Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κάτι μας λείπει - ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 87-106 στη δεύτερη παράταση

Μας λείπει κάτι τελικά; Ναι, μας λείπουν ακόμα πολλά για να χτυπήσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό πρέπει να λέμε και να ξαναλέμε αν θέλουμε κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε. Και το επισημαίνουμε σε μια στιγμή που η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό και έχασε το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση με 87-106 όταν το σκορ στην κανονική διάρκεια ήταν 77-77! Και μέσα σ' αυτά που μας λείπουν είναι και η δυναμική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων όπου είναι φανερό ότι δεν εμπνέουμε τον πρέποντα σεβασμό -για να μην πω φόβο- και γι' αυτό οι διαιτητές, όποτε οι μεγάλοι αντίπαλοί μας αρχίζουν να τα βρίσκουν σκούρα μέσα στο ΟΑΚΑ, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μετατρέπουν τις τραγωδίες τους σε δήθεν άνετες επικρατήσεις!

Αλλά αν θέλουμε να τα λέμε όλα πρέπει να επισημαίνουμε και τις δικές μας… στραβωμάρες. Διότι δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με την εξέλιξη που παρακολουθήσαμε, να βλέπουμε τον Ντίξον βιδωμένο στον πάγκο μετά την τρίτη περίοδο και τον Μαυροκεφαλίδη απόντα στην πιο κρίσιμη επίθεση, στο τέλος της πρώτης παράτασης, που θα καθόριζε και την τελική έκβαση του ματς! Επίσης, δεν είναι δυνατόν, ενώ όλοι περιμέναμε να έχει σκάσει ο Παναθηναϊκός έπειτα από δύο παρατάσεις, ο οποίος προερχόταν από δύο πολύ δύσκολα ματς για την Ευρωλίγκα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, αντίθετα να τα έχουμε φτύσει εμείς που δεν έχουμε εδώ και καιρό αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη αφού έχουμε αποκλειστεί!

Στα αγωνιστικά η ΑΕΚ υστέρησε του Παναθηναϊκού μόνο στη δεύτερη παράταση. Εκεί δεν βγήκαν οι άμυνες πάνω σε Σίνγκλετον, Μπουρούση και Καλάθη ενώ από την άλλη η μπάλα δεν έλεγε με τίποτα να μπει στα καλάθια των πράσινων και έτσι ήρθε αυτό το εντελώς πλασματικό τελικό σκορ που δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση τη διαφορά των δύο ομάδων.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Μακ Γκραθ, Μαυροκεφαλίδης, Ούκιτς, Μαυροειδής, Ελόνου και Σάκοτα.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77 κ.α., 84-84 α' παρ., 87-106 β' παρ.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Oύκιτς 12 (2), Λαρεντζάκης 5, Νιούλεϊ 6, Μαυροειδής 12, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), ΜακΓράθ 9 (3), Ελόνου 11, Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 4, Σάκοτα 9.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Ρίβερς 17 (3), Φελντέιν 10 (1), Μπουρούσης 18, Σίνγκλετον 22 (3), Καλάθης 14 (2), Τζέιμς 11, Παππάς 5 (1), Γκιστ 9, Γκάμπριελ.