Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Όχι, δεν έφτασε η μέρα της απελευθέρωσης για να κάνουμε κι εμείς την επανεμφάνισή μας, απλά έχουν συσσωρευτεί τόσα πολλά που όποιος μένει στην απ' έξω σφυρίζοντας αδιάφορα είναι σα να συναινεί και άρα να συμπράττει με εκείνους που τα δημιουργούν.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Στα επερχόμενα δικαστήρια -που κάποια στιγμή θα γίνουν όσο κι αν καταφέρνουν να τα καθυστερούν- θα πέσει μπόλικη κουβέντα για περίεργα αποτελέσματα και για στησίματα αγώνων. Εκεί θα χρειαστεί να αποδείξουν όσοι κατηγορούνται ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Δηλαδή παράξενα αποτελέσματα έρχονται σε όλα τα γήπεδα και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Και ω του θαύματος! Η επιχειρηματολογία τους άρχισε να ενισχύεται από αγωνιστική σε αγωνιστική εξασφαλίζοντάς τους το ισχυρότερο άλλοθι της απολογίας τους. Η ΑΕΚ προηγείται με 2-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ και ισοφαρίζεται στα τελευταία 15 λεπτά σε 2-2. Ο Μοράις κάνει λόγο για περίεργη αγωνιστική καθίζηση που την αποδίδει σε έλλειψη ετοιμότητας. Ο Ολυμπιακός φέρνει 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκης με τον Μαρινάκη να μπουκάρει στα αποδυτήρια και να στέλνει μηνύματα. Το γεγονός πως δεν αντέδρασε ο ίδιος ο Μπέντο παραπέμπει σε ξεκάρφωμα. Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει σε 1-1 τον Πανιώνιο στο 93' με τον προπονητή του Πανιωνίου να μιλάει για περίεργη αντίδραση κάποιων παικτών του στο γκολ της ισοφάρισης. Ο ΠΑΟΚ προηγείται του Ατρομήτου στην Τούμπα με 3-1, 15 λεπτά πριν λήξει το ματς και ξαφνικά δέχεται τρία γκολ και χάνει με 3-4. Ο Ίβιτς σε έξαλλη κατάσταση ουσιαστικά κατηγορεί κάποιους παίκτες του για στήσιμο και απαιτεί να φύγουν από την ομάδα αλλιώς θα φύγει ο ίδιος.

Τι τρέχει ρε παιδιά; Αν όλοι αυτοί οι προπονητές έχουν δίκιο για τα όσα ύποπτα και περίεργα παρατήρησαν, σημαίνει ότι πάρα πολλοί παίκτες είναι μέσα στο κόλπο των στημένων; Άρα η εγκληματική οργάνωση, εκτός από το γνωστό σύστημα, ΕΠΟ, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, αντίπαλους παράγοντες και προπονητές και τα ρέστα, έχει βάλει στο τσεπάκι της και πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, ακόμα και στις άλλες τρεις μεγάλες εκτός της γνωστής που ανήκει εργολαβικά στο σύστημα και τους υπαγορεύει τα αποτελέσματα που πρέπει να φέρνουν; Αν είναι έτσι πού την ψάχνουμε όλοι εμείς τη σωτηρία της ψυχής που είναι και πολύ μεγάλο πράγμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: