Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για την ΑΕΚ να κάνει το διπλό επί του Νέου Πανιωνίου με γκολ του Αραούχο - 0-1 και τέζα το παράρτημα του γαύρου

Το πάθος απόψε στη Νέα Σμύρνη περίσσευε στους παίκτες της ΑΕΚ που γυάλιζε το μάτι τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Μπήκαν για να κερδίσουν και το πέτυχαν, έστω κι αν χρειάστηκαν 82 ολόκληρα λεπτά μέχρι να καταφέρουν να τρυπήσουν την εστία του εξαιρετικού Κότνικ που έπιανε τα μαλλιά της κεφαλής του. Τείνει να γίνει θεσμός η εκπληκτική απόδοση των περισσοτέρων γκολκίπερ που τίθενται αντιμέτωποι με τους επιθετικούς της ΑΕΚ. Από πάντα συνέβαινε αυτό και η εξήγηση είναι ότι η ΑΕΚ ήταν ανέκαθεν φύση και θέση επιθετική ομάδα και έβγαζε αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι ώστε να προλάβει να διακριθεί ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Το χρυσό γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Αραούχο, όπως και την τελευταία φορά που είχε περάσει η ΑΕΚ από τη Νέα Σμύρνη, στα περσινά πλέι οφ και ήταν το γκολ που της χάρισε την πρώτη θέση και το καλό εισιτήριο για την Ευρώπη.

Το μόνο δυσάρεστο ήταν ο τραυματισμός του Μάνταλου στο γόνατο, στη φάση του γκολ που ανάγκασε την ΑΕΚ να παίξει για τα τελευταία 13 λεπτά με 10 παίκτες και που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της ομάδας λόγω του παλιού σοβαρού τραυματισμού που είχε περάσει ο αρχηγός της ΑΕΚ και που τον είχε αφήσει έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανησυχία που δυστυχώς αποδείχτηκε δικαιολογημένη αφού ο παικταράς της ΑΕΚ υπέστη εκ νέου ρήξη πρόσθιου χιαστού και έχει μπροστά του να ανέβει έναν ακόμα Γολγοθά. Κρίμα κι άδικο γι' αυτόν τον παίκτη όμως και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει σιδερένιος επειδή είναι φτιαγμένος από εκείνη τη σπάνια πάστα που φτιάχνονται οι γεννημένοι αρχηγοί. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με μια κίνηση μεγάλου ηγέτη έδωσε εντολή να ανανεωθεί άμεσα το συμβόλαιο του Μάνταλου με την ΑΕΚ. Ανησυχία υπάρχει επίσης και για τον νέο τραυματισμό του Τσόσιτς και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα που θα τον κρατήσει μακριά από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τρεις εβδομάδες έως και ένα μήνα.

Στο μεταξύ οι χυδαίοι χιμπατζήδες της Νέας Σμύρνης που αυτοαποκαλούνται οπαδοί του Πανιωνάκου (επί τη ευκαιρία να τους χαίρεται μαζί με τους πάνθηρες δίχως νύχια) έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο κομπλεξικά ανθρωπάκια είναι αφού βρήκαν την ευκαιρία με τον σοβαρό τραυματισμό του Μάνταλου να τον βρίσουν χυδαιότατα και να τον καταριούνται, ενώ στη συνέχεια παρέλαβαν τον Μπακασέτα και μετά κάθε ποδοσφαιριστή ή μέλος του προπονητικού τιμ της ΑΕΚ που φορούσε κιτρινόμαυρα ή έφερε διακριτικά του δικεφάλου. Και μάλιστα όλοι αυτοί οι... φραπελιάδες κατοικοεδρεύουν στα επίσημα του Πανιωνίου! Πριν λίγες εβδομάδες που πέρασε από τα μέρη τους ο Ολυμπιακός και τους έριξε τέσσερα κάτω από τα ανοιχτά τους πόδια μόνο που δεν τον αποθέωσαν. Αλλά γι' αυτό σε όλη τους τη ζωή ήταν και θα παραμείνουν Πανιωνάκια και θα τους αποκαλούν τσιράκια του μεγάλου αφεντικού από του Πειραιά τα μέρη. Τέλος με τη ντροπή της προσφυγιάς και άλλη φαιά ουσία δεν σπαταλάω για τα τρωκτικά που δεν δίστασαν να καταστρέψουν το γήπεδό τους για να μη αγωνιστεί εκεί η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!

Μα λέξη για τον διαιτητή Μάνταλο που μάλλον πρέπει να έχει κάποιο θέμα με τη συνωνυμία του με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Σε αναγκάζει να σκεφτείς ότι παίζει φοβισμένα και αδικεί την ΑΕΚ επειδή θέλει να αποφύγει να του την πουν πως τάχα μου τρέφει συμπάθεια για τον Δικέφαλο αετό. Και φυσικά το παραξηλώνει φτάνοντας στο σημείο να αφήνει με μεγάλα παράπονα την ΑΕΚ για τον τρόπο που την αντιμετωπίζει. Φυσικά δεν του καταλογίζει κανείς κακή πρόθεση αλλά και ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για μια πετυχημένη και δίκαιη διαιτησία.

Το γκολ που πέτυχε ο Αραούχο προήλθε από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπακασέτα που τον έβγαλε σε θέση βολής και εκείνος εκτέλεσε άψογα. Ο Μπακασέτας είχε μπει στο παιχνίδι στο 67' στη θέση του Λιβάγια. Κορυφαίοι της ΑΕΚ στο αποψινό παιχνίδι ήταν ο Αραούχο που λύσσαξε να σκοράρει και το πέτυχε, ο Λόπες με τις εξαιρετικές προωθήσεις του, ο Μπακασέτας που έλυσε τον γόρδιο δεσμό της κάθετης πάσας η οποία έλειπε από την ΑΕΚ στο παιχνίδι και ο οποίος έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη φυσική του θέση που είναι 10άρι και για την οποία φαίνεται ότι είναι φτιαγμένος, ο Μάνταλος που δεν άφησε σημείο του αγωνιστικού χώρου απάτητο, ο ανίκητος Βράνιες, ενώ καλή απόδοση είχαν ο Μπακάκης, ο Λαμπρόπουλος που πλαισίωσε επάξια τους Βράνιες και Τσόσιτς, ο Σιμόες που και απόψε έβαλε μπρος το μοτεράκι του και ξέχασε να το σβήσει και φυσικά ο Ανέστης που ήταν σταθερότατος και ενέπνεε εμπιστοσύνη όπως αρμόζει σε τερματοφύλακα μεγάλης ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Λιβάγια δεν ήταν κακός αλλά αναλώθηκε σε ενέργειες μακριά από την περιοχή του Πανιωνίου και φάνηκε να έχει κάποια νεύρα που δεν τον βοηθούσαν να συγκεντρωθεί. Επίσης ο Γαλανόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τον Σιμόες αλλά έκανε αρκετές επιπόλαιες και βιαστικές ενέργειες. Ο Χριστοδουλόπουλος και ο Γιόχανσον βοήθησαν σημαντικά με την εμπειρία τους την ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη.

Άριστη η διαχείριση του ματς από τον Χιμένεθ που κατέβασε σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι την ΑΕΚ με 3-5-2 και κατάφερε να φύγει με 0 παθητικό. Πολύ σωστές και οι αλλαγές του που βοήθησαν στο ξεκλείδωμα της σφιχτής άμυνας του Πανιωνίου.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77' Σαββίδης), Λάμπρου (46' Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34' Ντουρμισάι).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (73' Χριστοδουλόπουλος), Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63' Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67' Μπακασέτας), Αραούχο.