Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0

Ολική επαναφορά απόψε για την Κυπελλούχο ΑΕΚ, στην πρεμιέρα της στον θεσμό του κυπέλλου, απέναντι στην Κέρκυρα. Μια Κέρκυρα που στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα κέρδισε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Η ΑΕΚ απέδωσε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και κέρδισε άνετα με 4-0 απομακρύνοντας τα μαύρα σύννεφα που είχαν συσσωρευτεί μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο με 0-0 μέσα στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο.

Με μια περίεργη εντεκάδα αποτελούμενη από αρκετούς παίκτες που δεν λογίζονται βασικοί, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά νωρίς, μόλις στο 6', με γκολ του Γκάλο ανοίγοντας την όρεξη των λιγοστών οπαδών της που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ (δεν ξεπέρασαν τις 3.000). Παρόλα αυτά η Ένωση εγκλωβίστηκε και πάλι εμφανίζοντας τα ίδια προβλήματα κακής ανάπτυξης μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έληξε με σκορ 1-0 παρόλο που η ΑΕΚ έχασε τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρει, στο 9' με τον Πέκχαρτ που δεν αξιοποίησε την κάθετη μπαλιά του Πλατέλλα και έστειλε τη μπάλα άουτ σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο 26', όταν η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή (στην επαναφορά της μπάλας γίνεται πέναλτι στον Λαμπρόπουλο που δεν σφυρίζεται) και ξανά με τον Πέκχαρτ σε θέση τετ α τετ με τον Αραμπατζή να τον προλαβαίνει όμως ο Ντουαλά και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο σαφώς και υπήρξε βελτιωμένη σε σχέση με το ματς ενάντια στον Πανιώνιο και τουλάχιστον στα πρώτα 25' πίεσε ψηλά την Κέρκυρα, αλλά της έλειψε και αυτή τη φορά η ουσία στην επίθεση. Στο τελευταίο 20λεπτο όμως του πρώτου ημιχρόνου υποχώρησε αδικαιολόγητα παραχωρώντας χώρο στην Κέρκυρα και την άφησε να επισκέπτεται τα καρέ της, κάτι που έκανε έξαλλο τον Μοράις αλλά και τον κόσμο στις εξέδρες που άρχισε να διαμαρτύρεται. Η Κέρκυρα σε αυτό το διάστημα δεν απείλησε ιδιαίτερα, παρά μόνο με ένα μακρινό σουτ του Γεωργίου στο 43', στο οποίο αντέδρασε πολύ σωστά ο Μπάρκας, όμως η ΑΕΚ της έδωσε το δικαίωμα να σκέφτεται ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε όπως είχε ξεκινήσει το ματς, αλλά στο 55' ο Μοράις αποφάσισε να παρέμβει και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας πραγματοποιώντας μια διπλή αλλαγή. Πέρασε αντί του Πλατέλλα τον Μάνταλο και αντί του Σιμόες τον Γιόχανσον, μετατρέποντας το 4-4-2 σε 4-2-3-1, δίνοντας έτσι πλάτος στο γήπεδο και αναγκάζοντας την Κέρκυρα που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε οπισθοχωρήσει και πρόσεχε τα νώτα της, να ανοιχτεί και να δώσει περισσότερους χώρους στην ΑΕΚ.

Έτσι η Ένωση άρχισε να τρυπώνει στην περιοχή της Κέρκυρας και το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Και παρόλο που ο διαιτητής Κιοτζένης μάλλον αντιμετώπισε πρόβλημα με την όρασή του από κάποιο σκουπιδάκι που ενδεχομένως μπήκε στα μάτια του και δεν του επέτρεψε να διακρίνει δύο ακόμα καταφανέστατα πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου, το ένα εις βάρος του Λαμπρόπουλου, σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή και το άλλο σε βάρος του Πέκχαρτ, σε σπρώξιμο, πάλι μέσα στην περιοχή, στο 48' και στο 57', αντίστοιχα, παρόλο μάλιστα που και στις δύο φάσεις ο ρέφερι της αναμέτρησης βρισκόταν στο μισό μέτρο και παρόλο επίσης που ο επόπτης Αναστόπουλος τρομαγμένος μάλλον από τη μάσκα του Μάνταλου τον ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να είναι στην μικρή περιοχή μόνος και έτοιμος να σκοράρει, εντούτοις η ΑΕΚ κατάφερε στο 78' με κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από μια σέντρα ακριβείας του Γκάλο, να πετύχει το 2-0 και να ξεκλειδώσει το ματς.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα, στο 70', ήρθε και το 3-0 έπειτα από τρομερή προσωπική ενέργεια του Μάνταλου που πέρασε τη μισή Κέρκυρα, τρύπωσε στη μικρή περιοχή και φτάνοντας στη γραμμή του άουτ γύρισε τη μπάλα προσφέροντας έτοιμο γκολ στον Πέκχαρτ που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα. Ακολούθησαν κάποια μακρινά σουτ, πριν να έρθει το τέταρτο γκολ ακριβώς με τη συμπλήρωση του 90λέπτου, όταν ο Αραβίδης έκανε τη σέντρα, ο Ντιόγκο έβαλε λάθος το πόδι του, στην προσπάθειά του να διώξει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Κορυφαίος της συνάντησης ο Μάνταλος ακολουθούμενος κατά πόδας από τον Γκάλο και αρκετά καλοί οι Χριστοδουλόπουλος και Γαλανόπουλος, χωρίς κάποιος από τους υπόλοιπους να υστερήσει.

Ο διαιτητής Κιοτζένης προκάλεσε άφθονο γέλιο ανακατεμένο με οργή με τις ακατανόητες αποφάσεις του που στέρησαν την ΑΕΚ από τρία πέναλτι και από ένα σίγουρο γκολ, συνεπικουρούμενος και από τον αστείο επόπτη Αναστόπουλο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Σιμόες (55' Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (55' Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86' Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Κέρκυρα: Αραμπατζής, Ματιέ, Μόισε, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ (46' Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68' Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70' Γεωργακόπουλος).