Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-2

Ένα ακόμα αποτυχημένο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ του Μοράις που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να μας κουνήσει μαντήλι. Αν βρεθεί η χρυσή τομή με τον Χρήστο Πανόπουλο νέος προπονητής της ΑΕΚ θα είναι σύντομα ο Λουτσέσκου. Ο Πορτογάλος οργίασε και σήμερα επιμένοντας στο ανέφικτο ως προς την εφαρμογή του από τους συγκεκριμένους παίκτες 4-3-3, αφήνοντας εκτός εντεκάδας τον Πατίτο και τον Κολοβέτσιο για να χρησιμοποιήσει τον Χριστοδουλόπουλο στο ένα άκρο και πάλι τον Μάνταλο στο άλλο που απέδειξε μόλις προχτές ότι εκεί δεν μπορεί να αγωνιστεί. Επίσης έβαλε για πρώτη φορά τον Βράνιες στην εντεκάδα επιλέγοντας για παρτενέρ του τον τραγικό Λαμπρόπουλο βάζοντάς τον να παίξει για πρώτη φορά σαν αριστερό σέντερ μπακ αντί του Κολοβέτσιου που γνωρίζει τη θέση. Ο κεντρικός αμυντικός μαζί με τον πρωτάρη Βράνιες και τον απαράδεκτο για αριστερό μπακ σοβαρής ομάδας Ντίντακ, έκαναν την άμυνα της ομάδας να μοιάζει με παιδικό γιογιό με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δεχτεί 3 γκολ σε ένα ημίχρονο! Στο 56' έβγαλε τον κάκιστο Αϊντάρεβιτς για να βάλει τον Μπακασέτα που παρέμεινε αόρατος μέχρι τη λήξη του ματς. Στο 65' αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τον Πατίτο αλλά στη θέση του Χριστοδουλόπουλου (!!!) ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας. Τέλος, ενώ η ομάδα είχε δεχτεί το τρίτο γκολ στο 80' πέρασε τον Αλμέιδα στο ματς μόλις στο 87' όταν δεν προλάβαινε ούτε να ζεσταθεί. Λες και ήθελε να κάνει καθυστέρηση για να επωφεληθεί ο γηπεδούχος Αστέρας που προηγούνταν ήδη στο σκορ!

Η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ έντονη αφού για πρώτη φορά αναρτήθηκε πανό με σαφές μήνυμα κατά της διοίκησης που έγραφε: "Παίχτες λαχεία, ομάδα παρωδία... παραμύθι ερχόμαστε".

Εκτός από τον προπονητή που δείχνει να κινείται σε ένα δικό του σύμπαν, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν μεγάλα παράπονα και από τις μεταγραφές που έχουν γίνει βλέποντας: Στην επίθεση τον Αλμέιδα να πηγαίνει από τραυματισμό σε ίωση κι από ίωση σε μυϊκό πόνο της μέσης έχοντας ουσιαστικά αγωνιστεί σε ενάμιση ματς από το καλοκαίρι που ήρθε. Τον Πέκχαρτ επίσης να μη μπορεί να ανταποκριθεί (αν και σήμερα σημείωσε και τα 2 γκολ της ΑΕΚ). Τον Χριστοδουλόπουλο να έχει παίξει σε δυόμιση ματς αφού πηγαίνει από τραυματισμό σε τραυματισμό. Τον Τσιγκρίνσκι να είναι κι αυτός τραυματίας εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον. Τον Λέσκοτ να διακόπτεται το συμβόλαιό του αφού κατάφερε να τραυματιστεί στο… μπάνιο του μη έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σχεδόν καθόλου με την ομάδα. Τον Ντίας, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να ξεκουράζει τον Ντίντακ, να μην έχει καταφέρει να συνέλθει ούτε στιγμή από ιώσεις και τραυματισμούς, χωρίς μάλιστα να έχει καταφέρει να αγωνιστεί ούτε σε μισό ματς! Τον Μπακάκη, που από τη μέρα που επανήλθε από τον σοβαρό τραυματισμό του έχει μεταμορφωθεί σε άλλο παίκτη που δείχνει να έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Τον Γαλανόπουλο, που είχε δέσει μια χαρά με Γιόχανσον και Σιμόες να παραγκωνίζεται για να αγωνιστεί ο νεοφερμένος Αϊντάρεβιτς που σε δύο συμμετοχές μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει και τίποτα τρομερό. Τον Βάργκας που φέτος είναι ζήτημα αν έχει παίξει σε δύο παιχνίδια κι αυτά σαν αλλαγή, αφού είναι σχεδόν μόνιμα τραυματίας.

Όλα αυτά φωνάζουν ότι οι περισσότερες μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι η ΑΕΚ ήταν από το πανέρι και είχαν σαν μοναδικό γνώμονα οι παίκτες να ήταν ελεύθεροι και να μη ζητούσαν πολλά χρήματα. Κι όπως ξέρουμε με τέτοιες προϋποθέσεις παίρνεις ή άσημους παίκτες που δεν έχουν πετύχει τίποτα στην καριέρα τους ή παίκτες εγνωσμένης αξίας που όμως έχουν κάνει τα χιλιόμετρά τους και έχουν κάψει τα λάδια τους μη έχοντας πλέον να προσφέρουν παρά μόνο περιστασιακά και όταν  το σακατεμένο τους κορμί τους το επιτρέπει. Λογικότατα, μετά από τέτοιες αποτυχημένες επιλογές, η ΑΕΚ πληρώνει σήμερα τον τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό που ακολούθησε.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα δεν αντέχει σε κριτική και δεν αξίζει να σταθούμε στην απόφαση του διαιτητή Στυλιαρά να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα, που ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, τον Βράνιες. Μέρος του κάθε αγώνα είναι και οι αδικίες και οι αποβολές και οι τραυματισμοί και αν δεν πάψουμε να έχουμε μια καραμέλα στο στόμα έτοιμη να την πιπιλίσουμε για να δικαιολογήσουμε την τραγική μας κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα. Η ΑΕΚ όλα της τα χρόνια συναντούσε παρόμοια αντιμετώπιση και γνώριζε από την αρχή ότι πουθενά δεν θα έβρισκε το έδαφος στρωμένο με ροδοπέταλα για να περάσει και γι' αυτό πρώτο μέλημα των διοικήσεών της ήταν να φτιάχνουν ομάδα που θα μπορεί να ξεπερνάει και τις κακές διαιτησίες και τους τραυματισμούς και όλες τις αντιξοότητες που θα της παρουσιάζονταν…