Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο Νίκος Γραμματικός ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ στο χάντμπολ

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή, Νίκο Γραμματικό, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας χάντμπολ. Ο κ. Γραμματικός συναντήθηκε και συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της Ερασιτεχνικής, υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση θα είναι στο πλευρό του σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει το τμήμα χάντμπολ σε σταθερή πορεία πρωταθλητισμού και τίτλων".

Στις πρώτες του δηλώσεις ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Γραμματικός σχολίασε:

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος που αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Είναι μια συμφωνία όχι απλά με μια ομάδα αλλά έναν πολύ μεγάλο σύλλογο της Ελλάδας. Η διοίκηση της ΑΕΚ έδειξε πόσο πολύ ήθελε αυτή την συνεργασία. Το τμήμα έχει ανοίξει ήδη μια νέα σελίδα από την προηγούμενη σεζόν και εγώ θέλω με την σειρά μου να βοηθήσω και να συμβάλλω στις επόμενες σελίδες που θα γράψει το τμήμα αυτό".

Ο Νίκος Γραμματικός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13 Οκτωβρίου 1969, είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού με μεταπτυχιακό στο MBA. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, την οποία οδήγησε στις μεγαλύτερες διακρίσεις της, την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στην 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005. Ως αθλητής κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (1992, 1993, 1996, 2001, 2004) και δύο κύπελλα (1993, 1996) με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Ιωνικός ΝΦ, Βριλήσσια, Δούκας, Πανελλήνιος), ενώ ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν τον δρόμο για τους Έλληνες χαντμπολίστες στο εξωτερικό.

Ως παίκτης- προπονητής εργάστηκε αρχικά στην Ελβετική Βίντετουρ το 2005, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Πανελλήνιο. Το 2011 κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο του ως προπονητής, το Κύπελλο Ελλάδος με τα Βριλήσσια. Την προηγούμενη τριετία ήταν στο τιμόνι του Ποσειδώνα Λουτρακίου, καταφέρνοντας να τον οδηγήσει δύο διαδοχικές χρονιές στην Ευρώπη και στην υψηλότερη θέση (4η) της ιστορίας του στην Handball Premier.

Έχει διατελέσει επίσης Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ (Οκτώβριος 2012- Ιούλιος 2013), αλλά και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του οποίου είναι ενεργό μέλος.