Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αποστολή εξετελέσθη, το πολυπόθητο διπλό ήρθε και Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μια ΑΕΚ που έκανε ό,τι ήθελε τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες για γκολ, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Ατρομήτου με 0-1 αλλά από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και ως το τέλος του ματς φόρεσε τη γνωστή αποκρουστική μάσκα της και ειδικά στα τελευταία δέκα λεπτά κινδύνευσε σε δύο περιπτώσεις να ισοφαριστεί. Ρεσιτάλ κραυγαλέων λαθών από τους δύο επόπτες οι οποίοι ακύρωσαν από ένα γκολ σε κάθε ομάδα.

Η ΑΕΚ σημείωσε το γκολ της νίκης με τον Μάνταλο στο 57' με ωραίο πλασέ ύστερα από πάσα του Ντίντακ. Στο 51, μόλις 6 λεπτά νωρίτερα, ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Αραούχο, όταν σημειώθηκε από τον επόπτη ο Μάνταλος, που τροφοδότησε τον σκόρερ, σε θέση οφσάιντ, αν και καλυπτόταν σχεδόν δύο μέτρα από τους αντιπάλους του! Η μπάλα είχε φτάσει στον Μάνταλο από μεταβίβαση του Αϊντάρεβιτς. Στο 10' ο Αραούχο, πάλι με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή όπως και στο δεύτερο γκολ με τον ΠΑΟΚ, παραλίγο να σκοράρει όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Στο 78'  σε σουτ του Τόνσο, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος, για να έρθει ο Λε Ταλέκ να κάνει κεφαλιά-πάσα στον Λημνιό που σκοράρισε, αλλά ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον επόπτη αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ. Η φάση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο στο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ αλλά φαίνεται να μην υπάρχει οφσάιντ και κακώς ακυρώθηκε και το γκολ του Ατρομήτου.

Στο 96' ο Λαμπρόπουλος με ένα σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Λε Ταλέκ έσωσε την ΑΕΚ από μια δύσκολη στιγμή.

Ο διαιτητής κιτρίνισε από την ΑΕΚ τους Γιόχανσον, Σιμόες και Αϊντάρεβιτς και από τον Ατρόμητο τον Μανιάτη.

Ο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Μπάρκα κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκάλο και Ντίντακ πλάγια μπακ, Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, στα χαφ ξεκίνησε τους Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, καθώς και τους Βάργκας δεξιά στα πλάγια και Μάνταλο αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έβαλε τον Αραούχο. Στο 54' αντικατέστησε τον Βάργκας με τον Χριστοδουλόπουλο, στο 87' τον Μάνταλο με τον Πέκχαρτ και στο 92' τον Αραούχο με τον Γαλανόπουλο.

Κορυφαίοι της ΑΕΚ ήταν οι Μάνταλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον και καλοί οι Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και Αραούχο.  

Η ΑΕΚ κέρδισε εκτός έδρας μετά από 5 μήνες όταν είχε κερδίσει στον κάμπο τη Λάρισα με 1-2 με προπονητή ακόμα τότε τον Κετσπάγια. Πάντως δεν ήταν καθόλου εύκολη η σημερινή νίκη και οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν και πάλι να αγχωθούν και να αγχώσουν και τον κόσμο της ομάδας που διψάει για μια άνετη εκτός έδρας επικράτηση.  

Αντίπαλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο Περιστέρι δυο παλιοί της γνώριμοι. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας που αγωνίστηκε μέχρι το 71' όταν και έγινε αλλαγή από τον Λημνιό και ο Γιάννης Κοντοές που δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Μπαγκά (71' Τόνσο), Ντιγκινί (81' Ντάουντα), Ούμπιδες, Πλατέλλας (71' Λημνιός), Λε Ταλέκ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54' Xριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (87' Πέκχαρτ), Αραούχο (90+2' Γαλανόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: