάς να σπεύσει για άλλη μια φορά να τα διαψεύσει και αν είναι δυνατόν να μηνύσει τους συνομιλητές που έχουν καταγραφεί από τον υπερκοριό της ΕΥΠ ή την ίδια την ΕΥΠ αν θεωρεί ότι πλασάρει ψεύτικα στοιχεία. Τώρα γιατί δεν πήγε στον γάμο του Κωστάκι και πόση σχέση είχε η εν λόγω κίνηση με τα ανωτέρω, ας τα βρουν οι συνομωσιολόγοι και οι ερευνητές μυστηρίων υποθέσεων...