Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ Κ20 κάνοντας την ολική ανατροπή στο 93' και κερδίζοντας με 2-1 τον Παναθηναϊκό Κ20

Φοβερή νίκη στο 93' με ολική ανατροπή πέτυχε η ΑΕΚ Κ20 επί του Παναθηναϊκού στα Σπάτα με 2-1. Η ομάδα του Παναγιωτάρα, αν και έχανε με 0-1, κατάφερε με δύο γκολ του Γιούση, που είχε μπει αλλαγή στο 62', να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ Κ20 κρατούσε τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και ήλεγχε τα παιχνίδι αλλά αν εξαιρέσουμε μια φάση όπου ο Μαρκοπουλιώτης με ωραία μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Βλαχομήτρο με τους αμυντικούς όμως του ΠΑΟ να τον προλαβαίνουν, δεν κατάφερνε να κάνει τίποτα σπουδαίο.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ στο 25' με σουτ του Χατζηζιοβάννη από το σημείο του πέναλτι, σε μια φάση που η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε κοιμώμενη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση άρχισε να βρίσκει λύσεις για να ξεκλειδώσει τη συμπαγή άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε να φτάσει στην ισοφάριση και ειδικά μετά την είσοδο της χρυσής -όπως αποδείχτηκε- αλλαγής της ΑΕΚ, του Γιούση, που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Αρχικά, παρά την κατοχή της μπάλας και τα 3-4 στημένα που κέρδισε έξω από τη περιοχή του ΠΑΟ, η ΑΕΚ ούτε στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα κατάφερνε να απειλήσει. Ο Παναθηναϊκός, που είχε στην εντεκάδα του τρεις παίκτες από την πρώτη ομάδα, απείλησε σε μια φάση με τον Κουντουριώτη στο 50' αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και έσωσε την ΑΕΚ. Από το 60' ο Δικέφαλος άρχισε να γίνεται απειλητικός, όταν έχασε μια διπλή ευκαιρία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει και τις δύο φορές. Στο 62' έγινε η αλλαγή που άλλαξε τον ρου του αγώνα με τον Γιούση να παίρνει τη θέση του Ασπρογιάννη και στο 68' με τον Σπηλιώτη η ΑΕΚ έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Για να φτάσουμε στο 77' όπου ο Μαρκοπουλιώτης έβγαλε άλλη μια βαθιά μπαλιά και ο Γιούσης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ.

Ακολούθησε ο τραυματισμός ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού που χτύπησε στο κεφάλι και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς οι πράσινοι είχαν συμπληρώσει τις αλλαγές τους, με την ΑΕΚ να παίρνει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, να κλείνει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και να τον σφυροκοπάει, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 93' του αγώνα για να έρθει ο Γιούσης και να εκτελέσει τους φιλοξενούμενους πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή και χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ Κ20 (Παναγιωτάρας): Παπαδόπουλος, Τάμπας, Ψάνης, Μαρκοπουλιώτης, Μπούσης, Μπάμπης, Λίτσι (81' Κόφι), Τσέλιος, Βλαχομήτρος, Σπηλιώτης, Ασπρογιάννης (62' Γιούσης).