Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η ΑΕΚ έριξε 2 στη Λειβαδιά και έστειλε χαιρετισμό στον Κομπότη: Στο καλό και να μας γράφετε

Ε, αφού θέλατε 6 λεπτά καθυστερήσεις μήπως και καταφέρετε να ισοφαρίσετε, πάρτε και το δεύτερο μπαλάκι για να ηρεμήσετε και καλό σας ταξίδι στις κακοτράχαλες γειτονιές της Β' κατηγορίας από την οποία σας ευχόμαστε να αργήσετε κάμποσα χρόνια να επιστρέψετε στην Σούπερ Λίγκα. Ειδικά τώρα που γίνεται τεράστια προσπάθεια να ξεβρομίσει, ομάδες που βρωμάνε και ζέχνουν από χιλιόμετρα όπως ο Κομποτιακός δεν έχουν θέση στη νέα εποχή. Γι' αυτό, καβατζώστε τα σουβλάκια σας στις λαδόκολλες και ξεκινήστε για άλλες παραλίες.

Η σημερινή νίκη είχε ονοματεπώνυμο. Σέρχιο Αραούχο τη λέγανε. Μια ΑΕΚ ασύνδετη, άνευρη, χωρίς πάθος, είχε μπει στο γήπεδο από την αρχή του αγώνα για να διεκπεραιώσει το ματς χωρίς να την χαλάει καθόλου μια ενδεχόμενη ισοπαλία. Και ήταν φυσικό όλο αυτό από τη στιγμή που ο Χιμένεθ είχε κάνει 8 αλλαγές στην εντεκάδα προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες για τη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και να φρεσκάρει την ομάδα. Ήταν απολύτως λογικό οι παίκτες της ΑΕΚ να δυσκολεύονται να βρεθούν μέσα στο γήπεδο.

Ο Λεβαδειακός ήταν λίγο πιο απειλητικός από την ΑΕΚ, τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και μέχρι τα μέσα του δευτέρου. Ο Χιμένεθ έβλεπε την ομάδα του να αντέχει και κουτσά-στραβά να αντεπεξέρχεται έστω και δύσκολα στις απαιτήσεις του αγώνα. Έτσι, δεν βιάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι παίκτες που ίσως του φανούν πολύτιμοι στο ματς της Τετάρτης. Όταν το έκανε, αρχής γενομένης με τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Μπακασέτα στο 60' και ακολούθως με τον Αλμέιδα στη θέση του Πέκχαρτ στο 66' και τέλος με το ΑΕΚτζήδικο… κερασάκι, τον Αραούχο, στη θέση του Αραβίδη στο 75', η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά της και ο Λεβαδειακός να βλέπει αστράκια πάνω από το κεφάλι του και να τσεκάρει το εισιτήριό του για τη Β' κατηγορία.

Και τότε το… κερασάκι ανέλαβε δράση και στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις κατάφερε να βάλει ένα όμορφο γκολ και να αναγκάσει αμυντικό και τερματοφύλακα της Λειβαδιάς να μπερδέψουν τα μπούτια τους και να σκοράρουν μόνοι τους το δεύτερο γκολ στέλνοντας ολόκληρη την ομάδα τους στο μαγαζί του προέδρου τους για σουβλάκια με διπλή δόση τζατζίκι.

Κορυφαίοι οι δύο αλλαγές, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος, καλός ο Βράνιες που έσωσε δύσκολες καταστάσεις, ενώ έκαναν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια οι Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βινίσους, και Γαλανόπουλος. Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας, Αραβίδης και Πέκχαρτ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (90' Σένκα), Oυόν, Μεντί, Σουμπίνιο, Καραχάλιος (87' Κουλιμπαλί), Τόνι Σίλβα, Καράμπουε, Λάτσι (69' Μαχαίρας), Νιάσε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας, Μπακασέτας (60' Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης (75' Αραούχο), Πέκχαρτ (66' Αλμέιδα).