Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ 59-77

Πολύ καλή η ΑΕΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 59-77, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basketball League, σε αγώνα που διεξήχθη στην Περιβόλα της Πάτρας.

Έχοντας κοντά της τους οπαδούς της η ΑΕΚ έπαιζε με ψυχολογικό αβαντάζ κυριολεκτικά σα να βρισκόταν στην έδρα της. Η ΑΕΚ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια χάρη στους ψηλούς της που βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα.

Τον Απόλλωνα μέχρι ενός σημείου τον έσωζε η ευστοχία των παικτών του στα τρίποντα μέχρι που ο Ζντοβτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη και κατάφερε να περιορίσει τους σουτέρ του. Ταυτόχρονα η ΑΕΚ παρουσιάστηκε άστοχη στα μακρινά σουτ και έτσι η ομάδα της Πάτρας κατάφερνε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να κρατάει τις ισορροπίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και η ΑΕΚ κυριάρχησε με τους Ιβάνοβιτς, Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμς να γαζώνουν και τον Ντίξον να φτάνει με άνεση τους 19 πόντους. Η σοβαρότητα της άμυνας έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού η ΑΕΚ δέχτηκε μόλις 24 πόντους και το παιχνίδι έγειρε καθαρά προς την πλευρά της Βασίλισσας. Ο Απόλλωνας έδειξε καλά στοιχεία σαν ομάδα και είναι σίγουρο ότι θα δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους του μέσα στην Πάτρα.

Η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη έχοντας μάλιστα αρνητικό ποσοστό στα τρίποντα, μόλις 27%. Την ίδια στιγμή όμως είχε να επιδείξει 12 επιθετικά ριμπάουντ που βοήθησαν να βγουν επιπλέον επιθέσεις μετά από άστοχα σουτ. Στα δίποντα η ΑΕΚ είχε άριστη επίδοση (67%) και με δεδομένο πως σε αυτό το ματς βάσει σχεδίου η ομάδα σούταρε περισσότερα δίποντα από τρίποντα, παίζοντας πολύ από το λόου ποστ, κατάφερε να νικήσει άνετα. Στα θετικά του ματς η κυριαρχία της ΑΕΚ όταν έπαιξε με χαμηλό σχήμα και χωρίς κλασικό σέντερ και στα αρνητικά τα 15 λάθη που έκανε και που έπαιξαν ρόλο στο ότι δεν καθάρισε νωρίτερα το παιχνίδι.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στην
Basketball League πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη σε μια δυνατή έδρα και χωρίς μάλιστα κάποιος παίκτης της να κάνει καταπληκτική εμφάνιση. Επίσης, η μεγάλη διαφορά με πέρυσι που μας ενθουσίασε όλους ήταν ότι ενώ πέρυσι όταν στράβωνε ένα παιχνίδι πήγαινε έτσι στραβά μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ ή το έχανε ή το κέρδιζε με μεγάλη δυσκολία, σήμερα εύρισκε τον τρόπο να αλλάζει την κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται από τις κακές της στιγμές. Μάλλον για αλλαγή νοοτροπίας πρόκειται.

Δεκάλεπτα: 20-24, 35-35, 51-57, 59-77.

Απόλλων Π. (Μέξας): Τζόουνς 13, Βεργίνης 11 (4 ριμπ.), Διαμαντάκος 1, Σλαφτσάκης 1, Ράσελ 9, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 5 (5 ριμπ.), Μπαζίνας, Τσιάρας 13, Καλινόσκι 6 (7 ριμπ.).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 8 (3 ασίστ), Σάκοτα 4, Βασιλειάδης 6 (4 ριμπ. 1/9 τριπ.), Μιλόσεβιτς 8 (9 ριμπ.), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 19, Λαρεντζάκης, Όουενς 2, Ιβάνοβιτς 6 (3 ασίστ), Μαυροειδής 12 (4 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 10 (6 ριμπ.).

Διαιτητές: Γκόντας, Παπαπέτρου, Συμεωνίδης.