Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πια ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ΑΕΚ είναι τόσο πλήρης σε όλες τις γραμμές. Διαθέτει τρεις τερματοφύλακες, οι δύο εκ των οποίων είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια αγορά (Ανέστης, Μπάρκας) και ο ένας είναι ελπιδοφόρος (Ντούνης). Επίσης διαθέτει από δύο ισάξια πλάγια μπακ για κάθε πλευρά της (Μπακάκης, Γκάλο για δεξιά και Ντίντακ, Ντίας για αριστερά). Έχει ήδη τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος) και έναν που θα πάρει ακόμα (Μπελκαρουί ή Σεντέρος) και επίσης στη συγκεκριμένη θέση παίζει και ο Τζανετόπουλος αν χρειαστεί. Έχει επίσης τέσσερα αμυντικά χαφ, τα δύο από αυτά δοκιμασμένα και εγγυημένα (Σιμόες, Γιόχανσον) και δύο εξελίξιμα που θα τα είχε κάψει αν αποκτούσε και τον Κάτσαρ (Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος). Στα κεντρικά χαφ διαθέτει Μάνταλο και Μπακασέτα παίζει όμως και ο Βάργκας σ' αυτή τη θέση. Δεξιά έχει Πατίτο και Πλατέλλα, όμως παίζει εξίσου καλά και ο Μπακασέτας τη θέση αλλά και ο Βάργκας. Αριστερά υπάρχουν οι Μπαρμπόσα και Αραβίδης αλλά αγωνίζεται εκεί τόσο ο Μπακασέτας όσο και ο Βάργκας. Για σέντερ φορ πήρε τον Αλμέιδα, είχε και τον Πέκχαρντ, αλλά παίζουν εκεί ακόμα, τόσο ο Αραβίδης, όσο και οι Βάργκας και Μπακασέτας. Η ΑΕΚ εν ολίγοις διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ που απαρτίζεται από 24 μόνο ποδοσφαιριστές. Δεν έχει πλέον κανένα κενό. Η ΑΕΚ είναι υπερπλήρης όσο καμία άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας και είναι έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα.

Αν θα μιλούσαμε κάποια στιγμή για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας θα έπρεπε να εστιάσουμε σε ένα φορ που να μπορεί να παίζει μαζί με τον Αλμέιδα. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' αυτόν. Το ακριβώς αντίθετο από τον Πέκχαρντ δηλαδή. Που σημαίνει πως αν αποκτηθεί παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά, ένας εκ των Πέκχαρντ ή Αραβίδη θα πρέπει να μας αποχαιρετήσει. Αλλά αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιθανόν να εξεταστεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, χωρίς να αποκλειστεί καμία κίνηση της τελευταίας στιγμής με την απόκτηση κάποιου παίκτη εγνωσμένης αξίας από εκείνους που θα μείνουν ελεύθεροι στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Η ΑΕΚ παραχωρεί δανεικούς (στην ουσία ελεύθερους-δανεικούς, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση) τους Σβάρνα, Ζόριτς, Βασιλαντωνόπουλο, Βλαχομήτρο, Κυριαζή, πάνω στους οποίους επενδύει για το μέλλον και αφήνει ελεύθερους τους Φαγέ, Ανάκογλου, Κορδέρο, Σοϊλέδη, Ανδρεόπουλο, Καραγκιολίδη, Μπρέσεβιτς, Άρθο, Μπουονανότε, Κρισάντους, Τζιμπούρ και μάλλον Βούρα. Δηλαδή η ΑΕΚ αφήνει ελεύθερους μια ντουζίνα παίκτες! Αναμενόμενο όσο και επιθυμητό το ξεκαθάρισμα του ρόστερ που ίσως έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι σε μεγάλο βαθμό. Η ΑΕΚ κάλυψε θαυμάσια τα κενά που είχε στο ρόστερ της και το μίκρυνε αρκετά σε αριθμό, κάτι που αποτελούσε επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και των προηγούμενων προπονητών της Δέλλα και Πογέτ…