Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο χάντμπολ κέρδισε τον Διομήδη στο Άργος με 26-28

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Handball Premier νίκησε μέσα στη Νέα Κίο τον Διομήδη με 26-28. Η Ένωση, αν και καινούρια ομάδα, αγωνίστηκε με πίστη, χωρίς να φοβηθεί και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, παρόλο που πιέστηκε αρκετά από την ομάδα του Άργους.

Οι παίκτες του Κώστα Τούτση μπήκαν δυνατά και πήραν από την αρχή διαφορά στο σκορ με 4-6. Οι παίκτες της ΑΕΚ με άψογη συνεργασία κατάφεραν να μπλοκάρουν εκείνους του Διομήδη, με αποτέλεσμα η Ένωση να κρατάει προβάδισμα δύο γκολ με σκορ 9-11. Στη συνέχεια μεγάλο ρόλο έπαιξε η καλά συγκροτημένη άμυνα της Ένωσης που βοήθησε όλη την ομάδα να ανεβάσει την απόδοσή της και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Χόγκας αύξησε τη διαφορά του σκορ στο τέλος του ημιχρόνου στα 5 γκολ φτάνοντας στο 9-14.

Στο δεύτερο μέρος ο Διομήδης έψαξε τρόπο να βγει μπροστά με σκοπό να φτάσει στην ανατροπή, όμως η ΑΕΚ διατήρησε την ψυχραιμία της και το σταθερό της προβάδισμα των δύο πόντων μέχρι το 16-18. Η ομάδα του Άργους αύξησε την πίεσή της φτάνοντας στην ισοφάριση με 23-23 αλλά οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν σε μεγάλη μέρα την άμυνα και με σωστές κινήσεις στην επίθεση ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού, πήραν και πάλι προβάδισμα, με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά στη νίκη με 26-28.