Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Οργασμός αλλαγών στα Τμήματα Υποδομών της ΑΕΚ - Τέλος ο Σαβέφσκι και 6 προπονητές - Ο Νίκος Σίμος στην Κ20

 Ο Τόνι Σαβέφσκι
Ο Νίκος Σίμος

Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΚ και τη θέση του υπεύθυνου σκάουτινγκ των Ακαδημιών ο Τόνι Σαβέφσκι. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πριν λίγο το φινάλε της συνεργασίας της μαζί του, με τη σημείωση ότι "ο Τόνι ήταν και θα παραμείνει ιστορικό κεφάλαιο του συλλόγου". Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του νέου μοντέλου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον Τόνι Σαβέβσκι από τη θέση του Υπεύθυνου Σκάουτινγκ.

Η ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο διάστημα που υπηρέτησε το πόστο αυτό, αλλά και για τη διαχρονική παρουσία του στις Ακαδημίες της ομάδας, και του εύχεται κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Τόνι Σαβέβσκι ήταν και θα παραμείνει ιστορικό κεφάλαιο του συλλόγου".

Να σημειωθεί φυσικά πως το τέλος (και) του Σαβέφσκι αποτελεί προσωπική απόφαση του Άκη Ζήκου στα πλαίσια της νέας εποχής που αρχίζει στις Ακαδημίες μαζί με τον κ. Σαράντη. 

Επίσης, το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως ο Νίκος Παναγιωτάρας αποχωρεί από την Κ20 της ΑΕΚ. Η νέα διοίκηση των Ζήκου, Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει με τον Γιώργο Σίμο να αναλάβει την Κ20. Ο Σίμος είναι επιλογή του Γιάννη Σαμαρά καθώς έχουν δουλέψει μαζί στον ΠΑΟ.

Ο Γιώργος Σίμος είναι 39 ετών και κάτοχος του ποδοσφαιρικού διπλώματος UEFA Pro. Από το 2012 μέχρι το 2016 δούλεψε στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Το 2012 ήταν στις μικρές ηλικιακά ομάδες, το 2013 ανέβηκε στην ομάδα των U15, την επόμενη χρονιά δούλεψε στην ομάδα των U17 και από το 2015 ήταν στην ομάδα των U20. Στη συνέχεια είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Νταμπίζα στην κυπριακή Ομόνοια. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Α' Εθνική κατηγορία, ενώ είχε και σύντομο πέρασμα από το Κυπριακό πρωτάθλημα, όπου έπαιξε στην ΑΕΚ Λάρνακας. Αποσύρθηκε το 2011 αγωνιζόμενος στο Ρουφ. Έχει παίξει σε Άγιο Νικόλαο, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Λάρισα, Παναιτωλικό, Εθνικό και Καλλιθέα.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την αποχώρηση έξι προπονητών από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ εξέδωσε η ΠΑΕ. Με απόφαση του Άκη Ζήκου τελείωσαν από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ οι Νίκος Παναγιωτάρας, Άγγελος Χατζόπουλος, Μάρκος Δήμου, Διονύσης Κατραμάδος, Δήμητρης Ρούσσος και Τάσος Κυριακόπουλος.

Σε αυτήν αναφέρεται:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του νέου μοντέλου λειτουργίας που θα εφαρμοστεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου με έναρξη ισχύος από την 1η Ιουνίου, δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τους προπονητές Νίκο Παναγιωτάρα, Διονύση Κατραμάδο, Αγγελο Χατζόπουλο, Μάρκο Δήμο, Δημήτρη Ρούσσο και Τάσο Κυριακόπουλο.

Η ΑΕΚ τούς ευχαριστεί για την προσφορά τους και τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της δουλειάς τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Οι λεπτομέρειες και τα πρόσωπα του νέου μοντέλου λειτουργίας των Ακαδημιών θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες".

Οι Νίκος Παναγιωτάρας, Άγγελος Χατζόπουλος, Μάρκος Δήμου, Διονύσης Κατραμάδος, Δήμητρης Ρούσσος και Τάσος Κυριακόπουλος που υπηρέτησαν τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και με επιτυχία κάποιοι εξ αυτών, ενημερώθηκαν... γραπτώς από τη νέα διοίκηση των Ακαδημιών πως δεν θα συνεχίσουν στον σύλλογο.

Μάλιστα, στους ανθρώπους που περνούσαν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας με τα παιδιά, δεν επιτράπηκε αρχικά να πάνε στα Σπάτα την Παρασκευή (Τετάρτη και Πέμπτη οι Ακαδημίες έχουν ρεπό) για να αποχαιρετήσουν τα παιδιά.

Ωστόσο, με την επέμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ δόθηκε εντολή να πάνε στα Σπάτα οι πρώην πλέον προπονητές της ΑΕΚ και να αποχαιρετήσουν τους παίκτες τους και να μαζέψουν τα πράγματά τους.

Έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή της διοίκησης Ζήκου να "τελειώσει" έναν επιτυχημένο προπονητή με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας στην ΑΕΚ, τον Άγγελο Χατζόπουλο.

Ο κ. Χατζόπουλος με την ΑΕΚ Κ19 κατέκτησε το Πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, ενώ το ίδιο έπραξε και με την Κ17 δύο χρόνια αργότερα.

Εφέτος με την ΑΕΚ Κ15 ο Άγγελος Χατζόπουλος κατέκτησε το Elite Neon Cup.

Τέλος, στον Νίκο Παναγιωτάρα δόθηκε εντολή να μην είναι στον πάγκο της Κ20 στον σημερινό τελευταίο αγώνα της Β' Ομάδας για την τρέχουσα σεζόν με την Κέρκυρα.

Ο Νίκος Παναγιωτάρας ανέλαβε την Κ20 στα μέσα της σεζόν μετά από μία δύσκολη περιόδο, ενώ διετέλεσε και προπονητής της Πρώτης Ομάδας πέρυσι τέτοιο καιρό όταν ο Στέλιος Μανωλάς αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Παρέλαβε την Ομάδα με καταρρακωμένο το ηθικό μετά από μία βαριά ήττα από τον ΟΣΦΠ, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έχοντας 2 ήττες μόνο στον β' γύρο την ανέβασε από την 10η θέση στην 5η.