Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Νικήτρια με 0-1 επί της Λαμίας, μόνη πρώτη με +2 η ΑΕΚ, αλλά ποτέ ξανά έτσι

Μέχρι πριν από λίγο ακροβατούσαν τα συναισθήματα μέσα μου. Κάτι με έσπρωχνε να γράψω "καλά τους κάναμε και πήραμε έτσι όπως τους πήραμε αυτούς τους 3 πόντους". Με μαϊμού πέναλτι κέρδισε απόψε η ΑΕΚ κι από μια μεριά έμοιαζε λυτρωτικό αυτό το γκολ γιατί είναι από τις ελάχιστες φορές που καταφέρνουμε να εκμεταλλευθούμε στραβοπάτημα του κωλόγαυρου αυτά τα τελευταία χρόνια. Όποτε τους στράβωνε ένα ματς (τις ελάχιστες φορές που γινόταν κάτι τέτοιο αφού πότε φρόντιζαν τα κοράκια να μη συμβεί και πότε οι... αντίπαλοι) αμέσως μετά φροντίζαμε να στραβοπατήσουμε κι εμείς κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά για τα λαμόγια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά έμοιαζε σαν δικαίωση, σαν τιμωρία, σαν αποζημίωση του πολύπαθου ΑΕΚτζή για τα όσα τράβηξε στην μακρά περίοδο της ερυθρόλευκης χούντας.

Κι όμως καλοί μου φίλοι. Νιώθω να με τρώει αυτό το τρίποντο. Δεν το ήθελα έτσι. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ την κατάληψη της κορυφής. Δεν μπορώ να απολαύσω τη διαφαινόμενη φετινή κυριαρχία της ΑΕΚ. Εμείς οι άρρωστοι τα έχουμε μάθει αλλιώς τα πράγματα. Θέλουμε να τις ευχαριστιόμαστε τις νίκες μας και τις πρωτιές μας παρόλο που πάνω από 20 χρόνια τώρα βλέπουμε να μας ξεσκίζουν τη λογική και να μας βιάζουν την αξιοπρέπεια ανθρωπάκια αναξιοπρεπή που ποτέ δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι σημαίνει η λέξη τσίπα.

Θα ευχηθώ η ΑΕΚ από εδώ και μπρος να αλλάξει νοοτροπία, τώρα που έσπασε και αυτή την κακιά παράδοση, τώρα που νίκησε τη γκαντεμιά και σκαρφάλωσε μόνη πρώτη και κάθε βαθμό που θα κερδίζει στο πρωτάθλημα και κάθε πρόκριση στο κύπελλο να τα κερδίζει με ιδρώτα και αίμα. Έτσι όπως έχει μάθει να κάνει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Οι λαμογιές είναι για τους απατεώνες και έχουν αναχθεί σε σήμα κατατεθέν τους. Μακάρι να κάνει την αρχή ο Δικέφαλος από την ερχόμενη Κυριακή που θα υποδεχτεί τον καλό του πελάτη τον γαύρο και να του σκίσει εντελώς γνήσια τα βάρδουλα με μια ξεγυρισμένη τεσσάρα τσε βάλε.

Για την ιστορία το γκολ της νίκης απόψε στο Περιστέρι το σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάγια έπειτα από ανατροπή του μισό μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελίδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (90'+1 Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Ομο, Μπλάζιτς, Πίτι (83' Λινάρδος), Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (87' Τσούκαλος), Βάντερσον

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Έλντερ Λόπες (46' Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης (64' Λιβάγια), Μάνταλος, Μπακασέτας (72' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος.