Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΕΚ ατσάλινη πάλεψε με Ξάνθη και αναποδιές και πήρε το 0-0

Ακόμα κι αν είχε συμμαχήσει με τον διάβολο η Ξάνθη δεν θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν στην ΑΕΚ από χτες μέχρι σήμερα. Εκτός από τις γνωστές απουσίες των Ντίας, Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα, η ΑΕΚ είδε χτες τον Βάργκας να νιώθει ενοχλήσεις και να μένει στην Αθήνα, ενώ σήμερα νωρίς το απόγευμα τέσσερις παίκτες που βρίσκονταν στην αποστολή σήκωσαν πυρετό! Αυτοί είναι οι Γιόχανσον, Μπακασέτας, Μεληκιώτης και Πέκχαρτ, από τους οποίους ο Σουηδός έμεινε στο ξενοδοχείο και αποκλείστηκε από την αποστολή και μόνον ο Πέκχαρτ μπήκε στην εντεκάδα, ενώ και ο Μπακασέτας χρησιμοποιήθηκε σαν αλλαγή για 20' περίπου. Ο Χιμένεθ για να καλύψει την 18άδα επιστράτευσε τον Τσέλιο που κάθισε στον πάγκο.

Και με το που ξεκίνησε ο αγώνας, μόλις στο 6', ο Γκάλο ανέτρεψε τον Λουσέρο που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο διαιτητής απέβαλε τον παίκτη της ΑΕΚ αφήνοντάς την με 10 παίκτες σχεδόν για ολόκληρο το παιχνίδι! Αναγκαστικά ο προπονητής της ΑΕΚ και πολύ σωστά, πέρασε στο παιχνίδι τον Μπακάκη για να παίξει σαν δεξιό μπακ και απέσυρε τον Πατίτο αποδυναμώνοντας την επίθεση της ομάδας. Δυστυχώς όμως δεν είχε άλλη λύση. Όταν σου πηγαίνουν όλα τόσο ανάποδα το να κυνηγήσεις την ισοπαλία που δίνει έστω τον ένα βαθμό είναι η μόνη σου επιλογή από το να χάσεις και να μη πάρεις κανέναν. Και αυτό έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Πάντως, μέσα από την ΑΕΚ κάτι πρέπει να κάνουν και γρήγορα ώστε να εντοπίσουν τον κατσικοπόδαρο που προκαλεί όλες αυτές τι αναποδιές, που υπήρχαν από το ξεκίνημα της σεζόν με τον Κετσπάγια, συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν με τον άτυχο Μοράις και πάνω που πιστέψαμε ότι μας εγκατέλειψαν με τον ερχομό του Μανόλο να τώρα που επανήλθαν δριμύτερες. Στη Λιβαδειά η ΑΕΚ έχασε από το 19' τον Ντίας λόγω τραυματισμού και σήμερα τον Γκάλο που αποβλήθηκε στο 6'. Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε αρκετές φέτος με αποβολές παικτών, όπως του Βράνιες, του Αραβίδη, του Χριστοδουλόπουλου, που άφησαν την ομάδα ξεκρέμαστη σε κομβικά σημεία των αγώνων.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από το σημερινό ματς είναι ότι ο Χιμένεθ έδεσε χειροπόδαρα τον Λουτσέσκου και αφού κατάφερε να κρατήσει μέχρι το 58' με παίκτη λιγότερο το 0-0, από εκεί και πέρα που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία στις δύο ομάδες με την αποβολή του Τριάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ήταν φανερό πως θα γίνει πιο εύκολο να κλειδώσει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Ο διαιτητής ήταν αρκετά προκλητικός στις αποφάσεις του και έμοιαζε να μην μπορεί να κρατήσει τον έλεγχο του ματς, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πια και τόσο δύσκολες φάσεις για να τον δυσκολέψει τόσο. Απλά ο Παπαδόπουλος ήταν ανεπαρκής και λίγο έλειψε να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Κιτρίνισε τη μισή ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα τους: Σιμόες, Βράνιες, Μάνταλο, Πέκχαρτ, Γαλανόπουλο και φυσικά Γκάλο δύο φορές που έγιναν κόκκινη και αποβολή.

Σημαντική παρατήρηση πρέπει να κάνουμε για την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία πριν έρθει ο Χιμένεθ αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της και τώρα βρίσκεται για τρίτο συνεχόμενο ματς να κρατάει την εστία του δικεφάλου ανέπαφη. Κι όπως ξέρουμε από την άμυνα και το 0 παθητικό ξεκινάει οτιδήποτε καλό για μια ομάδα.

Εξαιρετικός ήταν σήμερα ο Λαμπρόπουλος που μοιάζει αναγεννημένος και πολύ κοντά του σε απόδοση και ο Βράνιες που δεν έχανε φάση. Πολύ καλή και η υπόλοιπη αμυντική γραμμή, που αν και βρέθηκε ενώπιον της κακιάς συγκυρίας της αποβολής του Γκάλο κατάφερε να βγάλει το ματς χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Πολύ καλός και ο Μπάρκας όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Ο Σιμόες για άλλη μια φορά ήταν σοβαρός και απροσπέλαστος, ενώ και ο Αϊντάρεβιτς στάθηκε πολύ καλά. Καλός ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος που πάλευε μόνος του στην επίθεση μήπως καταφέρει το κάτι παραπάνω.

Ο κόσμος της ΑΕΚ πήρε τα εύσημα αφού 1.000 περίπου ΑΕΚτζήδες στις εξέδρες έδωσαν βροντερό παρόν και έκαναν τους παίκτες να νιώθουν ότι έπαιζαν στην έδρα τους, γι'αυτό άλλωστε μετά το τέλος του ματς πήγαν και τους χαιρέτησαν με υπόκλιση και χειροκρότημα. 

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (78' Ράνος), Ουάλας, Λάζιτς (90' Φλίσκας), Λισγάρας, Καμαρά (55' Σολτάνι). 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (74' Μπακασέτας), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (11' Μπακάκης), Πέκχαρτ.