Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Από παντού καταφθάνουν καλά νέα

Τα καλύτερα για το γήπεδο της ΑΕΚ έρχονται και μάλιστα πολύ σύντομα. Περισσότερα θα μάθουμε εντός της ημέρας στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα V.I.P. του ΟΑΚΑ παρουσία και του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ως προς τα αγωνιστικά μηνύματα που φτάνουν από το Κίελτσε της Πολωνίας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι αρκετές από τις περσινές παθογένειες διορθώνονται και η ομάδα αποκτά άλλα χαρακτηριστικά επιστρέφοντας στην κανονικότητα άλλων εποχών, όταν το ασφυκτικά επιθετικό ποδόσφαιρο ήταν το σήμα κατατεθέν της.

Στα δύο πρώτα φιλικά η ομάδα είχε θετική εικόνα κάνοντας μία νίκη και φέρνοντας μία ισοπαλία αλλά κυρίως παίζοντας όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο, δίνοντας βάση στην κυριαρχία μέσα στο γήπεδο και στην ανάπτυξη, κυρίως από τα άκρα. Εντάξει, δεν ήταν όλα άψογα ούτε έγινε η ΑΕΚ υπερομάδα μέσα σε 12 μέρες που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα αλλά μη ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος σε πρώτη φάση είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που φαντάζει εφικτό με το υλικό που διαθέτει και με τη δουλειά που γίνεται.

Ως προς τα κενά που διακρίνονται στο ρόστερ και τα οποία υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση να καλυφθούν, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, αυτά εντοπίζονται στην απόκτηση ενός ακόμα σέντερ φορ (είτε μείνει είτε φύγει ο Αλμέιδα), ενός ακραίου μεσοεπιθετικού (ανεξάρτητα από την παραμονή ή όχι του Πατίτο) και ενός στόπερ (σε συνάρτηση με το μεγάλο διάστημα αποθεραπείας του Λαμπρόπουλου, τη συχνότητα των τραυματισμών του Βράνιες και τη γνωστή ευπάθεια του Τσιγκρίνσκι). Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να αποχωρήσει με μεταγραφή ένας από τους αμυντικούς μας χαφ, με πιο πιθανό τον Γιόχανσον και λιγότερο πιθανό τον Σιμόες, οπότε και θα καταστεί αναγκαία η απόκτηση αντικαταστάτη του.

Σε ό,τι αφορά τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, ο Τσιντώτας ενσωματώθηκε χωρίς προβλήματα και θα διεκδικήσει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ επί ίσοις όροις από τους Ανέστη και Μπάρκα, ο Λόπες χρειάζεται σίγουρα κάποιο χρόνο προσαρμογής χωρίς αυτό να αγχώνει τον Χιμένεθ που τον ξέρει καλύτερα από όλους και εκτός αυτού έχει στη διάθεσή του και τον ανεβασμένο φέτος Βινίσιους, ο Τσόσιτς αποδεικνύεται εξίσου ανταγωνιστικός με τον Βράνιες και τον Τσιγκρίνσκι ενώ καραδοκεί και ο Τζανετόπουλος για να αρπάξει την ευκαιρία, ο Τρίστασον έδειξε με το καλημέρα ότι είναι αυτό το κάτι που έλειπε από την επιθετική γραμμή του δικεφάλου, ο Κλωναρίδης επίσης βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και είναι πολύ πιο ώριμος από την πρώτη παρουσία του στην ΑΕΚ ενώ διαθέτει και τους συμπαίκτες που δεν διέθετε στον Παναθηναϊκό για να μπορέσει να λάμψει, ο Γιακουμάκης έχει τη στόφα μεγάλου κανονιέρη και φαίνεται ότι θα δικαιώσει όσους πίστεψαν σ' αυτόν και τέλος ο Λιβάια διαθέτει μια ποιότητα ποδοσφαιριστή που δεν συναντάμε εύκολα στα ελληνικά γήπεδα και το στοίχημά του θα κριθεί στον έλεγχο που θα καταφέρει να ασκήσει στον ατίθασο χαρακτήρα του και στον τρόπο που θα βρει ο Χιμένεθ για να τον διαχειριστεί και να τον αξιοποιήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: