Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σαρλερουά-ΑΕΚ 58-80

Επιβλητική εμφάνιση για την ΑΕΚ μέσα στο Σαρλερουά όπου συνέτριψε την ομώνυμη ομάδα με σκορ 58-80. Η ΑΕΚ χρειάστηκε ολόκληρη την πρώτη περίοδο μέχρι να καταφέρει να βρει τον ρυθμό της και να βάλει τους Βέλγους μέσα στα καλάθια. Η Βασίλισσα είχε για κορυφαίους τον Ούκιτς που εξελίσσεται σε ηγέτη της ομάδας, τον Φάλκερ που ισορροπούσε με μαεστρία την άμυνα με την επίθεση, τον Σάκοτα που ήταν σχεδόν αλάνθαστος και τον Ντίξον που πέτυχε μεγάλα καλάθια δίνοντας ανάσες στην ΑΕΚ, ιδιαίτερα στα σημεία που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα όπως εκείνα του πρώτου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ, μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ, δέχτηκε μόλις 37 πόντους στα υπόλοιπα 30' του αγώνα! Έχοντας τους οπαδούς της να της δίνουν φτερά από τη εξέδρα, η Βασίλισσα έδωσε μια ακόμα μεγάλη παράσταση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και για άλλη μια φορά υποχρέωσε έναν αντίπαλο να μείνει κάτω από τους 60 πόντους!

Η ΑΕΚ, που είχε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, είδε την Σαρλερουά, που είχε τον Ρίτσαρτσον σε ρόλο ηγέτη και σκόρερ, να ελέγχει στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι. Η ομάδα δυσκολευόταν να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι κι αυτό κατάφερε να το αλλάξει ο Ζντοβτς περνώντας στο παρκέ τους Ντίξον και Φάλκερ, με τον πρώτο να πετυχαίνει προσωπικά καλάθια και τον δεύτερο να δένει την άμυνα και να βοηθάει με επιθετικά ριμπάουντ, ασίστ και σκριν στην επίθεση. Παρόλα αυτά στην πρώτη περίοδο η ομάδα βρέθηκε να χάνει με 21-18. Στη δεύτερη περίοδο είδε τον Φάλκερ να συνεχίζει ακάθεκτος, τον Σάκοτα να ανεβαίνει, τον Ντίξον να παίρνει την μπάλα στα δύσκολα και τον Ούκιτς να επιστρέφει δριμύτερος και να αναλαμβάνει την οργάνωση, με αποτέλεσμα το σκορ να γυρίσει και το ημίχρονο να κλείσει με σκορ 37-43 υπέρ της. Την καλή δουλειά την έκανε η άμυνα που μεταξύ άλλων κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον Ρίτσαρτσον που στην πρώτη περίοδο είχε καταφέρει να πετύχει 10 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαρλερουά δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα την ΑΕΚ που είχε μετατραπεί σε καταιγίδα. Με άμυνα που δημιουργούσε ασφυξία στους Βέλγους περιορίζοντάς τους σε μόλις 8 πόντους και υποχρεώνοντάς τους σε πολύ κακές επιθέσεις, ενώ η ίδια έβρισκε με ευκολία τον δρόμο προς το καλάθι, έγινε η πραγματική κυρίαρχος του αγώνα. Ο Ούκιτς συνέχισε να οργανώνει άψογα και να εκτελεί ιδανικά, ο Ιβάνοβιτς όποτε έμπαινε τον συναγωνιζόταν και ο Φάλκερ κυριαρχούσε κάτω και από τα δύο καλάθια. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕΚ χαλάρωσε και εγκατέλειψε τις ασταμάτητες επιθέσεις της με αποτέλεσμα να μην ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα του σκορ αφού έτσι κι αλλιώς η ίδια στην άμυνα δεν κινδύνευσε καθόλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-43, 45-60, 58-80.

Σαρλερουά:Λιμπέρ 8, Λαμπό, Μάρνεγκρεϊβ 6, Χάρις 9, Ρίτσαρντσον 17, Γκοντού, Μπόουμαν 10 (6ρ., 3κλ.), Κεμπ 2 (7ρ.), Σβαρτς 2, Ντέιβις 4.

ΑΕΚ: Ούκιτς 18 (7/10σ.), Σάκοτα 12 (4/7τρ.), Βασιλειάδης 2, Μιλόσεβιτς 4 (7ρ.), Ντίξον 14 (4/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 7(5 ρ. 3 ας. 3 κοψ.), Ιβάνοβιτς 10 (2/2β., 1/1δ., 2/2τρ.), Μαυροειδής 3, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 8.