Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Θριαμβευτικό πέρασμα της ΑΕΚ από το AEL FC ARENA με 1-2 επί της Λάρισας

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ μέσα στο AEL FC ARENA κερδίζοντας τη Λάρισα με 1-2 και ενώ από το 73' αγωνιζόταν με 10 παίκτες εξ αιτίας της αυστηρής αποβολής του Γκάλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Ναζλίδη. Την πρώτη κίτρινη ο Γκάλο την είχε αντικρίσει στο 23', επίσης για επικίνδυνο παιχνίδι.

Με τη λήξη του ματς ο διαιτητής Κομίνης έδειξε κόκκινη κάρτα και στον Χριστοδουλόπουλο (2η κίτρινη) καθώς και κίτρινη στον Γιοβάνοβιτς, έπειτα από αψιμαχία που υπήρξε ανάμεσα στους δύο παίκτες.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις στη σύνθεσή της αφού δεν αγωνίστηκαν αλλά δεν ήταν ούτε στην αποστολή λόγω τραυματισμού οι Λέσκοτ, Βάργκας, Σιμόες, Ντίας και λόγω τιμωρίας ο Πατίτο, ενώ προφυλάχτηκε και ο Αλμέιδα που κάθισε στον πάγκο και μπήκε στο παιχνίδι στο 52' στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Και τα δύο γκολ της ΑΕΚ τα σημείωσε ο Πλατέλλας, το πρώτο στο 4' με διαγώνιο σουτ και το δεύτερο στο 30' με τον ίδιο τρόπο. Η Λάρισα μείωσε στο 33' με τον Ναζλίδη.

H ΑΕΚ κατέβηκε με τους: Ανέστη, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλο, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο, Πλατέλλα, Αραβίδη. Η πρώτη της αλλαγή έγινε στο 52' όταν ο Αλμέιδα πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Η δεύτερη αλλαγή έγινε στο 69' με τον σκόρερ Πλατέλλα να παραχωρεί τη θέση του στον Λαμπρόπουλο. Η τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ έγινε στο 87' όταν ο Μπακάκης πήρε τη θέση του Αραβίδη.

Η Λάρισα αγωνίστηκε με τους: Καβουσάκη, Ρέντζα, Γιοβάνοβιτς, Φάρκα, Κόντορ, Αναστασόπουλο, Φατιόν, Γκόλια, Αβραάμ, Ντουντού, Ναζλίδη. Η πρώτη αλλαγή για την Λάρισα έγινε στο 56' με τον Ντέλετιτς να παίρνει τη θέση του Φατιόν. Η δεύτερη έγινε στο 63' με τον Πολ να παίρνει τη θέση του Αναστασόπουλου. Τρίτη αλλαγή η Λάρισα δεν έκανε.

Ο Ανέστης δύο φορές έσωσε την ΑΕΚ από του χάρου τα δόντια και δικαιωματικά διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της ΑΕΚ. Στο 10' απέκρουσε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Ναζλίδη και στο 80' απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ουρτάδο. Ο έτερος διεκδικητής για τον τίτλο του κορυφαίου είναι ο Πλατέλλας με τα 2 γκολ που σημείωσε ενώ είχε ακόμα μία χαμένη ευκαιρία σε μια λόμπα που έπιασε στο 61' με τον Καβουσάκη εκτός θέσης αλλά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Καλοί ήταν ακόμα οι Μάνταλος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Τσιγκρίνσκι και μαχητικοί οι Αραβίδης, Ντίντακ, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος.  

Η ΑΕΚ είχε και ένα δοκάρι στο 33' με κεφαλιά προς τα πίσω του Φάρκας έπειτα από σέντρα του Μάνταλου μέσα στην περιοχή της Λάρισας με στόχο το κεφάλι του Αραβίδη.

Ο Αραβίδης στο 47' έχασε μια σημαντική ευκαιρία όταν απέτυχε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από απόκρουση του Καβουσάκη σε σουτ του Μάνταλου.

Κίτρινες κάρτες είδαν από τη Λάρισα οι Φατιόν στο 21', Γκόλιας στο 26' και Γιοβάνοβιτς στο 94'.

Κίτρινες κάρτες για την ΑΕΚ είχαμε στους: Γκάλο 23' με δεύτερη στο 73' που έγινε κόκκινη, Χριστοδουλόπουλο στο 45' με δεύτερη στο 94' που έγινε κόκκινη, Τσιγκρίνσκι στο 24', Γιόχανσον στο 68' και Μάνταλο στο 92'.

Όπως βλέπει κανείς ο διαιτητής Κομίνης εξόντωσε την ΑΕΚ δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα και αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πόσο καλός στρατιώτης μπορεί να γίνει άμα θέλει.

Η νίκη αυτή της ΑΕΚ αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς στο ίδιο γήπεδο έχασε ο άμεσος ανταγωνιστής της Ολυμπιακός, ενώ την φέρνει στη 2η θέση ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό…