Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ Κ20 που νίκησε την Ξάνθη Κ20 με 3-1

Η ΑΕΚ Κ20 επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο πρώτο της ματς για το Πρωτάθλημα Ακαδημιών της Σούπερ Λίγκα. Στις εξέδρες βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα οι Μπάγιεβιτς, Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε τα πατήματά της αφού είναι μια καινούρια ομάδα που χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσουν οι παίκτες να δέσουν μεταξύ τους. Από την περσινή ομάδα μόνο 5 ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στην αρχική εντεκάδα.

Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια της ΑΕΚ να συντονιστεί και πρόλαβε να φτιάξει τρεις καλές ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ.

Από την άλλη η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 24' με τον Λεπενιώτη, όμως η κεφαλιά που έπιασε δεν βρήκε στόχο.

Το σκορ άνοιξε λίγο πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ασπρογιάννης ο οποίος ήταν και ο παίκτης που το κέρδισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ανάμεσα σ' αυτές ένα δυνατό σουτ του Τσέλιου που απέκρουσε όμορφα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης για να πλασάρει από κοντά ο Γιαννούτσος που κέρδισε το ριμπάουντ και να καταφέρει να αποκρούσει και πάλι ο γκολκίπερ.

Ακολούθησε ένα σουτ στο δοκάρι από τον Σπηλιώτη για να φτάσουμε στο 70' όπου με ένα καταπληκτικό σουτ του Αντωνίου έξω από την περιοχή η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της και κατάφερε να αποβάλλει το άγχος που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της.

Η Ξάνθη μείωσε σε 2-1 στο 72' εκμεταλλευόμενη την αδράνεια των αμυντικών της Ένωσης, όμως στο 75' ο αρχηγός της ΑΕΚ Τσέλιος έπιασε ένα φοβερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του τερματοφύλακα της Ξάνθης για να γράψει το τελικό ΑΕΚ-Ξάνθη 3-1.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Πάντος, Τάμπας (65' Λουκάς), Γιαννούτσος, Κοφσανίδης, Γεωργόπουλος, Λίτσι, Γεωργαμλής, Τσέλιος, Λεπενιώτης (46' Σπηλιώτης), Ασπρογιάννης (70' Ψάνης), Αντωνίου.