Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μια διαστημική ΑΕΚ συνέτριψε την Ζολνόκι με 92-49 στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ονειρεμένη πρεμιέρα έκανε η ΑΕΚ στο Basketball Champions League όπου διέλυσε την Ζολνόκι με σκορ 92-49 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τι κρίμα να πηγαίνει τόσος λίγος κόσμος να απολαύσει αυτή την πραγματικά σπουδαία ομάδα.

Με τρομερή άμυνα για σεμινάριο η βασίλισσα και με τους 11 από τους 12 παίκτες της να σκοράρουν, πρόσφερε θέαμα υψηλού επιπέδου στον κόσμο της που ήταν κάπως περισσότερος σε σχέση με πέρυσι αλλά με τίποτα όσος αξίζει και δικαιούται να έχει στο πλευρό της μια ομάδα σαν την ΑΕΚ με τόσο υψηλούς στόχους.

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ αυτή τη φορά ήταν ο Λαρεντζάκης με 14 πόντους, ενώ ο μόνος παίκτης που δεν σκόραρε ήταν ο Φάλκερ που όμως μάζεψε 7 ριμπάουντ και έριξε και δύο τάπες. Ο Ούκιτς με 7 ασίστ και άριστη οργάνωση ήταν το μυαλό της ομάδας, ενώ το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό της Ένωσης ήταν πως παρά τις πολλές αλλαγές και τον μπόλικο χρόνο συμμετοχής που πήραν και οι 12 παίκτες, τον λιγότερο ο Τσαλμπούρης που πρόλαβε να βάλει 7 πόντους σε 7 λεπτά, ήταν συνεχώς σταθερή και γινόταν όλο και καλύτερη όσο περνούσε η ώρα, ανεξάρτητα από την πεντάδα που αγωνιζόταν.

Ασφαλώς και η Ζολνόκι δεν ήταν κάποια ομάδα που θα έπρεπε να τρομάξει την ΑΕΚ όμως και η ίδια παρουσιάστηκε σοβαρή και την σεβάστηκε σαν αντίπαλο όπως άλλωστε έκανε και με τον κόσμο της τον οποίο φρόντισε να ευχαριστήσει. Η βασίλισσα πέτυχε τον στόχο της χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα αφού το Σάββατο έχει το παιχνίδι με τον Α.Ο. Κύμης στην Χαλκίδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όλους τους παίκτες μόνο ο Ούκιτς έπαιξε πάνω από 20', συγκεκριμένα 22'.

Η ΑΕΚ είχε αρκετά υψηλά ποσοστά στα δίποντα, με 62%, και στις βολές με 89%, ενώ είχε 8 στα 26 τρίποντα. Το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ είναι την επόμενη εβδομάδα που θα παίξει στο Βέλγιο με την Σαρλερουά για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 5 (7 ασίστ), Σάκοτα 8 (6 ριμπ.), Βασιλειάδης 10, Μιλόσεβιτς 9 (4 ριμπ.), Ντίξον 7 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Λαρεντζάκης 14, Φόλκερ (7 ριμπ., 2 τάπες), Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (4 ριμπ.), Τσαλμπούρης 7. 

Ζολνόκι (Ίβκοβιτς): Μπάρνις 6, Ράιτ 8, Άιλινγκσφελντ 6, Βίτμαν 6, Βόιβοντα 8, Τοτ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10, Πόποβιτς 3. 

Διαιτητές: Ζάστσουκ, Ρόσο, Κάρντουμ.