Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Όταν το μπλε γίνεται ο φερετζές του πούστη και το πιο άγριο θηρίο μπορεί να μεταμορφωθεί σε τυφλοπόντικα

Θα το έχετε προσέξει φαντάζομαι ότι δεν τους έφτανε στο λιμάνι που έχουν μετατρέψει σε οδαλίσκη τον φουκαρά τον Πανιώνιο, έπρεπε να τον διασύρουν σε ολόκληρη τη χώρα για να πραγματοποιήσουν μία ακόμα επίδειξη δύναμης. Και δεν αναφέρομαι στον γαύρο Δάρρα που τον κατσίκωσαν στο τιμόνι του και καλά ιστορικού -για τα χλάπατα τους οπαδούς του- αλλά για την απόφαση του άρχοντα του λιμανιού αυτός ο διασυρμός να γίνει ακόμα πιο εμφατικός και διακριτός και στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ που δεν το είχαν πάρει ακόμα χαμπάρι.

Αναφέρομαι στις εμφανίσεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης, που ουδεμία σχέση έχει με τη Σμύρνη, γιατί οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα κυνηγημένοι από εκεί διέθεταν κάτι που οι σημερινοί οπαδοί του δεν διαθέτουν και αυτό δεν είναι τα υπέροχα μπαχάρια τους. Στην ουσία ανάγκασαν τον Πανιώνιο να φορέσει ερυθρόλευκες φανέλες ώστε να διακρίνεται η άμεση σχέση που έχει με την μητρική του ομάδα του λιμανιού. Για να μη ξεβρακωθούν όμως τελείως και ξεσηκώσουν τους ελάχιστους εναπομείναντες οπαδούς του Πανιωνίου που δεν μπορούν να καταπιούν έτσι αμάσητη την εν λόγω αθέμιτη συνεργασία, δεν κατάργησαν εντελώς το μπλε χρώμα -όπως αρχικά είχε αποφασιστεί- αλλά "στεφάνωσαν" με αυτό την ερυθρόλευκη φανέλα από την οποία λείπει μόνο το σήμα με τον ομοφυλόφιλο έφηβο. Και για να μη παραμυθιάζονται να τους υπενθυμίσω ότι άσπρο χρώμα δεν υπήρξε ποτέ στα παραδοσιακά χρώματα του Πανιωνίου. Οι κάλτσες έγιναν κατακόκκινες φυσικά ώστε να τονίζεται το ερυθρόλευκο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ως ένα από τα ανταλλάγματα αυτής της πολυπόθητης και για τις δύο πλευρές συνεργασίας, είναι ότι έχει μπει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιο του χοντρού με το οποίο είχε δελεάσει τον Πανιώνιο και κάποια άλλα παραρτήματα. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα καταλάβουν τις αμέσως επόμενες θέσεις κάτω από τον Ολυμπιακό εκτοπίζοντας ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Και αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει. Βέβαια αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα. Δεν ήξεραν πώς να ηρεμήσουν τους άγριους πάνθηρες που τους σηκώθηκε το τρίχωμα και όλοι στον Πειραιά έσπευσαν από τον φόβο τους να κρυφτούν μέσα στις βάρκες. Έπειτα τους μπέρδεψαν κάπως λέγοντάς τους ότι η νέα τους εμφάνιση θα μοιάζει με εκείνη της Ατλέτικο Μαδρίτης και αφού τους έδωσαν να πιουν το γάλα τους, τους έβαλαν για νανάκια. Διότι ως γνωστόν αυτά τα μαύρα αιλουροειδή είναι πολύ άγρια και αν θυμώσουν μπορεί να σκίσουν μαζεμένα ίσαμε μια δωδεκάδα καλτσόν και μάλιστα πλεκτά με σταυροβελονιά! Και το χειρότερο; Πάνω στον θυμό τους μπορεί να μπουκάρουν μέσα στο γήπεδό τους και να μετατραπούν σε τυφλοπόντικες ανοίγοντας τρύπες από τη μια άκρη ίσαμε την άλλη! Α, ρε κακόμοιρη ομάδα που κάποτε αντιπροσώπευες ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγιάς, πώς σε κατάντησαν…